Εισήγηση στον Β.Πούτιν για κήρυξη στρατιωτικού νόμου: “Χρειαζόμαστε επιπλέον 85.000 στρατιώτες στην Ουκρανία” – Η Μόσχα αδειάζει τις βάσεις σε Τατζικιστάν και Κιργιστάν

Η Ρωσία μεταφέρει δυνάμεις από τις χώρες της Κεντρικής Ασίας

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την ήττα του ρωσικού Στρατού στο Χάρκοβο. Ο ηγέτης των Τσετσένων Ραμζάν Καντίροφ, πιστός σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ζητά την εκπαίδευση και την ανάπτυξη 85.000 στρατιωτών για την ανακοπή των ουκρανικών αντεπιθέσεων.

Ο Καντίροφ είπε ότι χρειάζονται άμεσα 85.000 νέοι στρατιώτες στο πεδίο της μάχης, ή «μίνιμουμ» 1.000 εκπαιδευμένοι στρατιώτες από κάθε περιοχή. Η επείγουσα ανάγκη έρχεται καθώς οι Ουκρανοί ανακαταλαμβάνουν εδάφη μαζί με εξοπλισμό.

Ο Καντίροφ είπε ότι οι 1.000 εθελοντές “δεν είναι τόσο μεγάλος αριθμός” και ακόμη και ένα “ελάχιστο” ποσό που θα μπορούσε να βοηθήσει βραχυπρόθεσμα την στρατιωτική προσπάθεια. Δεν θα απαιτούσε κήρυξη στρατιωτικού νόμου από το Κρεμλίνο, πρόσθεσε.

“Ο επικεφαλής κάθε περιοχής της Ρωσίας σήμερα πρέπει να αποδείξει την ετοιμότητά του να βοηθήσει το κράτος…Το ζήτημα της επίλυσης των προβλημάτων μιας ειδικής επιχείρησης θα μπορούσε να κλείσει το συντομότερο δυνατό”, δήλωσε ο Καντίροφ την Πέμπτη .

Αναγκαστικές κινητοποιήσεις μέσω στρατιωτικού νόμου…

Την Τετάρτη, ο Καντίροφ είπε σε ένα ξεχωριστό βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Telegram ότι οι περιφερειακές κυβερνήσεις της Ρωσίας θα πρέπει να ανακοινώσουν αναγκαστικές κινητοποιήσεις μέσω στρατιωτικού νόμου για να βοηθήσουν τα ρωσικά στρατεύματα που πολεμούν στην «ειδική [στρατιωτική] επιχείρηση».

«Αν με ρωτούσατε, θα κήρυττα στρατιωτικό νόμο και θα χρησιμοποιούσα κάθε ευκαιρία για να βάλω ένα τέλος σε αυτά τα αποβράσματα [στην Ουκρανία]», είπε, σύμφωνα με το δημοσίευμα Meduza.

Δεν πρέπει να περιμένουμε την ηγεσία της χώρας μας να ανακοινώσει κινητοποίηση· κάθε περιοχή πρέπει να συνεισφέρει τις δυνάμεις και τα μέσα που διαθέτει, τις ευκαιρίες που έχει. [Θα πρέπει] να προσφέρουν ό,τι μπορούν για να στηρίξουν τον στρατό μας σήμερα.”

Προτρέποντας τους Ρώσους να μην κάθονται στο περιθώριο και να περιμένουν μια λύση στη σύγκρουση, ο Καντίροφ υποσχέθηκε επίσης ότι οι Τσετσένοι μαχητές του θα συνεχίσουν να πολεμούν «εναντίον αυτών των [ουκρανών] διαβόλων», ακόμη και αν ολοκληρωθεί η ειδική επιχείρηση.

«Πρέπει να τους καταστρέψουμε», πρόσθεσε. “Δεν ξεκινήσαμε έναν πόλεμο μαζί τους μόνο για να υποχωρήσουμε ή να παραδοθούμε. Θα νικήσουμε ακόμα κι αν πεθάνουμε γιατί θα είμαστε στον παράδεισο.”

1.500 Ρώσοι στρατιώτες στην Ουκρανία από το Τατζικιστάν

Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι περίπου 1.500 στρατιώτες έχουν σταλεί στην Ουκρανία από μια τεράστια ρωσική στρατιωτική βάση στο Τατζικιστάν.

Περίπου 600 ακόμη στρατιώτες πρόκειται να σταλούν στην πρώτη γραμμή από τις ρωσικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην πρωτεύουσα του Τατζικιστάν, Ντουσάνμπε, και τη νότια πόλη Μποχτάρ, ανέφεραν οι πηγές.

Ταυτόχρονα, εκατοντάδες συμβασιούχοι στρατιώτες αναπτύχθηκαν στην Ουκρανία από τη ρωσική αεροπορική βάση Kant στη γειτονική Κιργιζία  τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με κατοίκους, ακτιβιστές και συγγενείς στρατιωτών.

Και οι δύο χώρες της Κεντρικής Ασίας  φιλοξενούν από μία ρωσική βάση η καθεμία με πολλαπλές εγκαταστάσεις σε διάφορες τοποθεσίες.

Ο αριθμός του ρωσικού προσωπικού στο Τατζικιστάν υπολογίζεται σε 7.000 στρατιώτες, ενώ το Κιργιστάν φιλοξενεί περίπου 500 Ρώσους στρατιωτικούς. Τα ακριβή στοιχεία δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.

“Ετοιμάζουμε έκπληξη στους Ουκρανούς”

Ο ρωσικός στρατός ετοιμάζει μια «έκπληξη» για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, δήλωσε προχτές ο επικεφαλής της Τσετσενίας Kadyrov

«Οι μαχητές μας έχουν ετοιμάσει μια ενδιαφέρουσα έκπληξη για τις ουκρανικές συμμορίες, η οποία θα γίνει σύντομα γνωστή.

Στο μεταξύ, δεν θα αποκαλύψω ακριβώς τι», έγραψε.

«Χάρη στο θάρρος, τη γενναιότητα και τον ηρωισμό των μονάδων ισχύος της Τσετσενίας, καθώς και την καθιερωμένη συνεργασία με τις συμμαχικές δυνάμεις, η ειδική στρατιωτική επιχείρηση στη ζώνη ευθύνης μονάδων από την Τσετσενική Δημοκρατία προχωρά με επιτυχία.

Είμαι βέβαιος ότι με κοινές προσπάθειες θα φέρουμε το θέμα στην πλήρη ήττα των εχθρικών συμμοριών», πρόσθεσε ο Kadyrov.

«Ο αδερφός, Ήρωας της Ρωσίας, βουλευτής της Ρωσικής Κρατικής Δούμας Adam Delimkhanov, ο οποίος ηγείται των μονάδων από την Τσετσενική Δημοκρατία, άρχισε να φέρνει εις πέρας τα καθήκοντα της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk» ανέφερε στο λογαριασμό του στο Telegram ο Kadyrov.

Όπως είπε, οι δυνάμεις των Τσετσένων, μετά την απελευθέρωση της Μαριούπολης, του Σεβεροντόνετσκ, του Λισιτσάνσκ, της Ποπάσναγια και άλλων πόλεων, είχαν αποσυρθεί για να ξεκουραστούν «και τώρα επέστρεψαν στην πρώτη γραμμή».

warnews247.gr

Αφήστε μια απάντηση