10.000 Ουκρανοί στρατιώτες εκπαιδευμένοι από τους Βρετανούς σπεύδουν στο μέτωπο – Οι Ρώσοι ξεκίνησαν την αντεπίθεση

Ακολουθούν 15.000 Ουκρανοί από την Γερμανία

Δέκα χιλιάδες Ουκρανοί, πιστοί στο καθεστώς Ζελένσκι, σπεύδουν και αυτοί για το μέτωπο μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής τους στην Βρετανία προκειμένου να αντιμετωπίσουν την μεγάλη ρωσική αντεπίθεση που έχει ξεκινήσει να ξεδιπλώνεται σε Ντονμπάς και Χερσώνα.

Οι στρατιώτες αυτοί θα φέρουν και δυτικό οπλισμό και είναι εκπαιδευμένοι από τους εκπαιδευτές των ειδικών δυνάμεων της Βρετανίας που σημαίνει ότι πρόκειται για προσωπικό με υψηλά στάνταρντς

Ακολουθούν άλλες 15.000 που θα εκπαιδευτούν στην Γερμανία (ήδη έχει ξεκινήσει η εκπαίδευσή τους, η οποία ολοκληρώνεται στα τέλη Νοεμβρίου).

Στις πρώην ουκρανικές περιοχές της Ρωσία, δηλαδή αυτές που ενσωματώθηκαν στην Ρωσική Ομοσπονδία, τόσο στο Ντονμπάς, όσο και στην Χερσώνα, οι μάχες συνεχίζονται με τους Ρώσους καταγράφουν μικρές προόδους, αλλά και να πλαισιώνουν τις γραμμές τους με μάζες προσωπικού, που έρχονται κυρίως από την Ασία,

Σήμερα στο Ντονμπάς εκκαθαρίστηκαν και από τις τελευταίες ουκρανικές μονάδες σειρά πόλεων που απελευθερώθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Σήμερα καταρρίφθηκε και ένα ουκρανικό Mil Mi-8 με δέκα άτομα μέσα, οι οποίοι σκοτώθηκαν. Μετέφερε ομάδα κομάντο σε επιχείρηση στην Χερσώνα:

Οι Ρώσοι δείχνουν να ξαναέχουν βρει τον ρυθμό τους και το επιθετικό πνεύμα τους μετά την αλλαγή της στρατιωτικής ηγεσίας τους.

Δείτε καταστροφή ουκρανικού αυτοκινούμενου πυροβόλου και αρμάτων μάχης στο Ντονμπάς από ρωσικά drone-καμικάζι:

Κι ενός κινητού αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος BUK-M1 στην Χερσώνα με τον ίδιο τρόπο:

pronews.gr

Αφήστε μια απάντηση