☦ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΠΡΙΝ 3 ΜΕΡΕΣ «ΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟ “ΤΑ ΜΗ ΣΑΛΕΥΟΜΕΝΑ”»  ….

…. (ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΙΒ’ 27-28) Θηβαίος Πολίτης ΣΗΜΕΡΑ-Σεισμός τώρα στην Ταϊβάν: Ισχυρή δόνηση 7,2 Ρίχτερ – Προειδοποίηση για τσουνάμι

Πριν 3 μέρες

Σήμερα
Σεισμός τώρα στην Ταϊβάν: Ισχυρή δόνηση 7,2 Ρίχτερ – Προειδοποίηση για τσουνάμι
ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ
Έγινε κάποτε ένας μεγάλος σεισμός στην Κωνσταντινούπολη και την ισοπέδωσε. Ανέβηκε τότε ο Ιερός Χρυσόστομος πάνω στα ερείπια και έβγαλε έναν πανηγυρικό λόγο.
Οι άλλοι που τον άκουγαν, νόμιζαν, ότι ο Επίσκοπος τρελάθηκε.
Μπροστά σε μια τέτοια καταστροφή, μπροστά σε ένα τέτοιο πένθος, να μιλάει τόσο χαρμόσυνα! Δεν ταιριάζουν αυτά τα πράγματα… Και εντούτοις, σε μια στροφή του λόγου, τους είπε ο Ιερός Χρυσόστομος:
– Ίσως να νομίζετε, ότι είμαι εκτός εαυτού, διότι ομιλώ τόσο πανηγυρικά, πάνω στα ερείπια. Πανηγυρίζω, διότι από χθες το μεσημέρι που έγινε ο σεισμός, ουδείς πόρνος, ουδείς μοιχαλίς, δεν έγινε καμμία αμαρτία από χθες, εξαιτίας του σεισμού… Χαιρόταν ο Ιερός Χρυσόστομος, για το ότι δεν έγινε αμαρτία, άσχετα αν έπεσαν σπίτια και σκοτώθηκαν άνθρωποι. Οι θλίψεις και τα βάσανα που προξένησε ο σεισμός, έγινε η αιτία να περιοριστεί η αμαρτία.
 
~ Δημήτριος Παναγόπουλος† 
ἹεροκήρυκαςΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση