Συντριβή των Ουκρανών στο Bakhmut: Οι Ρώσοι κατέλαβαν Opitnie & Ivangrad – Μάχες σώμα με σώμα – Βροχή πυραύλων κρουζ στο Λβιβ

Συγκλονιστικά βίντεο

Τα Ρωσικά στρατεύματα μετά από σαρωτικούς βομβαρδισμούς συνέτριψαν τις ουκρανικές αμυντικές θέσεις καταλαμβάνοντας τις περιοχές Opitnie και Ivangrad 5χλμ νότια από το κέντρο του Artemovsk (Bakhmut).

Πριν λίγο, οι Βρετανοί επιβεβαίωσαν πως οι ουκρανικές δυνάμεις έχασαν πλήρως τις περιοχές Opitnie και Ivangrad.

Μάλιστα ο ρωσικός Στρατός ύψωσε την σημαία του στον πύργο τηλεπικοινωνιών του εργοστασίου επίπλων στο ανατολικό, βιομηχανικό τμήμα του Artyomovsk.

Η μάχη για το Artemovsk (Bakhmut) εισέρχεται πλέον στο τελικό στάδιο. Οι Ουκρανικές δυνάμεις δείχνουν να έχουν εξαντληθεί με τις ρωσικές δυνάμεις και τους “Μουσικούς” της PMC Wagner να έχουν διεισδύσει βαθιά στην πόλη.

Η κύρια αμυντική γραμμή των Ουκρανών έχει “σπάσει” και ως εκ τούτου η ουκρανική διοίκηση απαιτεί επείγουσες ενισχύσεις προκειμένου να αντισταθεί στο ρωσικό σφυροκόπημα.

Οι Ρώσοι βρίσκονται πολύ κοντά σε μια μεγάλη επιτυχία μετά από αλλεπάλληλες ήττες σε Χάρκοβο και Χερσώνα.

Δείτε βίντεο από τις μάχες στο Bakhmut

Βίντεο: Οι Ρώσοι πλήττουν με όλμους των 120-mm θέσεις των Ουκρανών στο χωριό Opitnie

Bίντεο: Μάχες σώμα με σώμα Ρώσων και Ουκρανών στο Ζaitsevo. Με τα κόκκινα είναι οι δυνάμεις της Wagner και τα μπλε οι Ουκρανοί

Βίντεο: Οι Ρώσοι ύψωσαν την σημαία στον πύργο τηλεπικοινωνιών στο Bakhmut

Σαρωτικοί βομβαρδισμοί: Xτυπήθηκαν οπλοστάσια, στρατιωτικές διοικήσεις

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας:

-Πύραυλοι μεγάλης εμβέλειας και υψηλής ακρίβειας έπληξαν το χωριό Brody, στην περιοχή Lviv. Στην περιοχή χτυπήθηκε οπλοστάσιο, με σημαντικά αποθέματα όπλων, στρατιωτικού εξοπλισμού και πυρομαχικών που ελήφθησαν από δυτικές χώρες.

-Όπλα υψηλής ακρίβειας των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων έπληξαν στόχους στις περιοχές του Κιέβου και του Χάρκοβο. Κτυπήθηκαν θέσεις του στρατιωτικού συστήματος διοίκησης, ελέγχου και ενέργειας.

-Ακολούθησαν πυραυλικά χτυπήματα των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων στα σημεία προσωρινής ανάπτυξης μονάδων της 59ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας πεζικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και του σχηματισμού μισθοφόρων «Λεγεώνα των Ξένων» στην πόλη Νικολάεφ

Οι απώλειες των Ουκρανών ανήλθαν σε περισσότερους από 170 στρατιωτικούς και μαχητές, τέσσερα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, τρία φορτηγά και έξι οχήματα.

-Κατά τη διάρκεια της ημέρας, η επιχειρησιακή-τακτική και στρατιωτική αεροπορία, οι πυραυλικές δυνάμεις και το πυροβολικό έπληξαν δύο θέσεις διοίκησης, 63 μονάδες πυροβολικού σε θέσεις βολής, ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό εξοπλισμό σε 156 περιοχές. Έξι αποθήκες πυρομαχικών, πυραύλων και πυροβολικού καταστράφηκαν στις περιοχές των οικισμών Kupyansk στην περιοχή Χάρκοβο, Krasnoe, Novoselovka Pervaya της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Gulyaipole στην περιοχή Ζαπορίζιε, Kalinovka και Novoaleksandrovka στην περιοχή Νικολάεφ.

-Η επιχειρησιακή-τακτική αεροπορία των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων κατέρριψε ένα αεροσκάφος Su-24 της Ουκρανικής Αεροπορίας στο χωριό Bereznegovatoe, στην περιοχή Νικολάεφ.

-Κατά τη διάρκεια της ημέρας, 15 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα καταρρίφθηκαν στις περιοχές N. Novaya Tarasovka, περιοχή Χάρκοβο, Poltava, Sofiyivka, Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ, Petrovskoye, Staromayorskoye, Nikolskoye και Kodema της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, Energodar, περιοχή Ζαπορίζιε, Republican, Dmitrenko, Tomarino, Chaikino και Chkalovo, περιοχή Χερσώνα, Tauride, περιοχή Dnipropetrovsk.

-Επιπλέον, 14 πύραλοι από συστήματα MLRS HIMARS και Alder καταρρίφθηκαν στις περιοχές των οικισμών Tomarino, Otradokamenka, Novaya Kakhovka, Verovka και Veseloe στην περιοχή Χερσώνα.

Δείτε βίντεο από το μπαράζ Kalibr

Bίντεο: “Geran-2” πλήττει ουκρανικό MLRS

Βίντεο: Ρωσικό “Lancet” kamikaze UAV κτυπά ουκρανικό αντιαεροπορικό σύστημα Buk

Δείτε χάρτες από την περιοχή του Bakhmut

 

Image

warnews247.gr

Αφήστε μια απάντηση