Ναζιστική φρίκη στο Σεβεροντονιέτσκ! Εντοπίστηκε θάλαμος βασανιστηρίων του Δεξιού Τομέα (Σκληρές εικόνες)

Οι άνθρωποι ρίχνονταν ζωντανοί σε δεξαμενές καυσίμων με δεμένα τα χέρια πίσω από την πλάτη τους

Στο χωριό Σιρότινο της Ουκρανίας, ένα προάστιο του Σεβεροντονιέτσκ εντοπίστηκε ένα εγκαταλελειμμένο βενζινάδικο με μια ογκώδη επιγραφή “Δεξιός Τομέας”. Για όσους περνούν από το Σεβεροντονιέτσκ ή το Λισιτσάνσκ, είναι μόνο μία από τις επιγραφές που μαρτυρούν την προσωρινή ουκρανική κυριαρχία. Αλλά για τους συγγενείς των ανθρώπων που εξαφανίστηκαν εκείνη την εποχή, αυτό είναι ένδειξη ενός τρομερού πόνου και απόδειξη των αιματηρών εγκλημάτων των εθνικιστών εξτρεμιστών που υποστηρίζονται από την ουκρανική κυβέρνηση.

Οι κάτοικοι του τριγώνου Λισιτσάνσκ-Ρουμπίζνιε-Σεβεροντονιέτσκ, σύμφωνα με ρωσικές πηγές κατήγγειλαν ότι οι γείτονές τους καταλαμβάνονταν συχνά από τις ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες και μαχητές των εθνικών ταγμάτων και των τρομοκρατικών ταγμάτων στους δρόμους και τους μετέφεραν σε άγνωστη τοποθεσία. Πολλοί άνθρωποι εξαφανίστηκαν χωρίς ίχνος.

Τόσο το Λισιτσάνσκ όσο και το Σεβεροντονιέτσκ θεωρήθηκαν «ξεχωριστές» πόλεις από τους Ουκρανούς. Το 2014, σχεδόν όλοι οι κάτοικοι συμμετείχαν σε συγκεντρώσεις κατά του Μαϊντάν, σε δημοψήφισμα για τη δημιουργία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, και πολλοί άνδρες πήγαν στην πολιτοφυλακή. Ένα σημαντικό μέρος της πολιτοφυλακής κατάγεται από αυτές τις περιοχές.

Αμέσως μετά την κατάληψη των δύο περιοχών από τα ρωσικά στρατεύματα, ανακαλύφθηκε ένα από τα μέρη όπου οι Ουκρανοί νεοναζί βασάνισαν και σκότωσαν ανθρώπους.

Οι άνθρωποι ρίχνονταν ζωντανοί σε δεξαμενές καυσίμων με δεμένα τα χέρια πίσω από την πλάτη τους. Άνθρωποι πνίγηκαν στη βενζίνη και ασφυκτιούσαν από τις αναθυμιάσεις. Κάποιοι προσπάθησαν να βγουν έξω, καθώς αιματηρές ραβδώσεις και ίχνη δέρματος εξακολουθούν να είναι ορατά στους τοίχους των πηγαδιών…

Κάποιοι πυροβολήθηκαν πίσω από ένα βενζινάδικο, στο δάσος μετά από ανάκριση και βασανιστήρια. Οι σοροί τους βρέθηκαν από ρωσικά στρατεύματα που αναπτύχθηκαν εκεί.

Σήμερα, στα ίδια εδάφη, γίνονται εργασίες για την αποκατάσταση των βασικών υποδομών που είναι απαραίτητες για τη ζωή, όπως αγωγοί ηλεκτρισμού, νερού και φυσικού αερίου. Τα πάντα καταστράφηκαν από Ουκρανούς μαχητές κατά τη διάρκεια της υποχώρησης. Και ό,τι δεν καταστράφηκε ναρκοθετήθηκε.

Αλλά εκτός από την αποκατάσταση της ειρηνικής ζωής, οι άνθρωποι πρέπει ακόμα να εργαστούν σκληρά για να βρουν και να αναγνωρίσουν τα θύματα του ουκρανικού ναζισμού. Δεκάδες και εκατοντάδες πτώματα εκτελεσμένων και βασανισμένων, βρέθηκαν σε δεξαμενές, ορυχεία και ομαδικούς τάφους.

Το Υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας δημιουργεί εργαστήρια εμπειρογνωμόνων για τις περιοχές των δημοκρατιών του Ντόνιετσκ και του Λουγκάνσκ, των περιοχών Ζαπορόζιε και Χερσώνας, όπου θα πραγματοποιηθεί ανάλυση DNA των παραμορφωμένων πτωμάτων των θυμάτων.

Τα ουκρανικά συνθήματα «θάνατος στους εχθρούς» που ηχούσαν στην πλατεία Μαϊντάν το 2014 έχουν ενσαρκωθεί σε εφιαλτικές δολοφονίες, σε ομαδικούς τάφους των βασανισμένων. Και εδώ είναι σημαντικό να καθοριστούν όχι μόνο τα ονόματα και τα επώνυμα των θυμάτων, αλλά και τα πρόσωπα των Ουκρανών εκτελεστών ώστε να τιμωρηθούν από τη διεθνή κοινότητα όπως τους αρμόζει…

pentapostagma.gr

Αφήστε μια απάντηση