ΕΠΙΒΙΩΣΗ : Πώς να προετοιμαστούμε για την μεγάλη κρίση

Κάθε ημέρα ακούμε για την μεγάλη κρίση που αναμένεται τον φετινό χειμώνα. Αφορά το ηλεκτρικό ρεύμα και πιθανές διακοπές στην παροχή του από το δίκτυο. Ακόμη την θέρμανση και την επάρκεια του φυσικού αερίου. Καθώς επίσης και μια ενδεχόμενη επισιτιστική κρίση που ίσως προκαλέσει ελλείψεις σε τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Για την αντιμετώπιση της κρίσης τα μέτρα που μπορούμε να λάβουμε είναι τα εξής:

– Τρόφιμα. Δημιουργία αποθεμάτων τροφίμων για όσο μας επιτρέπουν οι οικονομικές μας δυνατότητες. Χωρίς να ξεχνάμε τον χρυσό κανόνα της προετοιμασίας που λέει: «Αποθηκεύουμε αυτά που τρώμε και τρώμε αυτά που αποθηκεύουμε». Δεν συγκεντρώνουμε τρόφιμα που δεν μας αρέσουν απλά γιατί τα βρήκαμε σε χαμηλή τιμή.

– Ηλεκτρική ενέργεια. Εφοδιαζόμαστε με Powerbank και ηλιακό φορτιστή για τα κινητά μας. Για τον φωτισμό χρησιμοποιούμε φακούς και κεριά ή κάποιο σύστημα με μπαταρίες. Ενώ αναπληρώνουμε το μαγείρεμα με φιάλες προπανίου.

– Θέρμανση. Αν το σπίτι διαθέτει τζάκι φροντίζουμε για επάρκεια σε ξύλα. Ενώ ως εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης χωρίς κάποια εγκατάσταση χρησιμοποιούμε σόμπες με υγραέριο και σόμπες κηροζίνης.

epiviosi.gr

Αφήστε μια απάντηση