Νερό με κανέλα: Πιείτε όσο θέλετε και δείτε τα αποτελέσματα

Πολλές φορές γίνεται μεγάλη συζήτηση γύρω από το αν πρέπει να καταναλώνουμε νερό με κανέλα. Το εν λόγω μπαχαρικό είναι, σίγουρα, φαρμακευτικό ενώ χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική. Διαθέτει πλούσιες αντιοξειδωτικές και αντιβιοτικές ιδιότητες.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να εκμεταλλευτείτε όλα τα οφέλη της κανέλας, λοιπόν, είναι όντως να βουτήξετε ένα ξύλο κανέλας σε νερό και να το πίνετε σε τακτική βάση. Αυτό το θαυματουργό ρόφημα είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες και προανθοκυανιδίνες που δίνουν ώθηση στο ανοσοποιητικό σύστημα. Οι αντι-ιικές, αντιβακτηριακές και αντιμυκητιασικές ιδιότητές του συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης σοβαρών παθήσεων, όπως οι αναπνευστικές διαταραχές, τα καρδιακά προβλήματα.

Ακόμη, μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Αν και δεν έχει αποδειχθεί ακόμα, λέγεται ότι το νερό της κανέλας σας κάνει να αισθάνεστε χορτάτοι και αποτρέπει τις λιγούρες και τα τσιμπολογήματα, γεγονός που βοηθά στην απώλεια βάρους.

Σε όσους πάσχουν από πόνο στις αρθρώσεις ή αρθρίτιδα συνιστάται γενικά να πίνουν νερό με κανέλα για ανακούφιση (χάρη στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές της που συμβάλλουν στη μείωση του υπερβολικού πόνου).

eleftherostypos.gr

yiorgosthalassis

Αφήστε μια απάντηση