Η Ουκρανία θα γίνει οικόπεδο – Ε.Μακρόν: “Δεν μπορώ να δίνω στον Ζελένσκι ότι ζητά – Δεν θα απαντήσω με πυρηνικά αν η Ρωσία κάνει χρήση τους”

Σε ένα ηχηρό άδειασμα της Ουκρανίας και του Β.Ζελένσκι προχώρησε ο Ε.Μακρόν ανοίγοντας τον δρόμο στην Ρωσία για χρήση πυρηνικών όπλων! Ο Γάλλος πρόεδρος διαχώρισε την θέση της χώρας του τονίζοντας ότι αν η Ρωσία ρίξει πυρηνικά στην Ουκρανία, η Γαλλία δεν θα αντιδράσει με πυρηνικά μέσα.

Το κακό για την Ουκρανία είναι ότι παρεμφερείς δηλώσεις έκανε πριν λίγο και ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Josep Borrell.

Τα όσα είπε ο Ε.Μακρόν είναι πολύ σοβαρά και θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις εντός και εκτός ΝΑΤΟ. Οι χώρες της ΕΕ έκαναν πίσω μπροστά στο ενδεχόμενο πυρηνικού Αρμαγεδδώνα και φυσικά τίποτα δεν εμποδίζει πλέον την Ρωσία από το να κάνει χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων κατά του ουκρανικού Στρατού.

Στην πραγματικότητα το ενδεχόμενο αυτό έχει πλησιάσει ακόμη περισσότερο λόγω της συνεχούς ενίσχυσης της Ουκρανίας με ΝΑΤΟϊκά οπλικά συστήματα και του κινδύνου να μετατραπεί η σύγκρουση σε ένα μακροχρόνιο πόλεμο φθοράς.

“Δεν θα απαντήσουμε με πυρηνικά”

Η Γαλλία δεν θα απαντήσει με πυρηνικά όπλα σε περίπτωση που η Ρωσία τα χρησιμοποιήσει εναντίον της Ουκρανίας, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

«Το δόγμα μας στηρίζεται στα θεμελιώδη συμφέροντα του έθνους», δήλωσε ο κ. Μακρόν στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο France 2.

«Είναι σαφώς καθορισμένα και δεν θα επηρεάζονταν καθόλου άμεσα αν, για παράδειγμα, γινόταν μια βαλλιστική πυρηνική επίθεση στην Ουκρανία, στην περιοχή» πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Ήταν η πρώτη φορά που ο Μακρόν συζήτησε λεπτομερώς το δόγμα πυρηνικής αποτροπής της Γαλλίας όσον αφορά την Ουκρανία. Ωστόσο, σημείωσε πως «δεν είναι καλό να μιλάμε γι’ αυτό πάρα πολύ».

Ο Μακρόν δήλωσε ότι ο Πούτιν πρέπει να «επιστρέψει στο τραπέζι» και να συζητήσει για την ειρήνη στην Ουκρανία και ότι πιστεύει πως το Κίεβο θα πρέπει να διαπραγματευτεί μαζί του κάποια στιγμή.

«Σήμερα, πρώτα απ’ όλα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν πρέπει να σταματήσει αυτόν τον πόλεμο, να σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και να επιστρέψει στο τραπέζι των συνομιλιών», είπε.

Ερωτηθείς αν θα υποστήριζε μια ουκρανική επίθεση για την ανακατάληψη της Κριμαίας, η οποία προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014 σε μια κίνηση που δεν αναγνωρίστηκε διεθνώς, ο Ε.Μακρόν είπε ότι «κάποια στιγμή, καθώς η σύγκρουση εξελίσσεται», η Ρωσία και η Ουκρανία «θα πρέπει να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

«Το ερώτημα είναι αν οι στόχοι του πολέμου θα επιτευχθούν μόνο με στρατιωτικά μέσα», είπε, αν και «εναπόκειται στους Ουκρανούς να αποφασίσουν» ποιοι θα πρέπει να είναι αυτοί οι στόχοι.

Όταν του ο δημοσιογράφος υπενθύμισε ότι η Ουκρανία δεν ήθελε πλέον να διαπραγματευτεί με τον Πούτιν, ο Μακρόν απάντησε:

«Σας λέω ότι κάποια στιγμή … θα είναι απαραίτητο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πάντα ήμουν αντίθετος σε μαξιμαλιστικές θέσεις».

Είπε ακόμα ότι ο πόλεμος έχει εισέλθει σε “πρωτοφανές στάδιο” από το σαββατοκύριακο, διότι “για πρώτη φορά σε όλη την Ουκρανία σκοτώθηκαν άμαχοι και καταστράφηκαν εγκαταστάσεις ηλεκτροδότησης και θέρμανσης”.

«Ο στόχος των Ρώσων αυτές τις τελευταίες ημέρες ήταν να κάμψουν, να συντρίψουν την ουκρανική αντίσταση», είπε ο Μακρόν.

Αναγνώρισε, τέλος, ότι η Γαλλία «δεν είναι σε θέση να δώσει όσα ζητούν οι Ουκρανοί.

Είμαι υποχρεωμένος να κρατήσω κάποια για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και την ανατολική μας πτέρυγα (του ΝΑΤΟ)».

Εκπληκτικός Borrell: Πυρηνική επίθεση στην Ουκρανία θα έχει ισχυρή απάντηση – Όχι όμως πυρηνική

Ταυτόχρονα την ίδια απάντηση έδωσε πριν λίγο και ο  Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Josep Borrell.

Εάν η Ρωσία προχωρήσει στην χρήση πυρηνικών όπλων κατά της Ουκρανίας, η απάντηση της Δύσης θα είναι ισχυρή, αλλά όχι πυρηνική!

«Πρέπει να είναι ξεκάθαρο, ότι οποιαδήποτε πυρηνική επίθεση κατά της Ουκρανίας θα προκαλέσει μια απάντηση.

Όχι μια πυρηνική απάντηση, αλλά μια τόσο ισχυρή στρατιωτική απάντηση που θα εξολόθρευε το ρωσικό στρατό» ανέφερε σε ομιλία του στο Βέλγιο ο Borrell.

Tώρα πως θα εξολοθρευθεί ο ρωσικός Στρατός αν η Μόσχα αρχίσει να ρίχνει τακτικά πυρηνικά στην Ουκρανία και την κάνει οικόπεδο, είναι ένα ερώτημα….

Αναφερόμενος στην πρόσφατη τοποθέτηση του Ρώσου προέδρου, Vladimir Putin, ο οποίος σε διάγγελμα του με αφορμή την προσάρτηση των επαρχιών του Donetsk, του Luhansk, της Kherson και της Zaporizhia, είχε πει πως δεν μπλοφάρει όταν λέει πως η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει κάθε διαθέσιμο όπλο – ακόμα και πυρηνικά – για να υπερασπιστεί τα νέα εδάφη, ο Borrell επισήμανε πως ούτε οι δυτικές χώρες μπλοφάρουν, όταν προειδοποιούν για το τι θα επακολουθήσει σε περίπτωση που γίνει χρήση πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία.

«Ο κόσμος χρειάζεται να σταματήσει αυτή η σύγκρουση.

Η ΕΕ θα πρέπει να συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία και να αναζητά διπλωματικές λύσεις, όταν είναι δυνατό.

Την παρούσα χρονική στιγμή, αυτό δεν είναι» υπογράμμισε ο Borrell.

warnews247.gr

Αφήστε μια απάντηση