Γιατί το ποτήρι δε μισοαδειάζει, αλλά μισογεμίζει;

Ηλίας Σκουντριάνος

ΜΙΣΟΑΔΕΙΟ (ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ)

ΜΙΣΟΓΕΜΑΤΟ (ΚΑΤΑ ΘΕΟΝ ΕΛΠΙΔΑ)

Έρχεται πείνα, πόλεμος, δίψα, επιδημίες, σεισμοί, «θα πεθάνουμε όλοι»

Έρχεται η εκπλήρωση των προφητειών περί πείνας κλπ. συντριβής του ψευτορωμαίϊκου και ανάδειξης του πρωαγματικού ρωμαΐικου, αλλά βεβαίως μετά από πολύ επώδυνες, αλλά καθαρτικές, διδακτικές και λυτρωτικές δοκιμασίες και όσους ξέρουν πέντε πράγματα παραπάνω για το Χριστό θα τους τραβάνε από το μανίκι για να τους φωτίσουν, ενώ μέχρι πριν τους περιγελούσαν.

Έρχεται συσκότιση των πόλεων, δε θα βλέπουμε ούτε τη μύτη μας, θα έχουμε στα σπίτια μας ρεύμα μόνο για λίγες ώρες την ημέρα.

Περισσότερος χρόνος για περισυλλογή, προσευχή με καντήλια, κεράκια στο Χριστό και στην Παναγιά που μέχρι τώρα είχαμε ψυχρή και τυπική σχέση μαζί τους, αφού δε μας «έσφιγγε» η ανάγκη και – θεωρούσαμε ότι ήμασταν – «αυτάρκεις».

 

Έρχεται βιβλικός σεισμός, από τον οποίο οι 2 στις 3 πολυκατοικίες θα κουτουλάνε μεταξύ τους σαν κριάρια, όπως έλεγε ο μακαριστός Βασίλειος Καυσοκαλυβίτης

Όσοι επιζήσουν δε θα φοβούνται μήπως κολλήσουν … «κορονοϊό», αλλά μήπως πεθάνουν από την πείνα, τη δίψα, τις επιθέσεις αλλοθρήσκων κλπ.

«Θα ιδείτε 3 οικογένειες σε 1 σπίτι» έλεγε ο Πατροκοσμάς. Προφανώς εννοούσε αυτά που θα μείνουν όρθια.Η έλλειψη στέγης και τροφής θα φέρει την πολυπόθητη ταπείνωση κι εκείνη με τη σειρά της θα ελκύσει τη Θεία Χάρη, με την οποία θα επιτύχουμε κάθε αγαθό. Έτσι θα επιτευχθεί η μετάνοια, η οποία θα φέρει μυριοπλασίονες καρπούς, τους οποίους θα μοιραστούμε με την υπόλοιπη Οικουμένη για 3-4 δεκαετίες.

Γένοιτο

Αφήστε μια απάντηση