Η επίσκεψη της Pelosi στην Αρμενία εχθές δείχνει ότι κάποιοι επιθυμούν να πάρει και η Αρμενία τα δικά της εδάφη, όπως τα έλεγε ο Άγιος Παισιος με την διάλυση της γείτονος χώρας.

Είναι απαράδεκτο να μεταφέρουμε τις εσωτερικές πολιτικές ίντριγκες της αμερικανικής ατζέντας και τα συμφέροντα των λόμπι στην περιοχή του Νότιου Καυκάσου μέσω της Αρμενίας», ανακοίνωσε το Αζερμπαϊτζάν χαρακτηρίζοντας τα σχόλια της Pelosi επικίνδυνα.

«Αυτού του τύπου τα μονομερή βήματα και οι αβάσιμες δηλώσεις δεν ενδυναμώνουν την εύθραυστη ειρήνη στην περιοχή, αλλά αντίθετα, κλιμακώνουν τις εντάσεις», κατέληξε το ΥΠΕΞ του Αζερμπαϊτζάν.
 
Τι είπε η Pelosi
 
Υπενθυμίζεται πως η Pelosi καταδίκασε έντονα τις «παράνομες», όπως τις χαρακτήρισε, επιθέσεις του Αζερμπαϊτζάν εναντίον της Αρμενίας αξιοποιώντας την επίσκεψή της στον σύμμαχο της Ρωσίας για να δεσμευτεί για την αμερικανική στήριξη προς την εθνική κυριαρχία της Αρμενίας.
Επεσήμανε ότι η επίσκεψή της στην Αρμενία είναι ιδιαίτερης σημασίας μετά «τις παράνομες και φονικές επιθέσεις του Αζερμπαϊτζάν σε αρμενικό έδαφος» που προκάλεσαν συγκρούσεις στα σύνορά των δύο χωρών αφήνοντας πίσω τους πάνω από 200 νεκρούς
ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ
Δεν ήθελα τίποτα άλλο» έλεγε, «να με κρατούσε ο Θεός ακόμη λίγα χρόνια στη ζωή, για να έβλεπα την πατρίδα μου μεγαλωμένη. Θα μεγαλώσει… Η Τουρκία θα διαμελισθεί σε 3-4 κομμάτια. Ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφή μέτρηση. Εμείς θα πάρουμε τα δικά μας εδάφη, οι Αρμένιοι τα δικά τους και οι Κούρδοι τα δικά τους».
 
Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου Λόγοι Α΄.
 

Αφήστε μια απάντηση