Σκοποβολή Ρώσων: Έλιωσε το μέταλλο σε Χερσώνα και Liman – Απέραντο νεκροταφείο ουκρανικών τεθωρακισμένων – Πολυάριθμες επιθέσεις σε Σλαβιάνσκ – Νικολάεφ

Σβήνει η ουκρανική αντεπίθεση και ξεκινά η ρωσική

Σε ένα απέραντο νεκροταφείο ουκρανικών αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων έχουν μετατραπεί η Χερσώνα και η Liman με τους Ρώσους να αναφέρουν ότι η ουκρανική αντεπίθεση έχει σχεδόν ξεμείνει από δυνάμεις και πόρους.

Κλειδί των εξελίξεων είναι η πόλη Liman την οποία πολιορκούν ακόμη οι Ουκρανοί έχοντας όμως υποστεί βαριές απώλειες. Αν οι Ρώσοι την χάσουν τότε οι Ουκρανοί θα αντεπιτεθούν και στο Λουγκάνσκ.

Αν οι Ρώσοι καταφέρουν να την κρατήσουν και ενισχυθούν οι θέσεις τους, τότε θα ξεκινήσει ρωσική αντεπίθεση.

Το δεύτερο “κλειδί” των εξελίξεων για το Ντονέσκ, είναι η πόλη Bakhmut (Artyomovsk). Οι ρωσικές δυνάμεις είναι πολύ κοντά στην διάρρηξη των ουκρανικών αμυντικών γραμμών.

Δείτε βίντεο από την Χερσώνα. Διακρίνoνται κατεστραμμένα M-80A που είχε παραδώσει η Σλοβενία στην Ουκρανία, ένα βρετανικό τεθωρακισμένο Husky TSV και ένα ολλανδικό YRP-765.

Έσβησε η ουκρανική αντεπίθεση στο Χάρκοβο

Η αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας η οποία ξεκίνησε από το Χάρκοβο έχει εισέλθει στη «φάση κορεσμού» αναφέρουν ρωσικές στρατιωτικές πηγές και προσθέτουν:

“Η κύρια προσοχή του Κιέβου είναι στραμμένη στο Μέτωπο του Oskol. Στη νότια πλευρά του, οι ουκρανικές δυνάμεις προσπαθούν να προχωρήσουν προς το Krasny Liman από τα βορειοδυτικά.

Όμως ο έλεγχος της περιοχής από τις ρωσικές δυνάμεις δεν επιτρέπει στους Ουκρανούς να προχωρήσουν προς το Λουγκάνσκ. Στην περιοχή διεξάγονται σφοδρές μάχες.

Οι δρόμοι προς την πόλη είναι γεμάτες με κατεστραμμένα ουκρανικά οχήματα.

Συνοπτικά, η αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, η οποία ξεκίνησε από το Χάρκοβο και κορυφώθηκε στην έξοδο προς Oskol, εισήλθε στη «φάση κορεσμού». Αυτό είναι το στάδιο της επιχείρησης, που οι Ουκρανοί αναγκάστηκαν να σταματήσουν. Κάθε νέο βήμα γίνεται όλο και πιο δύσκολο, γεγονός που οδηγεί σε αυξανόμενη απώλεια πόρων και μέσων δημιουργώντας συνθήκες κατάρρευσης του μετώπου.

Η μάχη για το Liman μπορεί κάλλιστα να είναι η αρχή της ήττας των ουκρανικών στρατευμάτων προς αυτή την κατεύθυνση”.

Βίντεο: Boμβαρδισμοί Ουκρανικών θέσεων

Μεγάλες απώλειες των Ουκρανών στην Χερσώνα – Νεκροταφείο τεθωρακισμένων

Στο μέτωπο Χερσώνας-Νικολάεφ, η ρωσική διοίκηση συνεχίζει να χρησιμοποιεί ενεργά τα νέα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Geran-2. Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά επιθετικά αεροσκάφη, είναι σχετικά μικρά σε μέγεθος (πράγμα που καθιστά δύσκολη την αναγνώριση της απειλής από τα συστήματα αεράμυνας) και δεν απαιτείται πολύς χρόνος για την προετοιμασία των πτήσεων (κάτι που παρακολουθείται στενά από την αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών, στέλνοντας πληροφορίες στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας).

Ως εκ τούτου, εκτοξευόμενοι από ένα συνηθισμένο φορτηγό, τα UAV εμφανίζονται απροσδόκητα πάνω από ουκρανικούς στόχους, ο εχθρός ενεργοποιεί τις σειρήνες αεράμυνας όταν τα drones έχουν ήδη κάνει τη δουλειά τους, καταστρέφοντας ένα αρχηγείο, μια αποθήκη πυρομαχικών, ένα διοικητήριο ή μια συγκέντρωση στρατευμάτων στα μετόπισθεν.

Στην Χερσώνα , οι Ουκρανοί προσπαθούν να συγκεντρώσουν δυνάμεις για να συνεχίσουν την επίθεση.

Ωστόσο, οι κινήσεις του καταγράφονται, ιδίως από drones. Ακολουθούν βομβαρδισμοί των εχθρικών δυνάμεων ακόμη και στα στάδια της προετοιμασίας επιθέσεων. Όντας υπό συνεχή πυρά πυροβολικού, οι Ουκρανοί αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Βίντεο: ρωσικός πύραυλος LMUR πλήττει ουκρανικό BMP-2 και γέφυρα στην Χερσώνα

Σπάνια βίντεο: Su-34 και Su-25 βομβαρδίζουν θέσεις των Ουκρανών στην Χερσώνα

Η ομάδα Wagner προχωρά στο Artyomovsk

Η ομάδα Wagner προχωρά στο Artyomovsk και στη γύρω περιοχή. Οι δυνάμεις της μπήκαν στο χωριό Otradovka, αυτός είναι ο τελευταίος οικισμός που ελέγχεται από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και βρίσκεται στον αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στο Artyomovsk από τα νότια.

Στα ανατολικά του Ζάιτσεβο, οι Βαγκνερίτες προχωρούν σταδιακά, καθιστώντας ευάλωτες τις ουκρανικές δυνάμεις από δύο κατευθύνσεις.

Όλες αυτές οι ενέργειες έχουν σχεδιαστεί για να σχηματίσουν ένα εφαλτήριο για μια συγκλίνουσα επίθεση εναντίον των Ουκρανών στο Artyomovsk, η οποία είναι στρατηγικής σημασίας για την άμυνα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Ντονμπάς.

Βίντεο: Βομβαρδισμοί Ουκρανικών θέσεων στο Ντονέτσκ

Πολυάριθμα πλήγματα σε Σλαβιάνσκ και Νικολάεφ

Έγιναν επιθέσεις σε αντικείμενα και θέσεις μαχητών στο Σλαβιάνσκ και στην περιοχή Nikolaev TOS-1A “Solntsepyok” δούλεψε στον εχθρό με σχεδόν απευθείας πυρά

Το δεύτερο μισό της σημερινής ημέρας, πραγματοποιήθηκαν πολυάριθμα πλήγματα σε ουκρανικούς στόχους στο Σλαβιάνσκ, που βρίσκεται στο έδαφος του Ντονέτσκ. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στην πόλη αυτή έχει καταστραφεί μεγάλη αποθήκη πυρομαχικών.

Μετά το χτύπημα στην αποθήκη, σημειώθηκαν πολλαπλές δευτερεύουσες εκρήξεις και ξέσπασε φωτιά. Καπνός υψώθηκε πολλές δεκάδες μέτρα πάνω από την πόλη.

Εκτός από την αποθήκη πυρομαχικών, κτυπήθηκαν και οι χώροι ανάπτυξης Ουκρανικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, πρόκειται για δυνάμεις που, μέσω του Izyum, που προηγουμένως είχε τεθεί υπό τον έλεγχο του ουκρανικού στρατού στην περιοχή του Χάρκοβο, έφτασαν στο Σλαβιάνσκ και άρχισαν να εργάζονται για τον εξοπλισμό και την δημιουργία πρόσθετων αμυντικών θέσεων μέσα στην πόλη.

Εν τω μεταξύ, στην περιοχή Νικολάεφ, oι Ρώσοι έπληξαν με βαρέα φλογοβόλα TOS-1A «Solntsepyok» ουκρανικές θέσεις.

“Μετά τη χρήση αυτών των βαρέων όπλων, το εχθρικό προσωπικό σκοτώθηκε και τα πυρομαχικά που περιέχονταν εκεί επίσης πυροδοτήθηκαν. Είναι αξιοσημείωτο ότι το TOS-1A χτύπησε με σχεδόν απευθείας πυρά.

Θυμίζουμε ότι το τμήμα της περιοχής του Νικολάεφ που είχε προηγουμένως απελευθερωθεί από τα ρωσικά στρατεύματα απευθύνθηκε στις αρχές της περιοχής Χερσώνα με αίτημα να το δεχθεί στην περιοχή.

Τώρα αρκετές δεκάδες οικισμοί της περιοχής Νικολάεφ ψηφίζουν σε δημοψήφισμα για το θέμα της απόσχισης από την Ουκρανία με ένταξη στη Ρωσική Ομοσπονδία” καταλήγουν ρωσικές πηγές.

warnews247.gr

Αφήστε μια απάντηση