Εκτός ελέγχου η κατάσταση: Σφαγή στη Μόσχα για την ήττα στo Liman – Στήνουν στα δύο μέτρα Α/ΓΕΕΘΑ, Α/ΓΕΣ και Στρατηγό Λαπίν -Μεταφέρονται δεκάδες πυρηνικοί Iskander

Χρήση πυρηνικών ζήτησε ο Καντίροφ…

Ραγδαίες εξελίξεις υπάρχουν στο Κρεμλίνο μετά την ήττα στο Krasny Liman, την τρίτη στη σειρά μετά το Ίζιουμ, Κουπιάνσκ, Balakliya.

Aναλυτές, στρατηγοί εν ενεργεία και απόστρατοι έχουν εξαπολύσει ομαδικά πυρά εναντίον του υπουργείου Άμυνας καθώς πλέον γίνεται αντιληπτό σε όλους ότι ο ρωσικός Στρατός δεν διέθετε τις απαιτούμενες δυνάμεις για να συγκρατήσει το τεράστιο μέτωπο.

Ο αρχηγός της Τσετσενίας, Ρ.Καντίροφ, ζήτησε δημοσίως τα κεφάλια των Α/ΓΕΕΘΑ Β.Γκερασίμοφ, και του Διοικητή της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας, Στρατηγού Alexander Lapin, στον οποίο είχε προηγουμένως απονεμηθεί το αστέρι του Ήρωα της Ρωσίας για την απελευθέρωση του Lisichansk, και ήταν υπεύθυνος για την άμυνα του τομέα Krasnolimansky. Ο Lapin μετατέθηκε στη διοίκηση των στρατευμάτων της Δυτικής Περιφέρειας.

Οι ίδιες απόψεις εκφράζονται από πολλούς άλλους. Εκφράσεις οργής υπάρχουν σε όλα σχεδόν τα ρωσικά ΜΜΕ όπως “τι στο καλό κάνει η Διοίκηση”, “καταλαβαίνουν τι συμβαίνει;”, “έχουμε Στρατηγούς με σύγχρονα μυαλά και δόγμα, αφήστε τους να δουλέψουν”.

“Χάσαμε το Krasny Liman, χάνουμε την πύλη προς το Σλαβιάνσκ” και πολλά άλλα.

Οι δηλώσεις Καντίροφ δεν είναι τυχαίες. Θεωρούνται πως εκφράζει το Κρεμλίνο και πρέπει να αναμένονται εξελίξεις καθώς ζήτησε στρατιωτικό νόμο και χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία. Υπενθυμίζουμε ότι προηγήθηκαν χτες οι δηλώσεις Πούτιν για το “δεδικασμένο των ΗΠΑ με Χιροσίμα-Ναγκασάκι”

Προφανώς η κατάσταση δεν είναι καλή και η ψυχραιμία έχει αρχίσει να χάνεται. Αμέσως μετά τις δηλώσεις Καντίροφ εντοπίστηκε για πρώτη φορά μαζική μεταφορά προς την Χερσώνα βαλλιστικών πυραύλων Iskander-M που μπορεί να φέρουν και πυρηνική κεφαλή.

Η χρήση πυρηνικών πλέον είναι πολύ κοντά.

Το μέτωπο έχει καταρρεύσει για τους Ρώσους και πολύ δύσκολα θα συγκρατήσουν στην παρούσα φάση τους Ουκρανούς. Ρωσικές στρατιωτικές πηγές ανέφεραν πως ο ρωσικός Στρατός δεν διαθέτει ισχυρή αμυντική γραμμή ούτε στην Kreminna.

Συνεπώς ο ουκρανικός Στρατός μπορεί να πιέσει και κατευθυνθεί προς Svatove, Kreminna ή Lysychansk, δηλαδή να μπει και στο Λουγκάνσκ.

Δείτε το βίντεο με την μεταφορά των Iskander στη Χερσώνα

Σφοδρή επίθεση Ρ.Καντίροφ στην ρωσική ηγεσία

Ο Ρ.Καντίροφ εξαπέλυσε με δηλώσεις του σφοδρή επίθεση στην ρωσική στρατιωτική ηγεσία. Αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Πάντα έλεγα: δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από την αλήθεια που εκφράζεται, αν και πικρή, προσβλητική, αλλά η αλήθεια. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να προχωρήσουμε μπροστά. Ως εκ τούτου, δεν μπορώ να παραμείνω σιωπηλός για το τι συνέβη στο Krasny Liman.

Την άμυνα αυτού του τμήματος ηγήθηκε ο διοικητής της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας, Στρατηγός Αλεξάντερ Λάπιν. Ο ίδιος Λάπιν, που έλαβε το αστέρι του Ήρωα της Ρωσίας για την κατάληψη του Lisichansk, αν και de facto δεν ήταν εκεί και δεν ήταν γύρω. Ο Λάπιν παραδόθηκε επίσης στα στρατεύματα της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας.

Ο στρατηγός ανέπτυξε δυνάμεις από τις πολιτοφυλακές του Λουγκάνσκ και άλλες μονάδες σε όλες τις γραμμές της κατεύθυνσης Liman, αλλά δεν τους παρείχε τις απαραίτητες επικοινωνίες και προμήθειες πυρομαχικών.

Πριν από δύο εβδομάδες, ο αγαπητός μου ΑΔΕΛΦΟΣ Apty Alaudinov μου ανέφερε προσωπικά ότι οι μαχητές μας θα μπορούσαν να γίνουν εύκολος στόχος. Με τη σειρά μου, ενημέρωσα τον Valery Gerasimov, Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, για τον κίνδυνο.

Αλλά ο στρατηγός με διαβεβαίωσε ότι δεν είχε καμία αμφιβολία για το ηγετικό ταλέντο του Λάπιν και δεν πίστευε ότι ήταν δυνατή μια υποχώρηση στο Κράσνι Λίμαν και τα περίχωρά του.

Μια εβδομάδα αργότερα, ο Lapin μεταφέρει την βάση του στο Starobelsk, εκατό χιλιόμετρα από τους υφισταμένους του, ενώ ο ίδιος κάθεται στο Λούγκανσκ. Πώς μπορείτε να διαχειριστείτε γρήγορα τις μονάδες, όντας 150 χλμ μακριά από αυτές; Λόγω έλλειψης στοιχειώδους στρατιωτικής επιμελητείας, σήμερα έχουμε αφήσει αρκετούς οικισμούς και ένα μεγάλο κομμάτι εδάφους.

Δεν είναι κρίμα που ο Lapin είναι μέτριος. Και το ότι καλύπτεται στην κορυφή από τους αρχηγούς στο ΓΕΣ. Αν είχα τον τρόπο μου, θα είχα υποβιβάσει τον Λάπιν στον βαθμό του στρατιώτη, θα του είχα στερήσει τα βραβεία του και, με ένα πολυβόλο στα χέρια, θα τον έστελνα στην πρώτη γραμμή για να ξεπλύνει την ντροπή μου με αίμα.

Ο νεποτισμός του στρατού δεν θα οδηγήσει σε καλό. Στο στρατό, είναι απαραίτητο να διοριστούν άνθρωποι με ισχυρό χαρακτήρα, θαρραλέοι, με αρχές, που ανησυχούν για τους μαχητές τους, που σκίζουν τα δόντια τους για τον στρατιώτη τους, που ξέρουν ότι ένας υφιστάμενος δεν μπορεί να μείνει χωρίς βοήθεια και υποστήριξη. Δεν υπάρχει χώρος για νεποτισμό στον στρατό, ειδικά στα δύσκολα.

Ακόμη και τότε, είπα: πυροβολήστε τη στρατιωτική συγκέντρωση του εχθρού στο Izyum που κατέλαβαν οι Ναζί, ειδικά επειδή το πυροβολικό μας εκείνη την εποχή είχε μια τέτοια ευκαιρία.

Θα είχαν σκοτώσει αμέσως τους κύριους σατανιστές και φασίστες. Πρέπει να κάνουμε “ειδική στρατιωτική επιχείρηση” με την πλήρη έννοια της λέξης και όχι να φλερτάρουμε. Χρησιμοποιήστε κάθε ευκαιρία και κάθε όπλο για να υπερασπιστείτε την επικράτειά ΜΑΣ.

Το Ντόνετσκ εξακολουθεί να βομβαρδίζεται. Οι κάτοικοι των ενωμένων 4 περιοχών θέλουν να προστατεύονται.

Δεν ξέρω τι αναφέρει το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον Ανώτατο Ανώτατο Διοικητή, αλλά κατά την προσωπική μου άποψη πρέπει να ληφθούν πιο δραστικά μέτρα, μέχρι την κήρυξη στρατιωτικού νόμου στις παραμεθόριες περιοχές και τη χρήση χαμηλών -απόδοση πυρηνικών όπλων.

Δεν είναι απαραίτητο να παίρνουμε κάθε απόφαση με το βλέμμα στην κοινότητα της Δυτικής Αμερικής – το έχει πει και έχει κάνει πολλά εναντίον μας. Χθες έγινε παρέλαση στο Izyum, σήμερα σημαία στο Liman και τι αύριο; Όλα θα ήταν καλά αν δεν ήταν τόσο άσχημα».


“Το πρόβλημα είναι στο Υπουργείο Άμυνας”

Ο Andrey Gurulev, μέλος της Δούμα, Στρατηγός ε.α. και πρώην Διοικητής του 58ου Στρατού, είπε:

“Συμφωνώ απόλυτα με τον Ρ.Καντίροφ. Το πρόβλημα δεν είναι ότι ο Διοικητής της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας αξιολόγησε λάθος την κατάσταση.

Το πρόβλημα είναι τα μεγάλα ψέματα που λέγονται ότι για παράδειγμα η κατάσταση είναι καλή. Το σύστημα ξεκινά από πάνω προς τα κάτω.

Γνωρίζαμε τον αριθμό των δυνάμεων και τον εξοπλισμό των Ουκρανών με κατεύθυνση την Liman;

Αν όχι που ήταν η επιτήρηση μας, τα κατασκοπευτικά αεροσκάφη, UAV κτλ;

Η 144η Μεραρχία επιχειρούσε τέλεια εκεί, η Αεροπορία το ίδιο, το πυροβολικό δεν σταμάτησε να κτυπά.

Το όλο πρόβλημα δεν είναι στο έδαφος αλλά στο Υπουργείο Άμυνας όπου δεν καταλαβαίνουν την κατάσταση.

Χρειαζόμαστε τον δικό μας Στρατηγό Kvashnin που έδωσε διαταγές και πήγαινε στα χαρακώματα να δει τους στρατιώτες μας.

Έτσι κερδίσαμε τον Δεύτερο Πόλεμο της Τσετσενίας.

Μέχρι να συμβεί κάτι διαφορετικό στο υπουργείο Άμυνας , τίποτα δεν θα αλλάξει.

Όλα είναι συνέπεια της πολιτικής που ακολουθείται από εκεί”.

warnews247.gr

Αφήστε μια απάντηση