Το διακύβευμα άλλαξε: Η τελευταία ευκαιρία Β.Πούτιν & Mόσχας για ένωση του ρωσικού Κόσμου – Στρατιωτικός Νόμος & γενική επιστράτευση με στόχο Καλίνινγκραντ και Υπερδνειστερία

Θα πνιγεί στο αίμα η Ουκρανία

Για τρίτη φορά στην ρωσική ιστορία και για πρώτη φορά από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, κηρύσσεται επιστράτευση -έστω και μερική για αρχή- στην Ρωσία. Οι τελευταίες φορές που η Ρωσία προχώρησε σε επιστρατεύσεις ήταν στον Α’ και στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο δείγμα της βαρύτητας της ενέργειας του Β.Πούτιν…

Η μερική επιστράτευση του Β.Πούτιν είναι μόνο η αρχή: Πληροφορίες του WarNews247 αναφέρουν πως θα υπάρξει στρατιωτικός νόμος σε διάφορες περιοχές της Ρωσίας ενώ θα ακολουθήσει και γενική επιστράτευση.

Η Γενική επιστράτευση έχει κριθεί αναγκαία για να ακολουθήσει ένας πόλεμος που θα πνίξει την Ουκρανία απ’ άκρη σ’ άκρη με συμμετοχή και του Στρατού της Λευκορωσίας.

Η ρωσική Στρατιωτική Διοίκηση θέλει:

  • Να συγκεντρώσει τεράστιες χερσαίες δυνάμεις
  • Να θέσει κοινωνία και Στρατό σε πλήρη πολεμική ετοιμότητα
  • Να τελειώσει με τις 4 επαρχίες που είναι το Α’ Σκέλος της ρωσικής επιχείρησης, δηλαδή να ενσωματώσει Ντονέτσκ, Λουγκάνσκ, Χερσώνα, Ζαπορίζιε.
  • Σε Β’ Φάση να ακολουθήσει Γενική Επιστράτευση και να ακολουθήσει κτύπημα σε Χάρκοβο, Νικολάεφ, Οδησσό και Υπερδνειστερία. Η Γενική Επιστράτευση μπορεί να κηρυχθεί πολύ νωρίτερα. Αυτό θα εξαρτηθεί από το αν οι Ρώσοι έχουν πει την αλήθεια για την “μερική επιστράτευση”. Ήδη υπάρχουν “σύννεφα” σχετικά με τον αριθμό των 300.000 εφέδρων που έδωσε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας. Υπάρχει σοβαρή περίπτωση ο αριθμός να είναι πολύ μεγαλύτερος.
  • Με τον ρωσικό Στρατό σε πλήρη ανάπτυξη και την πυρηνική τριάδα ενεργοποιημένη δεν μπορεί να αποκλεισθεί τίποτα. Ακόμη και προέλαση στον Διάδρομο Suwalki και ένωση της Ρωσίας με το Καλίνινγκραντ.
  • Ο Β.Πούτιν και η Ρωσία δεν θα έχουν άλλη ευκαιρία: Η αιτιολογία υπάρχει, ο λευκορωσικός Στρατός είναι έτοιμος για εμπλοκή στην δυτική Ουκρανία, τα πυρηνικά έχουν παραδοθεί στον Λουκασένκο και η ρωσική πυρηνική τριάδα ενεργοποιημένη. Είναι η τελευταία ευκαιρία του Β.Πούτιν και της Μόσχας να ενωθεί ο ρωσικός Κόσμος. Ακόμη και με χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων…
  • Σήμερα για πρώτη φορά Β.Πούτιν και Σ.Σοιγκού στα διαγγέλματα τους ανέφεραν την εξής φράση η οποία είναι “κλειδί” των εξελίξεων: “Είμαστε σε πόλεμο με την Συλλογική Δύση”.Η Ουκρανία έμεινε στην άκρη, και το διακύβευμα άλλαξε και… μεγάλωσε. Συνεπώς μόλις είπαν στον ρωσικό λαό να προετοιμάζεται για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο αν χρειαστεί. Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τι είπε ο Υπουργός Άμυνας Σ.Σοιγκού.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η Λιθουανία έθεσε τη δύναμη ταχείας αντίδρασης της σε κατάσταση συναγερμού. Ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Λευκορωσίας τόνισε ότι “δεν τίθεται θέμα επιστράτευσης στον Λευκορωσικό στρατό, γιατί ήδη όλος ο λαός της Λευκορωσίας βρίσκεται σε επιστράτευση”!

Βίντεο: Το διάγγελμα Β.Πούτιν

“Πολεμάμε πλέον την Δύση”-Ολοταχώς προς χρήση πυρηνικών όπλων

Η απόφαση να ανακοινωθεί μερική επιστράτευση ελήφθη λόγω του γεγονότος ότι η Ρωσία στην Ουκρανία αντιμετωπίζει το στρατιωτικό δυναμικό ολόκληρου του ΝΑΤΟ και ορισμένων άλλων μη φιλικών χωρών, είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

«Η συλλογική Δύση, το ΝΑΤΟ, μέσα από τα χέρια των Ουκρανών, άρχισαν να εφαρμόζουν τα σχέδιά τους να καταστρέψουν πρακτικά τη Ρωσία, να καταργήσουν οτιδήποτε ρωσικό… ήδη υποστηρίζουν ανοιχτά ότι η Ρωσία πρέπει να κατακτηθεί και να χωριστεί σε μέρη» πρόσθεσε εκπρόσωπος της Δούμα.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σ.Σόϊγκου είπε στην ομιλία του:

-Η Ρωσία δεν είναι σε πόλεμο τόσο με την Ουκρανία όσο με την Συλλογική Δύση.

-Η Δυτική Διοίκηση βρίσκεται στο Κίεβο και από εκεί κατευθύνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

-70 στρατιωτικοί και 200 πολιτικοί δορυφόροι των δυτικών, ολόκληρη η υποδομή του ΝΑΤΟ, εργάζονται προς το συμφέρον της Ουκρανίας σε αυτή τη σύγκρουση.

-Η επιστράτευση γίνεται πρωτίστως για τον έλεγχο των περιοχών πίσω από την γραμμή του μετώπου. Υπάρχουν τεράστιες περιοχές πίσω από την γραμμή μετώπου των 1.000 χλμ, που πρέπει να ελεγχθούν. Εκεί θα σταλούν οι έφεδροι. Φυσικά, ό,τι είναι πίσω και ό,τι υπάρχει, σε αυτή τη γραμμή, πρέπει να παγιωθεί, αυτά τα εδάφη πρέπει να ελεγχθούν.

-Η βάση για την ανάπτυξη κινητοποίησης σχηματισμών και στρατιωτικών μονάδων, οι στρατιωτικές επιτροπές και ο μηχανισμός ενίσχυσης είναι έτοιμοι για επιστράτευση. Ήρθε η ώρα να κάνουμε πράξη την εμπειρία που αποκτήθηκε κατά τις ετήσιες στρατηγικές ασκήσεις.

-Έχω υπογράψει την οδηγία για τη μερική επιστράτευση, έχουν καθοριστεί τα καθήκοντα για τις περιφέρειες, έχουν δοθεί οι οδηγίες του ΓΕΣ για τη διαδικασία εκτέλεσης μέτρων επιστράτευσης στα στρατεύματα και τις δυνάμεις, τους δίνω εντολή να ξεκινήσουν την εφαρμογή.

-Είναι απαραίτητο να ενισχυθούν τα μέτρα για την αντιμετώπιση προκλήσεων και παράνομων ενεργειών, καθώς και η προστασία των χώρων προειδοποίησης, των σημείων υποδοχής και συγκέντρωσης πολιτών

-Επιπλέον, ο Σόιγκου ανακοίνωσε τις απώλειες του ρωσικού στρατού από την αρχή της ειδικής επιχείρησης – ανήλθαν σε 5937 άτομα.

Σημείωσε ότι πάνω από το 90% των τραυματιών κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης επέστρεψαν στην υπηρεσία και ευχαρίστησε τους Ρώσους γιατρούς.

-Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας, η Ουκρανία έχει ήδη χάσει το μισό προσωπικό του στρατού της: περισσότερους από 61 χιλιάδες νεκρούς και περισσότερους από 49 χιλιάδες τραυματίες.

Δείτε απόσπασμα από τις δηλώσεις

Θα πνιγεί στο αίμα η Ουκρανία

Σύμφωνα με πληροφορίες χιλιάδες άρματα μάχης και τεθωρακισμένα βγαίνουν από χώρους αποθήκευσης . Δεκάδες τρένα εντοπίστηκαν να μεταφέρουν άρματα μάχης T62-M προς το Ντονμπάς.

Ταυτόχρονα έχουν εντοπιστεί μεγάλες ουκρανικές μετακινήσεις στρατευμάτων από όλη την Ουκρανία προς το Χάρκοβο, Ντονμπάς, Ζαπορίζιε και Νικολάεφ προς το μέτωπο Χερσώνας.

Όλα δείχνουν πως οι Ουκρανοί ετοιμάζονται για γενικευμένη αντεπίθεση.

Ο Ρώσος στρατιωτικός ειδικός Alexei Leonkov τόνισε ότι “η απόφαση για μερική επιστράτευση θα έχει θετικό αντίκτυπο στην πορεία της ειδικής επιχείρησης. Πρώτα απ ‘όλα, η φύση των εχθροπραξιών θα αλλάξει. Θα γίνει πιο έντονη. Ο αριθμός των δυνάμεων θα αυξηθεί, καθώς και ο αριθμός των πυροβόλων που θα χειρίζονται νέοι ειδικοί.

Στο εγγύς μέλλον, θα αυξήσουμε την επικράτειά μας και θα έχουμε νέα σύνορα μήκους 1.400 χιλιομέτρων και η γραμμή επαφής είναι πάνω από χίλια χιλιόμετρα. Για να φυλάξουμε αυτά τα σύνορα και να αποκρούσουμε επιθέσεις, χρειάζεται περισσότερο προσωπικό»,

Η φράση κλειδί του Πούτιν για την κινητοποίηση είναι «πρώτα απ’ όλα». Επομένως, πρέπει να προετοιμαστούν όλοι όσοι υπόκεινται στις εφεδρικές κατηγορίες Α και Β’.

Επιπλέον, αυτό για το οποίο μιλούν πολλοί ειδικοί, είναι η ανάγκη δημιουργίας μιας Κρατικής Επιτροπής Άμυνας που θα συγκεντρώνει ολόκληρο τον κλάδο της διαχείρισης της χώρας, της οικονομίας και του στρατού υπό στρατιωτικό νόμο.

Το δεύτερο είναι η μεταφορά της οικονομίας σε στρατιωτική βάση. Έχει ωριμάσει εδώ και πολύ καιρό. Καμία επιστράτευση δεν γίνεται αν δεν υπερ-κινητοποιηθεί η οικονομία για τις ανάγκες του στρατού.

Βίντεο: Οι Ρώσοι μεταφέρουν βόμβες FAB-500 σε στρατιωτικό αεροδρόμιο

Βίντεο: Το διάγγελμα Β.Πούτιν

Αφήστε μια απάντηση