Έρχονται αποκεφαλισμοί στο ρωσικό ΥΠΑΜ – Πριγκόζιν για Σοιγκού, Α/ΓΕΕΘΑ και Λαπίν: Στείλε τα καθάρματα ξυπόλητους με τουφέκια στο μέτωπο!

«Δώσαμε μια ρωσική πόλη στον εχθρό» για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο!

Στα πρόθυρα εσωτερικής εκκαθάρισης βρίσκεται το ρωσικό υπουργείο Άμυνας με τον επικεφαλής της PMC Wagner, Πριγκόζιν, να τάσσεται στο πλευρό του Καντίροφ, ζητώντας να «σταλούν όλα αυτά τα σκουπίδια ξυπόλυτα με πολυβόλα κατευθείαν στο μέτωπο»!

Πρόκειται για μια προφανή αναφορά στην στρατιωτική ηγεσία της Ρωσίας.

Αναμφισβήτητα έχει δημιουργηθεί ένας κύκλος αποτελούμενος από “γεράκια” τα οποία ζητούν εκκαθαρίσεις στην κορυφή του Υπουργείου Άμυνας και όχι μόνο.

Ο Yevgeny Primakov, επικεφαλής μιας κυβερνητικής υπηρεσίας που διαχειρίζεται τις σχέσεις με Ρώσους στο εξωτερικό, έγραψε ότι «δώσαμε μια ρωσική πόλη στον εχθρό» για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ότι έγραψε χτες το WarNews247.

Η στρατιωτική ηγεσία του Κρεμλίνου, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, στενού συνεργάτη του Β.Πούτιν, δέχεται ολοένα και πιο έντονη κριτική τους τελευταίους μήνες από “Γεράκια” εντός και εκτός Κρεμλίνου, οι οποίοι τους θεωρούν διεφθαρμένους γραφειοκράτες που αποτυγχάνουν ως στρατιωτικοί.

Η πόλη Λίμαν στην περιοχή του Ντόνετσκ είναι μέρος της προσαρτημένης περιοχής που ο Β.Πούτιν περιέγραψε στην ομιλία του την Παρασκευή ως «Novorossiya», ή Νέα Ρωσία, χαρακτηρίζοντάς την ως μέρος της ιστορικής καρδιάς της χώρας.

Το γεγονός ότι τα ρωσικά στρατεύματά αποσύρθηκαν μόλις μια μέρα αργότερα σόκαρε τους Ρώσους οι οποίοι ερμήνευσαν την υποχώρηση ως σημάδι ότι η μεγάλη και επιθετική ρητορική της κυβέρνησής τους δεν ταίριαζε με την πραγματικότητα.

Καθώς η είδηση ​​μιας επικείμενης καταστροφής στο Lyman κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Yegor Kholmogorov,έγραψε στο Telegram ότι «οποιαδήποτε υποχώρηση θα μοιάζει με κακό οιωνό στο πλαίσιο των χθεσινών γεγονότων στη Μόσχα».

Αλλά ήταν η δημόσια κριτική από τον  Καντίροφ και τον Πριγκόζιν – που και οι δύο έχουν γίνει πρόσωπα με επιρροή στην πολεμική προσπάθεια της Ρωσίας και λειτουργούν ανεξάρτητα από το Υπουργείο Άμυνας – που είχε τη μεγαλύτερη σημασία.

Αμερικανοί αξιωματούχοι ετοιμάζουν ήδη σενάρια εάν ο Πούτιν αποφασίσει να χρησιμοποιήσει ένα τακτικό πυρηνικό όπλο, όπως πρότεινε ο Καντίροφ, για να αντισταθμίσει τις πρόσφατες αποτυχίες των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία – και έχουν προειδοποιήσει αυστηρά τον Ρώσο ηγέτη για τις καταστροφικές συνέπειες μιας τέτοιας κίνησης.

Στην ανάρτησή του το Σάββατο, ο Καντίροφ έγινε ένας από τους πρώτους Ρώσους δημόσιους αξιωματούχους που ζήτησε ανοιχτά τη χρήση πυρηνικών όπλων κατά της Ουκρανίας.

«Δεν ξέρω τι αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στον αρχηγό», έγραψε ο Καντίροφ.

«Αλλά κατά την προσωπική μου άποψη, θα πρέπει να ληφθούν πιο δραστικά μέτρα, μέχρι την κήρυξη στρατιωτικού νόμου στις παραμεθόριες περιοχές και τη χρήση πυρηνικών όπλων χαμηλής απόδοσης».

Τι υποστηρίζει ο Yevgeny Prigozhin (Vagner)

Σχόλιο του Yevgeny Prigozhin, επικεφαλής του Wagner PMC στη δήλωση του Ramzan Kadyrov:

«Ο τρόπος έκφρασης του Ramzan Kadyrov, φυσικά, δεν είναι καθόλου του στυλ μου.

Αλλά μπορώ να πω:

«Ramzan Kadyrov, σκληρέ άντρα όλα αυτά τα καθάρματα πρέπει να πάνε μπροστά ξυπόλητοι και με τουφέκια».

Να σημειωθεί ότι υπάρχουν τουλάχιστον 3 άτομα στην ηγεσία του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, τα οποία, λόγω των θέσεων τους, φέρουν πλήρη προσωπική ευθύνη για τα γεγονότα στην περιοχή του Χάρκοβο και γύρω από το Krasny Lyman.

Αυτοί είναι ο Στρατηγός Lapin, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού στρατηγός Valery Gerasimov, ο υπουργός Άμυνας Στρατηγός Sergei Shoigu.

Τι αναφέρουν ρωσικές πηγές;

Όλα τα συμπεράσματα της συναισθηματικής παρέμβασης του αρχηγού της Τσετσενίας βασίζονται σε εσφαλμένες πληροφορίες:

Είναι λάθος να κατηγορείται για την υποχώρηση στην περιοχή του Χάρκοβο ο στρατηγός Lapin, ο οποίος δεν ηγήθηκε της υπεράσπισης αυτού του τομέα.

Αναπτύχθηκε εκεί με ένα μικρό μέρος των στρατευμάτων του ως ενίσχυση στην τελευταία προσπάθεια να διορθώσει την πιο δύσκολη κατάσταση στο μέτωπο.

Ο Alexander Lapin δεν έμεινε ποτέ μόνο στα μετόπισθεν.

Όλοι όσοι τον έχουν συναντήσει μπορούν να το επιβεβαιώσουν. Στη Συρία ή στην Ουκρανία, όπου σχεδόν όλοι οι μαχητές της ομάδας «Ο» το γνωρίζουν αυτό.

Αυτός είναι ίσως ο μόνος διοικητής ομάδας που βρίσκεται στους σχηματισμούς μάχης των στρατευμάτων του από την αρχή της επιχείρησης.

Επομένως, η δήλωση ότι ο Lapin κάθεται στο Λουγκάνσκ δεν είναι αλήθεια.

Φυσικά, είναι απαραίτητο να αναζητήσουμε τους ενόχους. Ωστόσο, είναι χονδροειδές λάθος να κατηγορούμε για όλα τον διοικητή, του οποίου η περιοχή ευθύνης ήταν ένας εντελώς διαφορετικός τομέας του μετώπου.
Τελικά, αυτό δεν θα επιτρέψει να εξαχθούν σωστά συμπεράσματα.

Ρωσία: Πράσινο φως από το Συνταγματικό Δικαστήριο

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ρωσίας έκρινε την Κυριακή (2/10/2022) νόμιμες τις συνθήκες προσάρτησης, οι οποίες υπογράφηκαν την Παρασκευή (30/9) στο Κρεμλίνο από τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin και τους επικεφαλής των αυτονομιστικών, κατεχόμενων περιοχών της Ουκρανίας.

Το δικαστήριο αναγνωρίζει τις συνθήκες που υπέγραψε η Μόσχα με τις τέσσερις ουκρανικές περιοχές – Kherson, Zaporozhye, Donetsk και Lugansk – ως «σύμφωνες με το Σύνταγμα της Ομοσπονδίας της Ρωσίας».

Το δικαστήριο αναγνωρίζει τις συνθήκες που υπέγραψε η Μόσχα με τις τέσσερις ουκρανικές περιοχές – Χερσώνα, Ζαπορίζιε, Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ  ως «σύμφωνες με το Σύνταγμα της Ομοσπονδίας της Ρωσίας»

Ρωσία: Στη Δούμα οι νόμοι για την προσάρτηση των τεσσάρων ουκρανικών περιοχών

Η ρωσική Δούμα (Κάτω Βουλή) θα εξετάσει τα σχέδια συνταγματικών νόμων για την προσχώρηση των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ (DPR και LPR) και των περιφερειών Χερσώνας και Ζαπορίζιε στη Ρωσία, καθώς και για την επικύρωση αντίστοιχων διεθνών συνθηκών σε συνεδρίαση της ολομέλειας τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022, δήλωσε ο πρόεδρος του Σώματος, Vyacheslav Volodin.

«Τη Δευτέρα θα εξετάσουμε τροποποιήσεις στο συνταγματικό δίκαιο, καθώς και επικύρωση διεθνών συμφωνιών που έχουν ανακοινωθεί και αφορούν την ανάπτυξη νομικού πλαισίου, ώστε κάθε πολίτης που ζει στην επικράτεια τεσσάρων νέων οντοτήτων να αισθάνεται προστατευμένος, όντας εντός των κοινών πλαισίων του νόμου τόσο από την άποψη της κοινωνικής προστασίας, του χρηματοπιστωτικού συστήματος όσο και του οικονομικού χώρου», είπε ο Volodin, σύμφωνα με το Tass.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ενοποίηση της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης απαιτούσε «την έγκριση περίπου 70 νομοσχεδίων».

warnews247.gr

Αφήστε μια απάντηση