“Κατάληψη του Κιέβου σε 4 μήνες” – Ετοιμασίες γενικευμένου πολέμου στη Λευκορωσία: “Έτοιμα 5.000 καταφύγια – Έφτασαν 170 ρωσικά άρματα μάχης”

Δοκιμάζουν το σύστημα ειδοποίησης και εκκένωσης στην Λευκορωσία
Μεγάλη συγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων καταγράφεται στην Λευκορωσία με την χώρα να προετοιμάζεται εντατικά για γενικευμένο πόλεμο με την Ουκρανία. Μέχρι στιγμής έχουν αφιχθεί 170 ρωσικά άρματα μάχης, 200 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και έως 100 συστήματα πυροβολικού.

Το επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας παραδέχεται πως ίσως υπάρξει θέμα πολιορκίας του Κιέβου ανάλογα με τον βαθμό συσσώρευσης των ρωσικών δυνάμεων στην Λευκορωσία. Μέχρι στιγμής το Μινσκ ανακοίνωσε πως θα αφιχθούν μόλις 9.000 Ρώσοι στρατιώτες για να συνδράμουν τους 70.000 Λευκορώσους.

Για να ξεκινήσει η επιχείρηση Κίεβου θα απαιτηθεί τουλάχιστον 200.000 Στρατός, συνεπώς βρισκόμαστε μόλις στην αρχή της συγκέντρωσης ρωσικών δυνάμεων. Αν η Ρωσία θέλει να πάρει το πάνω χέρι σε όλη την Ουκρανία, πρέπει να καταλάβει το Κίεβο.

Η τακτική του Ρώσου Αρχιστράτηγου Σ.Σουροβίκιν δείχνει πως πράγματι το Κίεβο θα αποτελέσει στόχο αφού πρώτα εξαντληθούν οι κάτοικοι του από κρύο και άλλες κακουχίες. Υπολογίζεται η τελική έφοδος στο Κίεβο να γίνει προς τον Δεκέμβριο.

Αυτό δείχνει και η εντατική στρατιωτική προετοιμασία στην Λευκορωσία. Ο επικεφαλής του Υπουργείου Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης της Λευκορωσίας έδωσε συνέντευξη και μίλησε για 5.000 καταφύγια στην χώρα ενώ έδωσε οδηγίες στους πολίτες.

Σε ενημέρωση του το Υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας ανακοίνωσε τις «ανησυχίες» του σε σχέση με:

– Πολυάριθμες προκλήσεις από την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης φορητών όπλων
– Αυξημένες παραβιάσεις από την Ουκρανία του εναέριου χώρου της Λευκορωσίας
– Ουκρανικές δηλώσεις για την ανάγκη να χτυπηθούν οι εγκαταστάσεις υποδομής της Λευκορωσίας
– Δηλώσεις πρόθεσης χρήσης εξτρεμιστών και τρομοκρατών στο έδαφος της Λευκορωσίας προκειμένου να ανατραπεί η νόμιμη κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας.

Όλα δείχνουν πως ετοιμάζεται το έδαφος για γενικευμένη στρατιωτική εμπλοκή της Λευκορωσίας.

170 άρματα μάχης, 200 ​​τεθωρακισμένα φτάνουν στη Λευκορωσία

Ο επικεφαλής του τμήματος διεθνής στρατιωτικής συνεργασίας του Υπουργείου Άμυνας της Λευκορωσίας, Valery Revenko, ανακοίνωσε ότι συνολικά περίπου 170 άρματα μάχης, έως 200 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και έως 100 πυροβόλα και όλμοι με διαμέτρημα άνω των 100 χλστ. φτάνουν από τη Ρωσία.

Ο συνολικός αριθμός του ρωσικού προσωπικού που θα αναπτυχθεί στο έδαφος της χώρας θα είναι περίπου 9.000 άτομα, γεγονός που θα ενισχύσει σημαντικά την αμυντική ικανότητα της Λευκορωσίας.

Προς το παρόν, ο στρατιωτικός εξοπλισμός συνεχίζει να μεταφέρεται στο έδαφος της Λευκορωσίας, όπως αποδεικνύεται από επίσημα βίντεο που δημοσίευσαν οι κάτοικοι της Λευκορωσίας, καταγράφοντας μαζικά την κίνηση κλιμακίων με στρατιωτικό εξοπλισμό σε αμαξοστοιχίες.

Ο Γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Λευκορωσίας τόνισε με νόημα πως “ελπίζουμε να μην χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε το υλικό αυτό” ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αύξησης του αριθμού των ρωσικών δυνάμεων.

Ο λόγος για την ανάπτυξη μιας κοινής ομάδας στρατευμάτων, σύμφωνα με το Μινσκ, είναι η αυξημένη παρουσία ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων κοντά στα σύνορα της Λευκορωσίας, καθώς και η αυξημένη δραστηριότητα του ουκρανικού στρατού κοντά στα βόρεια σύνορα της Λευκορωσίας.

Δείτε βίντεο με μετακινήσεις Λευκορωσικών δυνάμεων στο Vitebsk. Φέρουν το σήμα “Δ2”

Μετακίνηση λευκορωσικού εξοπλισμού στο Baranovichi

Κατάληψη του Κιέβου σε 3-4 μήνες

“Η Ουκρανία είναι έτοιμη για μια πιθανή επόμενη ρωσική επίθεση από το έδαφος της Λευκορωσίας” τόνισε ο Ουκρανός αντιστράτηγος Serhiy Naev.

Διευκρίνισε ότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, η ρωσική διοίκηση μπορεί να σχεδιάσει την κατάληψη του Κιέβου σε 3-4 μήνες, με βάση την παρουσία των δικών της και των ουκρανικών στρατευμάτων προς αυτή την κατεύθυνση.

Ωστόσο, εάν χρειαστεί, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας μπορούν να αυξήσουν τον αριθμό του προσωπικού και του διάφορου εξοπλισμού στα βόρεια σύνορα για να αντιμετωπίσουν.

“Αυτή τη στιγμή είμαστε έτοιμοι για επίθεση από τη Λευκορωσία. Πρέπει να καταλάβουμε ότι τα στρατεύματα που θα συσσωρευτούν στη Λευκορωσία θα αυξήσουν τον βαθμό ετοιμότητας και επιθετικότητάς τους. Αντίστοιχα, η ουκρανική διοίκηση θα αυξήσει επίσης τις δυνάμεις και τα μέσα της” τόνισε.

“Ο Νάεφ διαβεβαίωσε ότι τώρα η κατάσταση κοντά στα βόρεια σύνορα της Ουκρανίας είναι υπό έλεγχο. Η ισορροπία δυνάμεων και μέσων μου επιτρέπει να πω ότι αυτή τη στιγμή είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι” πρόσθεσε, καθησυχάζοντας το κοινό.

Ο Νάεφ σημείωσε ότι επί του παρόντος το απόσπασμα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο έδαφος της Λευκορωσίας είναι τουλάχιστον 1.000 στρατιώτες και αναμένεται να αυξηθεί σε τουλάχιστον 9.000.

Επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας παρακολουθεί πολύ στενά την εξέλιξη της κατάστασης και διορθώνει τη μεταφορά τεθωρακισμένων οχημάτων, αεροπορίας και άλλων οπλικών συστημάτων από τη Ρωσία στη Λευκορωσία.

Δείτε βίντεο

Ξεκινούν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Μινσκ-Μόσχας

Οι ένοπλες δυνάμεις της Λευκορωσίας και της Ρωσίας θα πραγματοποιήσουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις που θα περιλαμβάνουν βολές με πραγματικά πυρά και εκτοξεύσεις αντιαεροπορικών πυραύλων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας στο Μινσκ.

Στρατιωτικές μονάδες θα αναπτυχθούν «σε τέσσερα πεδία βολής στη Λευκορωσία, στο ανατολικό και στο κεντρικό τμήμα της χώρας», σύμφωνα με αξιωματούχο του λευκορωσικού υπουργείου Άμυνας.

Ο υπουργός Άμυνας της Λευκορωσίας Βίκτορ Κρένιν δήλωσε:

«Η περιφερειακή ομάδα δυνάμεων της Λευκορωσίας και της Ρωσίας έχει ξεκινήσει την ανάπτυξη και την εκτέλεση αποστολών που αφορούν την ένοπλη άμυνα του ενωσιακού κράτους της Λευκορωσίας και της Ρωσίας.

Λαμβάνοντας υπόψη την εξελισσόμενη κατάσταση, εφαρμόζουμε σταδιακά μεμονωμένα μέτρα που αποσκοπούν στην προετοιμασία της περιφερειακής ομάδας δυνάμεων για την αντιμετώπιση των αναδυόμενων προκλήσεων και απειλών. Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα διασφαλίσουμε την ασφάλεια σε ολόκληρη την περίμετρο των συνόρων του κράτους της Ένωσης στην περιοχή συλλογικής ασφάλειας της Ανατολικής Ευρώπης».

«Δεν πρόκειται να επιτεθούμε σε κανέναν. Θα ήθελα να τονίσω για άλλη μια φορά ότι αυτή η ομάδα δυνάμεων υποτίθεται ότι εκτελεί καθαρά αμυντικά καθήκοντα. Όλα τα μέτρα που λαμβάνονται στοχεύουν σε μια επαρκή απάντηση σε ό,τι συμβαίνει κατά μήκος των συνόρων μας».

Δείτε βίντεο από τις ασκήσεις

Λευκορωσία: Έτοιμα 5.000 καταφύγια – Αποκαλυπτική συνέντευξη

Ο επικεφαλής του Υπουργείου Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης της Λευκορωσίας αποκάλυψε ότι υπάρχουν περισσότερες από 5.000 διαφορετικές κλειστές κατασκευές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προστασία του πληθυσμού σε περίπτωση επιθέσεων με πυραύλους.

“Η Λευκορωσία κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αποφύγει στρατιωτικές συγκρούσεις στο έδαφος της χώρας μας. Παρόλα αυτά, γίνονται εργασίες που, αν προκύψει κίνδυνος, θα σώσουν και θα προστατέψουν τον πληθυσμό” τόνισε ο επικεφαλής του Υπουργείου Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης της Λευκορωσίας, Βαντίμ Σινιάβσκι.

«Η ηγεσία της χώρας μας, ο Ανώτατος Διοικητής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας Alexander Grigorievich Lukashenko, η κυβέρνηση της χώρας, ολόκληρο το μπλοκ εξουσίας, το Συμβούλιο Ασφαλείας του η Δημοκρατία της Λευκορωσίας λαμβάνει όλα τα μέτρα για να αποτρέψει αυτή την [στρατιωτική σύγκρουση στο έδαφος της χώρας μας] να συμβεί.

Αλλά καταλαβαίνουμε ότι, δυστυχώς, ο κόσμος είναι τέτοιος που μπορεί να υπάρξει μια κατάσταση στην οποία θα πρέπει να δράσουμε γρήγορα. Συμπεριλαμβανομένης της πολιτικής άμυνας. Πρόκειται για ένα σύνολο προστατευτικών μέτρων, πρωτίστως για την προστασία του πληθυσμού μας. Θα τα χώριζα σε διάφορα στάδια.

Το πιο σημαντικό είναι η ειδοποίηση. Σήμερα κάνουμε πράξη ένα από τα στοιχεία ειδοποίησης, ειδοποιούμε τον πληθυσμό μας για διάφορα είδη απειλών, έκτακτης ανάγκης, μηνύματα που εστάλησαν από κινητά τηλέφωνα, τηλεόραση, FM, που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε.

Αυτό έχει ήδη γίνει – συμπεριλαμβανομένης της δοκιμής για το πώς θα λειτουργήσει. Το κάνουμε αυτό εδώ και πολύ καιρό. Η επόμενη κατεύθυνση είναι η δυνατότητα στέγασης του πληθυσμού σε περίπτωση απειλής.

Υπάρχουν περισσότερες από 5.000 διαφορετικές κλειστές δομές στη χώρα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προστασία του πληθυσμού σε περίπτωση, μεταξύ άλλων, πυραυλικών χτυπημάτων. Από αυτή την άποψη, θα στείλουμε μια άμεση ειδοποίηση και θα ειδοποιήσουμε τους ανθρώπους πού, πότε, σε ποια περιοχή μπορούν να κατέβουν σε καταφύγια για να προστατευθούν από αυτά τα πράγματα. Αυτή είναι η πρώτη ιστορία.

Και η δεύτερη ιστορία είναι η εκκένωση σε περίπτωση άμεσης έκτακτης ανάγκης. Εκπαιδεύουμε τις δυνάμεις και τα μέσα μας ώστε αυτή η εκκένωση να μπορεί να οργανωθεί γρήγορα εάν χρειαστεί.

«Το πρώτο καταφύγιο που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος εάν είναι απαραίτητο είναι το υπόγειο του πολυώροφου κτιρίου του. Υπόλοιπα υπόγεια περάσματα όπως είναι το μετρό, όπου μπορείτε να κατεβείτε για να προστατευθείτε. Σήμερα έχουμε πολλές βιομηχανικές επιχειρήσεις τόσο στην πόλη του Μινσκ όσο και εκτός της πρωτεύουσας.

Κάθε βιομηχανική επιχείρηση έχει κατάλληλες κλειστές κατασκευές. Φυσικά, ο πληθυσμός που είναι εκεί, θα είναι σε αυτές τις προστατευτικές δομές. Δεν υπάρχουν προβλήματα εδώ».

Δείτε εικόνες

Image

Image

Image

Image

Image

Image

warnews247.gr

Αφήστε μια απάντηση