Καρκίνος καπνιστών. Με ποια διατροφή θα τον νικήσετε

Η κατανάλωση μιας όσο γίνεται μεγαλύτερης ποικιλίας φρούτων και λαχανικών φαίνεται να είναι σημαντικότερη από την ποσότητα όσον αφορά την πρόληψη του καρκίνου του πνεύμονα για τους καπνιστές, προκύπτει από μεγάλη ολλανδική μελέτη.

«Αν και η διακοπή του καπνίσματος είναι η σημαντικότερη προληπτική δράση στη μείωση του κινδύνου καρκίνου του πνεύμονα, η κατανάλωση μιας ποικιλίας διαφορετικών φρούτων και λαχανικών μπορεί επίσης να μειώνει τον κίνδυνο ανεξάρτητα από την ποσότητα, ειδικά μεταξύ των καπνιστών» δήλωσε o X. Μπας Μπουένο Ντε Μεσκίτα, επικεφαλής της έρευνας στο ολλανδικό Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας και Περιβάλλοντος.

Η μελέτη εξέτασε στοιχεία για

450.000 άτομα στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων 1.600 ασθενών με καρκίνο του πνεύμονα, αναφέρει το AFP. Τα αποτελέσματα δημοσιεύονται στο Cancer Epidemiology, Biomarkers and Prevention, μια επιθεώρηση της Αμερικανικής Εταιρείας Έρευνας Καρκίνου.

Η μείωση του κινδύνου αφορά κυρίως το καρκίνωμα του πλακώδους επιθηλίου, το οποίο αντιστοιχεί γύρω στο ένα τέταρτο των κρουσμάτων καρκίνου του πνεύμονα.
Δείτε: Η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα
Πρόληψη του καρκίνου του πνεύμονα, με φυσική αποτοξίνωση

Οι ερευνητές εξέτασαν την κατανάλωση 14 φρούτων και λαχανικών, είτε φρέσκων είτε αποξηραμένων ή σε κονσέρβα. Η ποικιλία βρέθηκε να είναι σημαντικότερη από την ποσότητα που καταναλώνει κανείς όσον αφορά την πρόληψη της ασθένειας.

Ο μηχανισμός του φαινομένου παραμένει αδιευκρίνιστος, ωστόσο οι ερευνητές προχωρούν σε μια λογική υπόθεση:

«Τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν πολλά βιοδραστικά στοιχεία, και είναι λογικό να υποθέσει κανείς ότι είναι σημαντικό να καταναλώνει κανείς όχι μόνο τις συνιστώμενες ποσότητες, αλλά και να καταναλώνει ένα πλούσιο μείγμα αυτών των βιοδραστικών ουσιών» σχολίασε ο Δρ Μπουένο Ντε Μεσκίτα.

Στην ίδια υπόθεση προχώρησε ο Στίβεν Χεκτ, μέλος της συντακτικής επιτροπής της επιθεώρησης. Όπως είπε, ο καπνός περιέχει ένα περίπλοκο μείγμα καρκινογόνων ουσιών, τα οποία μπορούν να εξουδετερωθούν εν μέρει από ένα σύνθετο μείγμα προστατευτικών παραγόντων.

«Παρόλα αυτά, το κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι ο μόνος αποδεδειγμένος τρόπος να μειώσει κανείς τον κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα είναι η αποφυγή του καπνού σε όλες τις μορφές του» τόνισε.

«Τροφή-Φάρμακο»: Στη συνέχεια, μπορείτε να δείτε 4 ΦΥΣΙΚΑ συμπληρώματα διατροφής (και να διαλέξετε 1 ή και περισσότερα), τα οποία σύμφωνα με τους ειδικούς έχουν εξαιρετική δράση στο αναπνευστικό, τους πνεύμονες και γενικότερα σε ολόκληρο τον οργανισμό.

1. Ένα προϊόν,

το οποίο περιέχει 3 ωφελιμότατα συστατικά Πυκνογενόλη και εκχύλισμα από κουκούτσια σταφυλιών τα οποία προστατεύουν τους πνεύμονες και βοηθούν στην επούλωση ιστών. Το τζίνγκο μπιλόμπα είναι γνωστό για την ωφέλιμη δράση του στους πνεύμονες: Ginkgo Biloba (Τζίνγκο Μπιλόμπα) για το αναπνευστικό

2. Τα ωμέγα 3,

παρουσιάζουν αντιφλεγμονώδη δράση με μείωση της παραγωγής κυττάρων που συμμετέχουν στις ασθματικές και αλλεργικές αντιδράσεις. Επίσης καταπολεμούν το χρόνιο άσθμα και καθαρίζουν τους πνεύμονες

3. Το Συνένζυμο Q10

προστατεύει τη λειτουργία του πνεύμονα: Τα  πνευμόνια σας  αντιμετωπίζουν την πιο άμεση απειλή από τις οξειδωτικές βλάβες, επειδή αλληλεπιδρούν άμεσα με το 21% του οξυγόνου στον αέρα που αναπνέουμε. Δεν είναι περίεργο, επομένως, ότι οι σοβαρές ασθένειες των πνευμόνων, όπως το άσθμα και η χρόνια αποφρακτική  πνευμονοπάθεια της (ΧΑΠ), περιλαμβάνει μια σοβαρή ανισορροπία της οξείδωσης.

Τα επίπεδα του CoQ10 είναι σημαντικά χαμηλότερα  στους ασθματικούς αλλά  και σε ασθενείς με ΧΑΠ. Αντίθετα, η συμπλήρωση της διατροφής με CoQ10 προσφέρει σημαντικά οφέλη. Σε μία μελέτη, σε ασθματικούς ασθενείς με χρόνια θεραπεία με στεροειδή για την μείωση της φλεγμονής, ήταν σε θέση να μειώσουν  σημαντικά την ποσότητα των στεροειδών που έπαιρναν κάθε μέρα. Και μια μελέτη των ασθενών με ΧΑΠ έδειξαν βελτιώσεις στην απόδοση άσκησης, οξυγόνωσης των  ιστών, και του  καρδιακού ρυθμού, οταν λαμβάναν συμπληρώματα CoQ10.

4. και τέλος ένα ακόμη προϊόν που περιέχει ρόδιacai berry και noni

το ρόδι είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο σε περιπτώσεις άσθματος και αναστέλλει την ανάπτυξη καρκίνου του πνεύμονα, ενώ στις γενικές ιδιότητες του νόνι, συγκαταλέγονται: αντιβακτηριδιακή δράση, παυσίπονη δράση, σταματάει την αιμορραγία, απελευθερώνει τις αναπνευστικές οδούς, είναι αντιφλεγμονώδες. Επίσης στο βιβλίο του ο Dr. Neil Solomon αναφέρεται σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από 50 γιατρούς, σε 10.000 χρήστες Noni τα εξής, εκτός των άλλων, αποτελέσματα:
  • Κάπνισμα: σταμάτησε με επιτυχία 58% σε αριθμό 452 χρηστών
  • Αναπνευστικό: βελτίωση με επιτυχία 77 % σε αριθμό 2.854 χρηστών

Επίσης, όλα τα παραπάνω, είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, οπότε και βελτιώνουν την πνευμονική λειτουργία ακόμη και των ασθενών με Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), που οφείλεται στην οξείδωση την οποία προκαλούν το κάπνισμα και η μόλυνση του περιβάλλοντος, όπως επισημάνθηκε στο 20ό Ετήσιο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας στη Βαρκελώνη.

Όσοι ενδιαφέρεστε να παραγγείλετε ένα ή περισσότερα από τα παραπάνω, δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com

Οι καπνιστές, επίσης, οφείλετε να μάθετε για την πυκνογενόλη. Το “tuboflo” των αρτηριών

Πηγή: www.tovima.gr

Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.

Αφήστε μια απάντηση