Μανιφέστο Ρωσίας: “Έχουμε δικαίωμα να ρίξουμε πυρηνικά στην Ουκρανία – Οι στόχοι έχουν φορτωθεί στον RS-28 Sarmat αν εμπλακεί το ΝΑΤΟ…”

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και νυν αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, εξέδωσε μανιφέστο υπέρ της χρήσης πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία τονίζοντας ότι η Μόσχα «έχει το δικαίωμα να τα χρησιμοποιήσει» και ότι «η Δύση δεν θα αντιδράσει, καθώς φοβάται μια πυρηνική αποκάλυψη».

Ο Ν.Μεντβέντεφ έγραψε στο μανιφέστο του “καρμπόν” τα ίδια πράγματα, με αυτά που ανέφεραν ρωσικά ΜΜΕ 24 ώρες πριν και αποκάλυψε χτες το WarNews247. Αυτό δείχνει ότι η απόφαση είναι ειλημμένη στο Κρεμλίνο.

Επιπλέον, ρωσικά ΜΜΕ “συμπληρώνουν” αυτό το μανιφέστο τονίζοντας πως σε περίπτωση εμπλοκής ΝΑΤΟ και ΗΠΑ, οι στόχοι θα έχουν ήδη φορτωθεί στους ρωσικούς διηπειρωτικούς πυραύλους και από κει και πέρα “ο Θεός να βάλει το χέρι του”….

Πρόκειται για σαφέστατη προειδοποίηση σε ΝΑΤΟ-ΗΠΑ μη εμπλοκής στο τακτικό πυρηνικό πλήγμα που θα δεχτεί η Ουκρανία αν η κατάσταση φτάσει στο “σημείο μηδέν”. Οι δηλώσεις αυτές επιβεβαιώνουν και το DEFCON 3 στις ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης: MI6: Αυτοί οι στόχοι θα κτυπηθούν με τακτικά πυρηνικά στην Ουκρανία – Ρωσικά ΜΜΕ: “Δικαιολογείται η χρήση τους – ΗΠΑ και ΝΑΤΟ δεν θα κουνηθούν”

Μανιφέστο Μεντβέντεφ: Η Ρωσία έχει δικαίωμα να ρίξει πυρηνικά στην Ουκρανία!

Ο Αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας και πρώην πρόεδρος της χώρας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ,  έκανε ρητά λόγο για ένα ενδεχόμενο πυρηνικό πλήγμα στην Ουκρανία λέγοντας πως η υπό τις ΗΠΑ στρατιωτική συμμαχία θα μείνει μακριά από τη σύγκρουση επειδή φοβάται μια πυρηνική καταστροφή.

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας που τώρα είναι αναπληρωτής πρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, δήλωσε πως η Ρωσία έχει το δικαίωμα να αμυνθεί με πυρηνικά όπλα, αν εξωθηθεί πέραν των ορίων της, και πως αυτό «σίγουρα δεν είναι μπλόφα».

«Ας φανταστούμε πως η Ρωσία εξαναγκάζεται να χρησιμοποιήσει το πιο τρομακτικό όπλο εναντίον του ουκρανικού καθεστώτος, το οποίο έχει πραγματοποιήσει μια μεγάλης κλίμακας επιθετική ενέργεια που είναι επικίνδυνη για την ίδια την ύπαρξη του κράτους μας.

Σύμφωνα με το ρωσικό πυρηνικό δόγμα, ο πρόεδρος μπορεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, αν το κράτος αντιμετωπίζει υπαρξιακή απειλή, ακόμη και από συμβατικά όπλα.

Πιστεύω πως το ΝΑΤΟ δεν θα επέμβει άμεσα στη σύγκρουση ακόμη και σ’ αυτό το σενάριο.

Οι δημαγωγοί στην άλλη πλευρά του ωκεανού και στην Ευρώπη δεν θα πάνε να πεθάνουν σε μια πυρηνική αποκάλυψη.

Πρέπει να σας θυμίσω και πάλι – γι’ αυτά τα κουφά αυτιά που ακούν μόνο τον εαυτό τους. Η Ρωσία έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, αν είναι απαραίτητο», δήλωσε ο Μεντβέντεφ προσθέτοντας πως θα το πράξει «σε προκαθορισμένες περιπτώσεις» και συμμορφούμενη αυστηρά προς την κρατική πολιτική.

Σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ, η ασφάλεια της Ουάσιγκτον, του Λονδίνου και των Βρυξελλών είναι πολύ πιο σημαντική για το ΝΑΤΟ από τη μοίρα της Ουκρανίας, που όπως είπε, κανείς δεν χρειάζεται, ακόμη κι αν έχει εφοδιαστεί με όπλα.

«Η προμήθεια σύγχρονων όπλων είναι απλώς μια επιχείρηση για τις δυτικές χώρες, όμως αφορά σε μεγάλο βαθμό και το μίσος προς εμάς. Όχι πια. Οι υπερπόντιοι και οι Ευρωπαίοι δημαγωγοί δεν πρόκειται να χαθούν σε μια πυρηνική αποκάλυψη. Ως εκ τούτου, θα καταπιούν τη χρήση οποιουδήποτε όπλου στην τρέχουσα σύγκρουση» υποστήριξε.

Οι εχθροί μας λατρεύουν να κάνουν μεγαλειώδεις δηλώσεις. Λειτουργήστε με τους όρους «ελευθερία», «δημοκρατία», «αποστολή». Στην πραγματικότητα, αυτό είναι απλώς τελετουργική λεκτική διάρροια.

Τα σιντριβάνια της δημαγωγίας, σε συνδυασμό με τη μοχθηρή ρητορική, έχουν γίνει ένα από καιρό αποδεδειγμένο όπλο του αγγλοσαξονικού κόσμου, με το οποίο πλημμυρίζουν την υπόλοιπη ανθρωπότητα σε μια προσπάθεια να υπερασπιστούν την αποκλειστικότητά τους και το δικαίωμα να κυβερνούν τον κόσμο.

Ο Μπάιντεν και η Τρας, διάφοροι δευτερεύοντες ηγέτες, απαιτούν από τη Ρωσία να αφαιρέσει το χέρι της από το «πυρηνικό κουμπί». Μαζί, μας απειλούν συνεχώς με «τρομακτικές» συνέπειες εάν η Ρωσία χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα. Και η θεία του Λονδίνου, νεαρή στο μυαλό, είναι απολύτως έτοιμη να ξεκινήσει αμέσως μια ανταλλαγή πυρηνικών χτυπημάτων με τη χώρα μας.

Επιπλέον, θα κάνουμε τα πάντα για να αποτρέψουμε την εμφάνιση πυρηνικών όπλων στους εχθρικούς γείτονές μας. Για παράδειγμα, στη ναζιστική Ουκρανία, που σήμερα ελέγχεται άμεσα από τις χώρες του ΝΑΤΟ.

Είναι άσκοπο να υπολογίζουμε στη λογική και την πολιτική βούληση του καθεστώτος του Κιέβου. Αλλά υπάρχει ακόμα μια εύθραυστη ελπίδα για κοινή λογική και μια αίσθηση αυτοσυντήρησης των εχθρικών χωρών που τις συγχωρούν. Καταλαβαίνουν ότι εάν η απειλή για τη Ρωσία υπερβεί το καθορισμένο όριο κινδύνου, θα πρέπει να απαντήσουμε.

Χωρίς να ζητήσω την άδεια κανενός, χωρίς πολύωρες διαβουλεύσεις. Και σίγουρα δεν είναι μπλόφα.

Θα ήταν ωραίο αυτό το θλιβερό συμπέρασμα να γίνει τουλάχιστον εν μέρει αντιληπτό από τις αρχές του Κιέβου.

Αλίμονο, αυτό είναι σχεδόν αδύνατο. Βρίσκονται σε διαρκή πολεμική φρενίτιδα με μικρές παύσεις για παράξενα όνειρα ναρκωτικών” καταλήγει ο Μεντβέντεφ.

“Έχουν φορτωθεί στόχοι στον RS-28 Sarmat- Ουάσιγκτον, Τορόντο, Βανκούβερ, Τέξας, Καλιφόρνια

Ρωσικό ΜΜΕ συμπληρώνει τις δηλώσεις Μεντβέντεφ τονίζοντας:

Επί οκτώ χρόνια, το ΝΑΤΟ υποστήριξε μαριονέτες στην Ουκρανία, χρηματοδότησε επιθέσεις στο Ντονμπάς, παραβίασε επανειλημμένα τις συμφωνίες του Μινσκ, υποστήριξε την απαγόρευση της ομιλίας ρωσικών στις δημοκρατίες του Λουχάνσκ και του Ντόνετσκ και συνέβαλε στην καταστροφή της δημοκρατικής αντιπολίτευσης και των ελεύθερων μέσων ενημέρωσης.

Το αποτέλεσμα ήταν μια μονοκομματική κυβέρνηση, ουσιαστικά ιδιοκτησία και χρηματοδοτούμενη από τις Ηνωμένες Πολιτείες, και διοικούμενη από Αμερικανούς πράκτορες.

Ωστόσο, με κάποιο τρόπο, οι Ηνωμένες Πολιτείες κατάφεραν να πείσουν τον πληθυσμό της χώρας τους και άλλων δυτικών χωρών ότι η Ρωσία είναι ένα «κακό παιδί», ότι είναι εκτός ελέγχου και πρέπει να σταματήσει.

Παρ’ όλα τα παραπάνω, η Ρωσία παρέμεινε ακλόνητη και επιδίωκε διαρκώς να ελέγξει την κατάσταση.

Ωστόσο, είπε σταθερά ότι θα ήταν «κόκκινη γραμμή» εάν η Ουκρανία γίνει πυρηνική δύναμη, αποτελώντας άμεση απειλή για τη Μόσχα. Αυτό δεν μπορούσε να επιτραπεί.

Σίγουρα αυτή ήταν μια νηφάλια προειδοποίηση προς κάθε υγιή χώρα ότι το μόνο πράγμα που δεν πρέπει να συμβεί είναι η Ουκρανία να γίνει πυρηνική δύναμη. Άλλωστε, μόλις ανοίξει αυτό το κουτί της Πανδώρας, θα ξεπεραστεί και το τελευταίο εμπόδιο σε έναν πιθανό πυρηνικό πόλεμο.

Τον Φεβρουάριο του 2022, στην ετήσια Διάσκεψη για την Ασφάλεια του Μονάχου, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας ανακοίνωσε την πρόθεσή του να κάνει την Ουκρανία πυρηνική χώρα.

Πέντε μέρες αργότερα, η Ρωσία μπήκε στην Ουκρανία. Ο βραχίονας της αμερικανικής προπαγάνδας μπήκε αμέσως στο παιχνίδι και για μήνες, ακόμη και όταν η Ουκρανία έχανε συνεχώς τον πόλεμο, σε κάθε στροφή τα δυτικά μέσα ενημέρωσης επαναλάμβαναν τους ισχυρισμούς τους ότι εκτυλισσόταν πόλεμος, ότι η Ρωσία διστάζει και οι ήρωες της Ουκρανίας πολεμούν τις επιθέσεις της Μεγάλης Άρκτου.

Λοιπόν, η διαρκής σημασία αυτού είναι ότι το ΝΑΤΟ ήταν απερίσκεπτο. Δεν είδε εξαρχής την προοπτική μιας πυρηνικής σύγκρουσης..

Είναι τρελοί; Ή είναι τόσο ανόητοι που νομίζουν ότι έχουν κάποιου είδους «πλεονέκτημα» σε μια πυρηνική σύγκρουση; Ή μήπως το βλέπουν ως ένα παιχνίδι «ενιαίας κυριαρχίας» στο οποίο το μόνο σημαντικό ζήτημα είναι ποια πλευρά έχει περισσότερα δικαιώματα;

“Πώς θα έμοιαζε ένας πυρηνικός πόλεμος;” Υπάρχουν πολλές μελέτες εκεί έξω, αλλά η πιο αποκαλυπτική που γνωρίζω ήταν από το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον.

Η μελέτη ξεκινά με μια κατά λάθος εκτόξευση στην Ανατολική Ευρώπη και δείχνει το μέγεθος και τον αριθμό των πυρηνικών κεφαλών, καθώς και τα μοτίβα εκτόξευσης.

Δείχνει τις τροχιές και επιπλέον δείχνει τις διαμέτρους που αντιπροσωπεύουν το βαθμό καταστροφής κάθε βλήματος.

Μικρότερα πυρηνικά όπλα θα κάλυπταν όλη την Ευρώπη, αφήνοντας ελάχιστα ανέγγιχτα εκεί. Στη συνέχεια θα αναλάβουν δράση τα πιο μεγαλύτερα υπερατλαντικά πυρηνικά όπλα, οι πιο προηγμένοι πύραυλοι Sarmat. Ο Sarmat έχει την ικανότητα να ξεφεύγει από συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας. Ταξιδεύει με πέντε φορές την ταχύτητα του ήχου, ζυγίζει πάνω από 200 τόνους και ο καθένας ICBM έχει πολλαπλές χωριστές κεφαλές.

Δεν υπάρχει κάτι παρόμοιο στη Δύση.

Ποιο θα ήταν λοιπόν το αποτέλεσμα;

Λοιπόν, κάθε μεγάλη πόλη των ΗΠΑ θα αποτελούσε στόχο πολλαπλών κεφαλών από ICBM, το καθένα αρκετά μεγάλο για να τις καταστρέψει. Οι ΗΠΑ θα είχαν καταστραφεί μέσα σε λίγες ώρες. Υπολογίζεται ότι αρχικά θα είχαν σκοτωθεί 90 εκατομμύρια άνθρωποι.

Όσοι βρεθούν στο επίκεντρο θα εξατμιστούν. Όσοι βρεθούν στην περιφέρεια της έκρηξης θα μπορούσαν να γλιτώσουν αν φτάσουν πολύ γρήγορα στο τσιμεντένιο καταφύγιο. Στη συνέχεια θα πρέπει να παραμείνουν «σφραγισμένοι» σε αυτό για αρκετές εβδομάδες.

Τα βόρεια σύνορα των ΗΠΑ θα καταστραφούν, μαζί με καναδικές συνοριακές πόλεις όπως το Βανκούβερ και το Τορόντο. Τα νότια σύνορα με το Μεξικό θα εξαφανίζονταν επίσης.

Το επόμενο θέμα είναι η κίνηση των ραδιενεργών εκροών.

Δεν θα υπάρξει ελπίδα για όσους ζουν σε άμεση γειτνίαση με τον στόχο, αλλά υπάρχουν μέρη εκτός των ΗΠΑ που δεν αποτελούν στόχο. Τα μέρη που δεν έχουν στρατηγικό πλεονέκτημα δεν θα επιλεγούν ως στόχοι. Έτσι, αν βρισκόσασταν, ας πούμε, στην Τζαμάικα, δεν θα επηρεαζόσασταν, αλλά εξίσου σημαντικό, το μετεωρολογικό σύστημα της Καραϊβικής – οι άνεμοι – θα έδιωχναν κάθε βροχόπτωση μακριά από εσάς στο βορρά, όπως και το Gulf Stream.

Ακόμα καλύτερα, ο κόσμος χωρίζεται στον Ισημερινό από δύο καιρικά συστήματα που δεν αναμειγνύονται. Οι βροχοπτώσεις στα βόρεια είναι απίθανο να εξαπλωθούν νότια.

Σε κάθε περίπτωση, τα πράγματα θα ήταν χειρότερα στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή από ό,τι στη Βόρεια Αμερική.

Τέλος, υπάρχει το θέμα του πυρηνικού χειμώνα. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν θα διαρκέσει μήνες ή χρόνια και αν θα είναι τοπικό ή παγκόσμιο.

Ο πυρηνικός πόλεμος δεν είναι προκαθορισμένος, αλλά η Δύση κροταλίζει επικίνδυνα σαν να είναι ανίκητος και μόνο άλλοι μπορούν να καταστραφούν. Αυτό είναι εντελώς ψευδές.

Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι θα ξεκινήσει ένας πυρηνικός πόλεμος, αλλά αν συμβεί, θα είναι γρήγορος. Δεν θα έχετε χρόνο να αναπτύξετε ένα σχέδιο απόδρασης. Θα πρέπει να βρίσκεστε ήδη σε ένα μέρος που θεωρείτε όσο το δυνατόν ασφαλέστερο” καταλήγουν οι Ρώσοι….

warnews247.gr

Αφήστε μια απάντηση