Η «Γέφυρα του Λονδίνου έπεσε» – Τι θα συμβεί αμέσως μόλις πεθάνει η Ελισάβετ

Ποιός ο ρόλος της πρωθυπουργού;

«Η Γέφυρα του Λονδίνου έπεσε» είναι η συνθηματική φράση για το απόρρητο σχέδιο, σχετικά με το τι θα ακολουθήσει τις επόμενες 10 ημέρες από τη στιγμή που θα πεθάνει η βασίλισσα Ελισάβετ. Η κατάσταση της 96χρονης μονάρχη της Βρετανίας έχει επιδεινωθεί, θέτοντας το Λονδίνο σε συναγερμό.

Το σύνθημα «Η Γέφυρα του Λονδίνου έπεσε», παραπέμποντας ευθέως στον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, αναμένεται να ακουστεί όταν ξεκινήσει η «Επιχείρηση Γέφυρα του Λονδίνου», όπως είχε αποκαλύψει δημοσίευμα του Politico.

Η ημέρα του θανάτου της Αυτού Μεγαλειότητος θα ονομαστεί «D-Day» με κάθε ημέρα στη συνέχεια να οδηγεί στην κηδεία της γνωστή ως «D+1», «D+2» κ.λπ.

Ο πρώτος που θα ενημερωθεί θα είναι η νέα πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Λιζ Τρας, από τον ίδιο τον γραμματέα της βασίλισσας. Στη συνέχεια θα ενημερωθούν υπουργοί, κρατικοί αξιωματούχοι, καθώς και οι ένοπλες δυνάμεις.

Ο πρώτος τη τάξει της διαδοχής, πρίγκιπας Κάρολος, θα απευθύνει διάγγελμα προς τον λαό.

Μόνο όταν υπάρξει επίσημη ειδοποίηση τα νέα θα δοθούν στα ΜΜΕ και στους τηλεοπτικούς σταθμούς. Ηλεκτρονικό μήνυμα θα σταλεί σε υπουργούς και δημόσιους λειτουργούς: «Με λύπη σας ενημερώνω για τον θάνατο της ΑΜ της Βασίλισσας». Αμέσως ξεκινά η διαδικασία να κυματίσουν μεσίστιες οι σημαίες.

Ο επίσημος ιστότοπος της Βασιλικής Οικογένειας θα μαυρίσει με μία σύντομη ανακοίνωση που επιβεβαιώνει τον θάνατο της Ελισάβετ, ενώ όλες οι ιστοσελίδες του gov.uk θα έχουν ένα μαύρο μπάνερ. Κάθε ανάρτηση στο Twitter από κυβερνητικούς λογαριασμούς θα πρέπει να έχει την έγκριση επικοινωνιολόγου, ενώ καμία δημόσια δήλωση δεν επιτρέπεται μέχρι να μιλήσει η πρωθυπουργός, πιθανώς από την Ντάουνινγκ Στριτ.

Μία ημέρα μετά την D-Day το Συμβούλιο Προσχώρησης θα συγκληθεί στο παλάτι του Σεντ Τζέιμς, κοντά στο Μπάκιγχαμ και θα ανακηρύξει τον νέο μονάρχη, με επικρατέστερο τον Κάρολο και αουτσάιντερ τον Ουίλιαμ.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Το τελευταίο αντίο και η «συνάντηση» με τον αγαπημένο Φίλιππο

Δέκα ημέρες μετά τον θάνατο, θα τελεστεί η κηδεία που ονομάζεται «Ημέρα Εθνικού Πένθους» που αν συμπέσει με καθημερινή, εναπόκειται στους εργοδότες για το εάν θα επιτρέψουν στο προσωπικό τους να μην εργαστεί.

Η βασίλισσα θα μεταφερθεί στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ, ενώ θα τηρηθεί δύο λεπτών σιγή σε όλο το έθνος το μεσημέρι. Θα ακολουθήσει τελετή στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο Γουίνσδορ και η μονάρχης θα ταφεί στη βασιλική κρύπτη στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, μαζί με τον πρίγκιπα Φίλιππο.

(newsit – scr)

el.gr

Αφήστε μια απάντηση