Σημαντική εξέλιξη: Το ρωσικό «Όπλο της Αποκάλυψης» επιχειρεί στην Αρκτική – Εντείνεται η ανησυχία για πυρηνική δοκιμή
Συναγερμός στη Δύση από τις κινήσεις του υποβρυχίου «Belgorod» της Ρωσίας…

Νέες δορυφορικές εικόνες δείχνουν το τεράστιο πυρηνικό υποβρύχιο της Ρωσίας, που φέρεται να φέρει τα όπλα «Αποκάλυψη» και «Ημέρα της Κρίσης», να παραμονεύει στη Θάλασσα Barents, ενώ εντείνονται οι φόβοι πως ο Vladimir Putin σχεδιάζει να πραγματοποιήσει πυρηνική δοκιμή.
Σύμφωνα με διαβαθμισμένα έγγραφα του ΝΑΤΟ που διέρρευσαν το Σαββατοκύριακο, το σχεδόν 600 ποδών υποβρύχιο «Belgorod»… εξαφανίστηκε από τη βάση του στον Αρκτικό Κύκλο και μπορεί να είναι καθ’ οδόν προς τη Θάλασσα Kara για να δοκιμάσει το πυρηνικό πυρηνικό όπλο «Poseidon».
Δορυφορικές εικόνες που δημοσιεύθηκαν από το «Naval News» δείχνουν ότι το υποβρύχιο βρίσκεται επί του παρόντος στην Αρκτική.

Καταγραφή_384.JPG
Το σκάφος εθεάθη στη Λευκή Θάλασσα, να φεύγει από το Severodvinsk, μια πόλη στη βόρεια Ρωσία, πριν από μερικές εβδομάδες.

Αργότερα εντοπίστηκε στη θάλασσα του Barents, στις 22 και 27 Σεπτεμβρίου.
Το Belogord, το οποίο ανέρχεται σε 30.000 τόνους, είναι το μεγαλύτερο υποβρύχιο στον κόσμο και εξοπλισμένο με το πυρηνικό όπλο «Poseidon».
Το Poseidon είναι ένα drone που λέγεται ότι είναι ικανό να διανύσει τεράστιες αποστάσεις υποβρυχίως και να πυροδοτήσει ένα πυρηνικό τσουνάμι 1.600 ποδιών που θα μπορούσε να πνίξει παράκτιες πόλεις.
Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ περιέγραψε το όπλο ως μια «Διηπειρωτική Πυρηνική Αυτόνομη Τορπίλη», με «απίστευτο βεληνεκές» και «τρομακτικές επιδόσεις».
Οι αναλυτές αναφέρουν ότι επίκειται μια δοκιμαστική εκτόξευση του Poseidon.
Το πιο πιθανό είναι να υπάρξει μια εκτόξευση ρουτίνας, για να δοκιμαστεί ένα νέο οπλικό σύστημα ή για λόγους εντυπωσιασμού.
Εάν η δοκιμή πραγματοποιηθεί, ίσως θα είναι η τελευταία προσπάθεια του Putin να εκφοβίσει τη Δύση.
Σημειώνεται πως το «Belgorod» στοχοποιήθηκε από τη Δύση για τη δολιοφθορά στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2, επειδή φέρει επίσης μίνι υποβρύχια σχεδιασμένα να πραγματοποιούν επιθέσεις σε υποθαλάσσιες υποδομές.
Η αλήθεια όμως είναι πως η οποιαδήποτε φήμη περί εμπλοκής του δεν μπορεί να αποδειχθεί, δεδομένου ότι πρόκειται για ένα τεράστιο υποβρύχιο και η είσοδός του στη Βαλτική χωρίς να εντοπιστεί θα ήταν εξαιρετικά δύσκολη.

Καταγραφή_385.JPG

Δεν είναι επίσης σαφές εάν το Belgorod θα είχε χρόνο να φτάσει από τη βάση του στη Λευκή Θάλασσα από τη Βαλτική -μια απόσταση λίγο λιγότερο από 3.000 μίλια- χωρίς να διαπιστωθεί η απουσία του.
Το ΝΑΤΟ είχε στείλει προειδοποίηση στους συμμάχους ότι το υποβρύχιο έχει χαθεί, αλλά πιστεύεται ότι επιχειρεί στην Αρκτική.
Δεν είναι σαφές πότε ακριβώς στάλθηκε η προειδοποίηση, αλλά αναφέρθηκε για πρώτη φορά από την ιταλική εφημερίδα La Repubblica την Κυριακή.
Το υποβρύχιο Belgorod βρίσκεται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα από τον Ιούλιο.
Το Poseidon ήταν ένα από τα τέσσερα όπλα επόμενης γενιάς που ανακοινώθηκε από τον Putin το 2018 και θεωρείται «επιχειρησιακό». 
Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, είναι ικανό να ταξιδέψει έως και 6.000 μίλια κάτω από το νερό κουβαλώντας μια πυρηνική κεφαλή στη μύτη του με δύναμη δύο μεγατόνων – περίπου 130 φορές η ισχύς της βόμβας που έπεσε στη Χιροσίμα.
δα_6.JPG
Αυτή θα μπορούσε να προκαλέσει ένα πυρηνικό τσουνάμι ύψους έως και 1.600 ποδιών, πνίγοντας τις παράκτιες πόλεις και αφήνοντας πυρηνικά απόβλητα.
Η κεφαλή δεν έχει δοκιμαστεί ποτέ λόγω της διεθνούς νομοθεσίας για τα πυρηνικά όπλα.
Ως εκ τούτου, παρά τις επικρατούσες συνθήκες, η δοκιμή του Poseidon -ακόμη και στα απομακρυσμένα νερά της Αρκτικής- θα ερμηνευόταν ως μια μεγάλη κίνηση πρόκληση εκ μέρους της Ρωσίας.
Το Belgorod μπορεί να μείνει στο βυθό έως και 120 ημέρες χωρίς να χρειαστεί να επιστρέψει στην επιφάνεια.
Το TASS έχει αναφέρει στο παρελθόν ότι το drone Poseidon έχει απεριόριστη εμβέλεια και μέγιστη ταχύτητα μεγαλύτερη από 125 mph.
«Τα μοναδικά χαρακτηριστικά του συστήματος Poseidon θα βοηθήσουν το Πολεμικό Ναυτικό να χτυπήσει επιτυχώς αεροπλανοφόρα σε οποιοδήποτε ωκεάνιο θέατρο πολέμου, καταστρέφοντας υποδομές στην ξηρά», δήλωσε ο επικεφαλής αναλυτής του Γενικού Επιτελείου, ναύαρχος Igor Katasonov.
«Είναι ένας εντελώς νέος τύπος όπλου που θα αναγκάσει τις δυτικές ναυτικές δυνάμεις να αλλάξουν τον σχεδιασμό τους και να αναπτύξουν αντίμετρα», δήλωσε ο ειδικός H I Sutton, όπως αναφέρει η La Reppubblica.
φδσα_14.JPG

«Μπορεί να βυθίσει τη Μεγάλη Βρετανία»

Ένα βίντεο δείχνει πώς το υπερσύγχρονο υποβρύχιο «Belgorod» μεταφέρει τη φονική τορπίλη drone Poseidon.
Ο Kiselyov είπε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τον υπερηχητικό πύραυλο Sarmat, γνωστό και ως Satan-2, εναντίον της Βρετανίας.
Ωστόσο, «Μια άλλη επιλογή για να βυθιστεί η Βρετανία στα βάθη της θάλασσας είναι το ρωσικό υποβρύχιο ρομποτικό drone Poseidon.
Προσεγγίζει τον στόχο σε βάθος ενός χιλιομέτρου, με ταχύτητα 200 χιλιομέτρων την ώρα [125 mph].
Δεν υπάρχει τρόπος να σταματήσει αυτό το υποβρύχιο drone.
Έχει μια κεφαλή με χωρητικότητα έως και 100 μεγατόνων.
Η έκρηξη αυτής της θερμοπυρηνικής τορπίλης κοντά στις ακτές της Βρετανίας θα προκαλούσε ένα γιγαντιαίο κύμα, ένα τσουνάμι ύψους έως και 500 μέτρων.
Αυτό το παλιρροϊκό κύμα είναι επίσης φορέας εξαιρετικά υψηλών δόσεων ακτινοβολίας, που θα εξαφάνιζε ό,τι απέμενε, μετατρέποντάς το σε ραδιενεργή έρημο».

www.bankingnews.gr

Αφήστε μια απάντηση