Δεν έχουμε καταλάβει τι έρχεται: Η εποχή του φθηνού φαγητού και της φθηνής βενζίνης έχει τελειώσει – Ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα
Εκτός από τις ντομάτες, αναμένεται να επηρεαστούν και άλλες καλλιέργειες όπως το σκόρδο και το κρεμμύδι

Ένα είναι το δεδομένο: Η ζωή μας πλέον έχει αλλάξει άρδην και όσο γρηγορότερα το αντιληφθούμε και λάβουμε μέτρα τόσο το καλύτερο.

Ωστόσο, η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού εξακολουθεί να μην καταλαβαίνει τι έρχεται. Σε όλη μας τη ζωή, ήμασταν πάντα σε θέση να εξαρτόμαστε από μερικά πράγματα.
Θα υπήρχε πάντα φθηνή βενζίνη για τα οχήματά μας και πάντα θα υπήρχαν βουνά από φτηνά τρόφιμα στο παντοπωλείο.
Ανεξάρτητα από το ποιος ήταν στον Λευκό Οίκο και ανεξάρτητα από το τι άλλο συνέβαινε στον κόσμο, αυτά τα δύο πράγματα παρέμεναν πάντα τα ίδια.
Δυστυχώς, αυτές οι μέρες έχουν τελειώσει και δεν επιστρέφουν.

Έχουμε μπει στη μεγαλύτερη ενεργειακή κρίση που έχει βιώσει ποτέ κανείς από εμάς και δεν πρόκειται να φύγει σύντομα.

Έτσι, μπορεί να συνηθίσετε τις υψηλές τιμές του φυσικού αερίου. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ολοκαίνουργια υψηλά ρεκόρ όλων των εποχών σημειώθηκαν σε όλη τη νότια Καλιφόρνια …

Λος Άντζελες-Λονγκ Μπιτς – 6,46 $ (υψηλό ρεκόρ)

Orange County – 6,42 $ (ρεκόρ το Σάββατο)

Επαρχία Ventura – 6,40 $

Riverside County – 6,33 $ (υψηλό ρεκόρ)

Κομητεία San Bernardino $6,32

Αλλά δεν είναι αυτό το πραγματικό πρόβλημα.

Το πραγματικό πρόβλημα είναι με το φυσικό αέριο

Λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, οι προμήθειες φυσικού αερίου στην Ευρώπη έχουν γίνει εξαιρετικά περιορισμένες και αυτό έχει ωθήσει τις τιμές στη στρατόσφαιρα.
Περιττό να πούμε ότι αυτό θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τις παραγωγές τροφίμων τους επόμενους μήνες.
Σύμφωνα με το Bloomberg , πάνω από τα δύο τρίτα της συνολικής παραγωγικής ικανότητας λιπασμάτων στην Ευρώπη έχει ήδη αποκλειστεί λόγω του αυξανόμενου κόστους φυσικού αερίου…
Η κρίση λιπασμάτων στην Ευρώπη βαθαίνει με περισσότερα από τα δύο τρίτα της παραγωγικής ικανότητας να έχουν σταματήσει λόγω της αύξησης του κόστους φυσικού αερίου, απειλώντας τους αγρότες και τους καταναλωτές πολύ πέρα ​​από τα σύνορα της περιοχής.
Αυτή είναι μια απολύτως τεράστια ιστορία, αλλά σχεδόν κανείς στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν την καλύπτει δημοσιογραφικά.

Ζόφος η παραγωγή λιπασμάτων

Η παγκόσμια παραγωγή λιπασμάτων πρόκειται να μειωθεί σημαντικά και αυτό θα έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις στη γεωργική παραγωγή σε όλο τον κόσμο…
Το κλείσιμο των εργοστασίων αζώτου στην Ευρώπη δεν είναι απλώς ένα πρόβλημα στην Ευρώπη.
Η μειωμένη προσφορά σε κλίμακα που παρατηρήθηκε αυτήν την εβδομάδα όχι μόνο αυξάνει το οριακό κόστος παραγωγής αζωτούχων λιπασμάτων, αλλά θα ενισχύσει επίσης την παγκόσμια αγορά, ασκώντας πίεση στη διαθεσιμότητα των θρεπτικών συστατικών των φυτών στην Ευρώπη και πέρα ​​από αυτήν»
Βλέπουμε ήδη τις τιμές αλλού να αυξάνονται ξανά. Η τιμή του κοινού αζωτούχου λιπάσματος ουρίας στη Νέα Ορλεάνη αυξήθηκε πάνω από 20% σε εβδομαδιαίες τιμές την Παρασκευή, τη μεγαλύτερη από τον Μάρτιο, λίγες εβδομάδες μετά την έναρξη του πολέμου, σύμφωνα με την Green Markets.
Το λίπασμα μπορεί να μην είναι τόσο γνωστό για την σημασία του, αλλά η αλήθεια είναι ότι περίπου ο μισός παγκόσμιος πληθυσμός θα λιμοκτονούσε αν δεν είχαμε…
Στην πραγματικότητα, υπολογίζεται ότι τα αζωτούχα λιπάσματα υποστηρίζουν τώρα περίπου το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού.
Με άλλα λόγια, ο Fritz Haber και ο Carl Bosch – οι πρωτοπόροι αυτής της τεχνολογικής ανακάλυψης – εκτιμάται ότι επέτρεψαν τη ζωή πολλών δισεκατομμυρίων ανθρώπων, που διαφορετικά θα είχαν πεθάνει πρόωρα ή δεν θα είχαν γεννηθεί ποτέ.

Οι λύσεις…

Ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορούμε ακόμη και να φτάσουμε κοντά στο να ταΐσουμε όλους στον πλανήτη είναι να χρησιμοποιήσουμε τεράστιες ποσότητες λιπασμάτων, αλλά τώρα τα εργοστάσια λιπασμάτων σε όλη την Ευρώπη αναγκάζονται να κλείσουν λόγω της τιμής του φυσικού αερίου.
Όσο συνεχίζεται αυτή η παγκόσμια ενεργειακή κρίση, θα συνεχιστεί και η παγκόσμια επισιτιστική κρίση.
Η Ρωσία είναι συνήθως ο μεγαλύτερος εξαγωγέας φυσικού αερίου σε ολόκληρο τον κόσμο και το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία θα συνέβαλλε πολύ στην επίλυση των σημερινών προβλημάτων μας.
Αλλά δεν πρόκειται να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία.
Για άλλη μια φορά, οι δυτικοί ηγέτες μας διαβεβαιώνουν ότι ο πόλεμος δεν θα τελειώσει έως ότου η Ρωσία αναγκαστεί να εγκαταλείψει κάθε εκατοστό της ουκρανικής επικράτειας.
Ένας ρεπόρτερ από το FOX news επισκέφτηκε πρόσφατα τα χωράφια με καλαμπόκι της κομητείας Wayne της Νεμπράσκα και αυτό που ανακάλυψε είναι εξαιρετικά ανατριχιαστικό …
«Στέκομαι στη μέση ενός χωραφιού με καλαμπόκι που, αν αυτή ήταν μια κανονική χρονιά ή με άλλα λόγια, αν το καλαμπόκι μεγάλωνε όπως θα έπρεπε, δεν θα μπορούσες καν να με δεις αυτή τη στιγμή», ανέφερε ο Connell McShane του FOX Business από το Wakefield της Νεμπράσκα. «Θα ήταν πολύ πάνω από το κεφάλι μου. Αλλά τώρα το βλέπω αυτό, ίσως μέχρι το γόνατο στην καλύτερη περίπτωση».
Πάνω από το 99% αυτού του νομού βρίσκεται σε ξηρασία.
Αυτή η ξηρασία διαρκεί χρόνια .
Και απλώς χειροτερεύει.
Στη δυτική ακτή, μας προειδοποιούν ότι η παραγωγή τομάτας, σκόρδου και κρεμμυδιών θα είναι πολύ απογοητευτική φέτος λόγω της ξηρασίας.

Ως αποτέλεσμα, οι τιμές θα αυξηθούν πολύ το 2023…

Εκτός από τις ντομάτες, αναμένεται να επηρεαστούν και άλλες καλλιέργειες όπως το σκόρδο και το κρεμμύδι.
Οι τιμές των τροφίμων μπορεί να σας φαίνονται υψηλές αυτή τη στιγμή, αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτή είναι η χαμηλότερη δυνατή τιμή.

www.bankingnews.gr

Αφήστε μια απάντηση