Ετοιμασίες χρήσης πυρηνικών: Κίτρινος και Κόκκινος Συναγερμός στη Ρωσία -Διάταγμα Β.Πούτιν: Kήρυξε «κατάσταση πολιορκίας» και «στρατιωτικό νόμο»

Σχηματίζονται Μονάδες Εδαφικής Άμυνας
Λίγο πριν την χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων βρίσκεται η Ρωσία καθώς με απόφαση Β.Πούτιν κηρύχθηκε στρατιωτικός νόμος στις περιοχές Ντόνετσκ, Λουχάνσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια ως αποτέλεσμα της “κατάστασης πολιορκίας ρωσικών εδαφών”.

Η απόφαση αυτή ουσιαστικά σημαίνει πως η Ρωσία βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση κάτι που δικαιολογεί την υπεράσπιση των ρωσικών εδαφών με κάθε τρόπο και μέσο!

Αυτό επιβεβαιώνεται και από το γεγονός πως υπάρχει κίτρινος και κόκκινος συναγερμός σε διάφορες ρωσικές περιφέρειες.

Σήμερα ο Β.Πούτιν και η ρωσική ηγεσία εισήλθαν στο στάδιο προετοιμασίας του ρωσικού λαού για επικείμενη χρήση πυρηνικών.

Στις περιοχές που συνορεύουν με την Ουκρανία και τα νέα εδάφη, εισάγεται ένα «μεσαίο επίπεδο ανταπόκρισης». Αυτές οι περιοχές περιλαμβάνουν την Κριμαία και τη Σεβαστούπολη, την επικράτεια Krasnodar, το Belgorod, το Bryansk, το Voronezh, το Kursk και το Rostov.

Στις υπόλοιπες περιοχές της Κεντρικής Ομοσπονδιακής Περιφέρειας και της Νότιας Ομοσπονδιακής Περιφέρειας, εκτός από τις οκτώ παραπάνω, εισάγεται συναγερμός “υψηλού επιπέδου” ακόμη και στην πρωτεύουσα Μόσχα.

Στις υπόλοιπες περιοχές της Ρωσίας, εισάγεται ένα καθεστώς «βασικής ετοιμότητας».

Παράλληλα, ο Β.Πούτιν ανακοίνωσε την δημιουργία μονάδων Εδαφικής Άμυνας από τους ντόπιους πληθυσμούς σε Ζαπορίζια, Χερσώνα, Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ.

Ο σύμβουλος του επικεφαλής της περιοχής της Κριμαίας τόνισε ότι “η περιφέρεια έχει λάβει το δικαίωμα να ανταποκρίνεται γρήγορα, σχεδόν άμεσα σε «οποιεσδήποτε προκλήσεις» .

Διαβάστε επίσης: Επικείμενη χρήση πυρηνικών από την Ρωσία: «Ταξίδι έκτακτης ανάγκης για αδιανόητο θέμα» του Βρετανού ΥΠ.ΑΜ. στις ΗΠΑ – Ετοιμάζουν ανθρωπιστικές δυνάμεις

Β.Πούτιν: Κήρυξε στρατιωτικό νόμο

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ανακοίνωσε ότι υπέγραψε διάταγμα για την επιβολή στρατιωτικού νόμου στις περιοχές Nτονέτσκ, Λουγκάνσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζιε.

Υπό την αντεπίθεση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων τόσο στα νότια όσο και στα ανατολικά της Ουκρανίας και υπό τον φόβο χτυπημάτων σε κρίσιμες υποδομές, ο Πούτιν είπε πως όλες οι ρωσικές περιοχές θα πρέπει να επιβάλλουν μέτρα για την φύλαξη και την προστασία κρίσιμων και σημαντικών υποδομών.

«Υπέγραψα ένα διάταγμα για την εισαγωγή στρατιωτικού νόμου σε αυτές τις τέσσερις οντότητες της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Θα σταλεί αμέσως για έγκριση στο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο και στην Κρατική Δούμα, η οποία θα ενημερωθεί για την απόφαση», είπε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Βάσει του διατάγματος που υπέγραψε ο Πούτιν, o Ρώσος πρόεδρος πρέπει να ενημερώσει αμέσως το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο και τη Δούμα για την εισαγωγή του στρατιωτικού νόμου.

Επιπλέον, ο Β.Πούτιν έδωσε εντολή να δημιουργηθεί ένα ειδικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Mikhail Mishustin για το συντονισμό των εργασιών για τη βελτίωση της ασφάλειας.

Το διάταγμα επίσης που εκδόθη, περιορίζει τις μετακινήσεις εντός και εκτός ρωσικών περιοχών που συνορεύουν με την Ουκρανία.

Τα μέτρα αυτά αφορούν τις επαρχίες Κρασνοντάρ, Μπέλγκοροντ, Μπριάνσκ, Βορόνεζ, Κούρσκ και Ροστόφ, που συνορεύουν με την Ουκρανία, καθώς και στην Κριμαία και την Σεβαστούπολη.

«Στην παρούσα κατάσταση, θεωρώ απαραίτητο να δώσω πρόσθετες εξουσίες στους αρχηγούς όλων των ρωσικών περιοχών», είπε ο Πούτιν.

Σε τηλεοπτικές δηλώσεις κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας, ο Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε ότι «όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή ή εκπαιδεύονται σε πεδία βολής και κέντρα εκπαίδευσης πρέπει να αισθάνονται την υποστήριξή μας και να γνωρίζουν ότι έχουν τη μεγάλη, σπουδαία χώρα μας ενωμένη στο πλευρό τους».


Τι προβλέπει το Διάταγμα

“Το προεδρικό διάταγμα θα προβλέπει πολλά επίπεδα αντιμετώπισης των αναδυόμενων κινδύνων για την ασφάλεια. Από την άποψη αυτή, δίνω εντολή να δημιουργηθεί ένα ειδικό συντονιστικό συμβούλιο, επικεφαλής του οποίου θα είναι ο Mishustin” πρόσθεσε ο Πούτιν.

Όταν εισάγεται στρατιωτικός νόμος στις περιφέρειες, ο νόμος προβλέπει τη δημιουργία εδαφικής άμυνας, την προσωρινή επανεγκατάσταση πολιτών από τις πιο επικίνδυνες περιοχές, τη δυνατότητα προσέλκυσης πολιτών για βοήθεια στις αρχές και τις ειδικές δομές σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης κ.λπ.

Με την επιβολή του στρατιωτικού νόμου, ο Πούτιν επιθυμεί να δώσει περισσότερες εξουσίες στους κυβερνήτες των τεσσάρων αυτών επαρχιών, οι οποίοι πλέον θα μπορούν να επιβάλλουν απαγόρευση κυκλοφορίας, περιορισμούς στις μετακινήσεις των πολιτών, περαιτέρω στρατιωτική λογοκρισία και περισσότερες απαγορεύσεις στην κυκλοφορία και στα δικαιώματα των πολιτών.

Ο Β.Πούτιν δήλωσε ότι τα μέτρα που διέταξε θα αυξήσουν τη σταθερότητα της οικονομίας, της βιομηχανίας και της παραγωγής για να υποστηρίξουν την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Εργαζόμαστε για την επίλυση πολύ περίπλοκων, μεγάλης κλίμακας αποστολών, για να διασφαλίσουμε ένα αξιόπιστο μέλλον για τη Ρωσία, το μέλλον του λαού μας», τόνισε.

Ακριβώς μετά την ομιλία Πούτιν, το Κρεμλίνο εξέδωσε διάταγμα με το οποίο ανήγγειλε την έναρξη ισχύος του στρατιωτικού νόμου σε αυτά τα εδάφη από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Ο γερουσιαστής Αντρέι Κλίσας είπε ότι το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο θα εξετάσει το προεδρικό διάταγμα για την εισαγωγή στρατιωτικού νόμου σε ορισμένες περιοχές σύμφωνα με τις συνταγματικές του εξουσίες το συντομότερο δυνατό.

Σύμφωνα με τους κανόνες του ομοσπονδιακού συνταγματικού νόμου της 30ης Ιανουαρίου 2002 αριθ. 1-FKZ με τίτλο «Σχετικά με τον στρατιωτικό νόμο», το καθεστώς προβλέπει:

– την εκκένωση οικονομικών, κοινωνικών και πολιτιστικών εγκαταστάσεων, καθώς και την προσωρινή επανεγκατάσταση των κατοίκων σε ασφαλείς περιοχές.

– την εισαγωγή ειδικού καθεστώτος εισόδου και εξόδου στην επικράτεια, καθώς και τον περιορισμό της ελεύθερης κυκλοφορίας σε αυτό·

– απόσυρση περιουσίας που είναι απαραίτητη για τις ανάγκες άμυνας από οργανισμούς και πολίτες με επακόλουθη πληρωμή από το κράτος του κόστους του.

– απαγόρευση εξόδου πολιτών από τη χώρα.

-Εφαρμογή “πολεμικής οικονομίας”

Η εισαγωγή του στρατιωτικού νόμου δίνει στους αρχηγούς των περιφερειών το δικαίωμα να δημιουργήσουν αρχηγεία για τον συντονισμό των εργασιών για τη βελτίωση της ασφάλειας. Ο Πούτιν είναι έτοιμος να ακούσει τις πρώτες προτάσεις σε τρεις ημέρες.

Σύμφωνα με το διάταγμα, ο στρατιωτικός νόμος στις παραπάνω περιοχές της Ρωσίας εισάγεται από τις 20 Οκτωβρίου 2022, το διάταγμα τέθηκε σε ισχύ από τη στιγμή της δημοσίευσής του.

Δείτε βίντεο: Πολίτες εγκαταλείπουν τη Χερσώνα

warnews247.gr

Αφήστε μια απάντηση