Ένα μεγάλο θαύμα με το ιερό σκήνωμα της Οσίας Παρασκευής της Επιβατηνής!

Το άγιο Λείψανο της Οσίας ομοιάζει μ’ ένα ζωντανό άνθρωπο ο οποίος κοιμάται και φυλάγεται μέσα σε μία ασημένια λειψανοθήκη.

Είναι σκεπασμένο με ένα λευκό μεταξωτό ύφασμα και στο κεφάλι ένα ασημένιο στεφάνι σκεπάζει το πρόσωπο. Επάνω στο άγιο Λείψανο υπάρχει μία εικόνα της Οσίας για ασπασμό.

Όταν στη Ρουμανία επεκράτησε ο υπαρκτός σοσιαλισμός. Η Εκκλησία διώχθηκε. Πολλοί μαρτύρησαν. Φυλακίστηκαν, εξωρίσθηκαν, κλείσθηκαν σε ψυχιατρεία. Όμως ο λαός έμεινε πιστός στον Θεό. Στο Ιάσιο καθημερινά πλήθη πιστών συνέρρεαν στο Ναό και ασπάζονταν το Λείψανο της Οσίας ετσι δυναμωνε η πίστις των Χριστιανών. Τα μέλη του κόμματος φοβούνταν και ετρέμαν το νεκρό σώμα της οσίας Παρασκευής και αντί με τον διωγμό να λιγοστέψουν οι πιστοί, αντιθέτως αυξάνονταν και ομολογούσαν την πίστι τους. Παίρνουν απόφασι να απομακρύνουν το άγιο Λείψανο της Οσίας από το Ιάσιο σε κάποιο απομακρυσμένο μοναστήρι για να μη μπορούν να πηγαίνουν οι Χριστιανοί. Φεύγει η επιτροπή από το Βουκουρέστι να εκτέλεση την απόφασι. Όταν πια πλησιάζουν στο Ιάσιο – ώ Θεέ μεγαλοδύναμε –ξεσπάει μιά θύελλα με βροχή, δυνατό αέρα, χαλάζι, αστραπές και κεραυνούς που τους εμποδίζει να προχωρήσουν. Πέφτουν δένδρα, κολώνες του ηλεκτρικού, σπάζουν βιτρίνες, χαλασμός Κυρίου. Αυτό ήταν ένα μεγάλο θαύμα της Οσίας. Δεν ξανατόλμησαν να σκεφτούν οι άθεοι να πειράξουν το άγιο Λείψανο. Απ’ εναντίας εμψύχωσε περισσότερο τους πιστούς.

Στις 13 Οκτωβρίου 1951 την ώρα που προσκυνούσε ο λαός κατά σειράν το σκήνωμα της Αγίας, κατέφθασαν κουρασμένες δύο γυναίκες ντυμένες στα μαύρα. Παρεκάλεσαν να προσκυνήσουν αμέσως, διότι δεν μπορούσαν από την κόπωση να στέκονται στα πόδια τους. Είπαν επί λέει τα εξής: Μόνο να προσκυνήσουμε το άγιο λείψανο, να ασπασθούμε την εικόνα της και να βάλουμε κάτω από το κεφάλι της Αγίας αυτό το μαξιλάρι που το κεντήσαμε με τα χέρια μας. Παρότι δεν επιτρέπεται να εγγίζουν το ιερό λείψανο, οι ιερείς μπροστά στην επιμονή τους, τους επέτρεψαν. Τότε έγινε ένα θαύμα που κατέπληξε τους πάντας. Ανάμεσά τους ήταν και ο Αρχιμανδίτης π. Κλεόπας, πνευματικός της Συχαστρίας, ο οποίος και το διηγείται συχνά. Ενώ οι γυναίκες έβγαλαν το μαξιλάρι από τον ντορβά τους και ετοιμάζονταν να το τοποθετήσουν, ω του παραδόξου θαύματος, σήκωσε μόνη της η Αγία το κεφάλι της! Εκείνες έβαλαν το μαξιλάρι και πάλι η Αγία έγειρε το κεφάλι της στην αρχική του θέση.

Ένας ιερεύς από την Τρασυλβανία υπέφερε από ασθένεια των πνευμόνων. Νοσηλεύθηκε στο νοσοκομείο, αλλά χωρίς βελτίωσι. Άλλη αρρώστια εν τω μεταξύ του παρουσιάζεται στα μάτια και έχασε το φως του. Έχοντας βαθειά πίστι στην θαυματουργική δύναμι της Οσίας Παρασκευής, απελπισμένος από τους ιατρούς, ήλθε στο Ιάσιο. Ήταν τότε η ώρα 10 το βράδυ, η εκκλησία κλειστή, και ο ιερεύς χωρίς δισταγμούς ξενύχτισε προσευχόμενος έξω, δίπλα στον τοίχο της εκκλησίας, όπου ευρίσκεται μέσα το ιερό λείψανο. Την δεύτερη ημέρα αισθάνθηκε καλλίτερα, ασπάσθηκε τα άγια λείψανα και ανεχώρησε για τον τόπο του. Σήμερα, με την χάρι της Αγίας είναι τελείως υγιής.

Τον Μάρτιο του 1968 ήλθε στην Αγία μία γυναίκα από την Βουλγαρία. Με την βοήθεια κάποιου μεταφραστού είπε τον πόνο της, ότι το παιδί της, φοιτητής, τρελάθηκε και οι ιατροί το κρατούν κλεισμένο μέσα σε μία κλούβα. Κάποια νύχτα, συνέχισε, αφού προσευχήθηκε πολύ, είδε στον ύπνο της μία μαυροφορεμένη γυναίκα και της είπε: Εάν θέλης να γίνη το παιδί σου καλά, να έλθης σε μένα! Μετά από ολίγη ώρα ονειρεύθηκε την Αγία λαμπροφορούσα που της επανέλαβε τα ίδια λόγια. Ποια είσαι εσύ, και που μένεις; την ρώτησε. Εγώ είμαι η Αγία Παρασκευή του Ιασίου, της είπε.
Εκείνη την ημέρα λοιπόν, έμεινε γονατιστή μέχρι το βράδυ δίπλα στο λείψανο της Οσίας. Αφού προσευχήθηκε πολύ, ανεχώρησε για την Βουλγαρία. Την επόμενη χρονιά, ήλθε με την μητέρα της ηλικίας 90 ετών, για να ευχαριστήσουν την Αγία, διότι το παιδί της εν τω μεταξύ είχε θεραπευθή τελείως.

Αστείρευτη πηγή ιάσεων και ευλογίας το άγιο Λείψανο της Οσίας Παρασκευής . Η οσία μητέρα Παρασκευή, η οποία έγινε «ευωδία του Χριστού» ας χαροποιήσει τις ψυχές και τις καρδιές όλων μας, που διψάμε για την αγιοσύνη και τη χαρά της σωτηρίας που παρέχει ο Θεός.

ΠΗΓΗ

simeiakairwn

Αφήστε μια απάντηση