Λογαριασμός 100€ θα εκτοξευτεί στα… 900€!

Η εικόνα είναι η ίδια που έβλεπα από παιδάκι στην εκκλησία του χωριού μου και την οποία είχε βάλει ο μητροπολίτης μας, ο Καντιώτης.

Τώρα μεσήλιξ πλέον και μετά τις τελευταίες επιθέσεις που δέχθηκα ότι με την στάση μου να υποστηρίζω ότι «ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ» εφησυχάζω τους αναγνώστες του μπλογκ, δεν ξέρω τι να γράψω…

Απλά παραθέτω τον λόγο του Πατροκοσμά κι ο καθένας ας κάνει ό,τι τον φωτίσει ο Θεός:

67. «Θὰ σᾶς ἐπιβάλουν μεγάλο καὶ δυσβάστακτο φόρο, ἀλλὰ δὲν θὰ προφθάσουν».

Υ.Σ.

Ξέρω από την αρχή ότι θα είμαι πρώτο τραπέζι πίστα ή στην κόλαση ή στον παράδεισο, μ’ αυτό που κάνω.

Έχω ελαφρά την συνείδησή μου κι ο χρόνος θα δείξει εάν αυτό είναι μία πλάνη.

Ποτέ δεν πρότεινα την παθητικότητα κι ότι όλα θα τα κάνει ο Θεός.

Ακριβώς το αντίθετο!

Πάντα έλεγα ν’ αγωνιζόμαστε για να δώσουμε στον Θεό την αφορμή να μας βοηθήσει.

https://iliarihto.blogspot.com/2022/09/100-900.html

Λογαριασμός 100€ θα εκτοξευτεί στα… 900€!

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος που αντιμετωπίζει αυτή την ώρα το οικονομικό επιτελείο είναι η πορεία της τιμής του φυσικού αερίου. Σύμφωνα με υπολογισμούς του υπουργείου Οικονομικών, την περίοδο πριν από την ενεργειακή κρίση οι καταναλωτές φυσικού αερίου κατέβαλλαν σε ετήσια βάση λογαριασμούς ύψους σχεδόν 2 δισ. ευρώ.

Με βάση τις σημερινές τιμές στο χρηματιστήριο ενέργειας οι ίδιοι καταναλωτές θα κληθούν να πληρώσουν 16 – 18 δισ. ευρώ, ποσά τα οποία θεωρείται εξωφρενικά δύσκολο να πληρωθούν, ενώ θα λείψουν από την οικονομία. Είναι χαρακτηριστική η παραδοχή κυβερνητικών στελεχών, ότι ένας λογαριασμός φυσικού αερίου της τάξεως των 100 ευρώ, πλέον θα εκτοξευτεί στα 900 ή ακόμα και στα 1.000 ευρώ!

Ετσι, μετά τους λογαριασμούς ρεύματος το μεγαλύτερο κομμάτι του δημοσιονομικού χώρου αναμένεται να διοχετευτεί και στην επιδότηση του φυσικού αερίου, με τα ποσά που απαιτούνται να είναι ιδιαίτερα σημαντικά, και ουδείς γνωρίζει το τελικό ύψος του κονδυλίου.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει εδώ και τρεις μήνες την ιδέα να καταθέσει νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, αδυνατώντας να στηριχτεί σε κάποια διεθνή πρόβλεψη για το άμεσο μέλλον, με αποτέλεσμα να υποχρεωθεί να καταθέσει έναν δεύτερο κατά σειρά συμπληρωματικό Προϋπολογισμό, για να καλύψει το «βουνό» των εκτάκτων δαπανών που προκύπτουν από την εκτίναξη των τιμών ενέργειας. Οι αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες, με το ύψος της νέας έκτακτης δαπάνης να προσεγγίζει ή να ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ.

newsbreak.gr

Αφήστε μια απάντηση