Το Θαύμα που βίωσε ο Σταμάτης Κόκοτας από τον Άγιο Ευμένιο Σαριδάκη!

Τα ξημερώματα του Σαββάτου 1 Οκτωβρίου απεβίωσε ο Σταμάτης Κόκοτας στο Ασκληπιειό Βούλας μετά από ραγδαία επιδείνωση της υγείας του, σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Νοσηλευόταν, τις τελευταίες ημέρες, στο Ασκληπιείο της Βούλας και έδινε μάχη με τον καρκίνο. Ο τραγουδιστής κατέληξε, το πρωί, ύστερα από ραγδαία επιδείνωση της υγείας του.

Ο Σταμάτης Κόκοτας σε τηλεοπτική εκπομπή, είχε μιλήσει για το θαύμα που είχε βιώσει από τον Άγιο Ευμένιο Σαριδάκη, ο οποίος είχε θεραπευτεί από τη λέπρα. Φανερά συγκινημένος, είχε μιλήσει τότε για το Θαύμα που ο ίδιος έζησε μπροστά στα μάτια του εκείνη την εποχή.

 

«Είμαι ευτυχής που ο ιερέας αυτός αγιοποιήθηκε. Όσα είδα και έζησα στο νοσοκομείο πριν από αρκετά χρόνια και όσα έχω πει για το θαύμα που συντελέστηκε ισχύουν στο ακέραιο! Εγώ δεν λέω ποτέ πράγματα που δεν ισχύουν».

Με αυτά τα λόγια ο Σταμάτης Κόκοτας εξομολογήθηκε το θαύμα που έζησε ο ίδιος σε δημόσιο νοσοκομείο το 1996 με τον Άγιο Ευμένιο, ο οποίος πρόσφατα αγιοποιήθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Τότε, ο τραγουδιστής, σε τηλεοπτική εκπομπή, είχε μιλήσει για το Θαύμα που είχε βιώσει.

«Είμαι σε κάποιο νοσοκομείο και υπάρχει ένα παιδάκι στο διπλανό δωμάτιο, το οποίο ψυχομαχεί. Είναι έτοιμο να πεθάνει, βγαίνουν έξω η μητέρα του, ο πατέρας του, οι φίλοι του και κλαίνε όλοι. Παραπέρα είναι ένας ιερωμένος, ένας καλόγερος, ένας γέροντας.

Πηγαίνω και του λέω: “Πάτερ, δεν πας να διαβάσεις μια ευχή στο παιδάκι, μπας και κάνουμε τίποτα, να γίνει καλά;” Και πάει… δεν μπορώ να το πω από την ταραχή μου. Και το παιδάκι έγινε καλά.

Το πιστεύετε; Ξέρετε ποιος σας το λέει; Ένας άνθρωπος που δεν πείθεται με τίποτα άμα δεν δει. Είναι μοναχός και είναι άγιος. Και λέγεται Ευμένιος» ήταν τα λόγια του Κόκοτα.

Ποιος ήταν ο Σταμάτης Κόκκοτας

Στις 23 Μαρτίου 1937 γεννήθηκε ο Σταμάτης Κόκοτας και είχε σημαντική δισκογραφική παρουσία κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1960 και 1970, οπότε και συνεργάστηκε με ορισμένους από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες της εποχής, όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Δήμος Μούτσης, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Γιάννης Σπανός, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Αντώνης Κατινάρης, ο Χάρης Λυμπερόπουλος, ο Βαγγέλης Πιτσιλαδής, ο Λυκούργος Μαρκέας, ο Ανδρέας Καραγιαννόπουλος κ.ά.

Χαρακτηριστικό του γνώρισμα ήταν οι μακριές φαβορίτες του. Ο γιος του, Δημήτρης, είναι επίσης τραγουδιστής.

Ακόμα, ο Σταμάτης Κόκοτας ήταν δηλωμένος φίλαθλος του Παναθηναϊκού και ασχολήθηκε, επίσης, με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

orthodoxianewsagency.gr

simeiakairwn

Αφήστε μια απάντηση