Οι Ρώσοι απομακρύνουν τους αμάχους και οχυρώνουν την πόλη – Δηλώνουν έτοιμοι να «αλέσουν» τους Ουκρανούς

Οι ρωσικές δυνάμεις «στήνουν» ένα νέο «Κουρσκ»

Οι Ρώσοι έχουν δηλώσει ότι είναι έτοιμοι στην Χερσώνα να «αλέσουν» τους Ουκρανούς (δήλωση του Ρώσου αρχιστράτηγου στον πόλεμο της Ουκρανίας Σεργκέι Σουροβίκιν) και για να το κάνουν αυτό δεν πρέπει να παρεμβάλλεται ανάμεσα τους κανένας άμαχος.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα σε μία πολεμική σύγκρουση πάντα είναι οι άμαχοι και στα πλαίσια αυτά για να μπορέσει να αξιοποιηθεί η ισχύς ενός στρατού στο μέγιστο των δυνατοτήτων του θα πρέπει να εκκενωθούν.

Περίπου 50.000 με 60.000 άνθρωποι θα μεταφερθούν από τη Χερσώνα στη Ρωσία και στην αριστερή όχθη του Δνείπερου, όπως μετέδωσε το κρατικό ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο πληροφορίες Ρώσου αξιωματούχου, ενώ την ίδια στιγμή οι ρωσικές δυνάμεις οχυρώνουν την πόλη.

Η Μόσχα κάνει ακριβώς αυτό που έκανε και ο Εθνικός Στρατός στα χρόνια του ελληνικού Εμφυλίου όταν εκκένωνε τεράστιες περιοχές από τους αμάχους για να μπορεί να «σφυροκοπήσει» τις δυνάμεις του ΔΣΕ με χρήση Πυροβολικού και Αεροπορίας χωρίς να ανησυχεί για παράπλευρες απώλειες.

Στην ουσία οι Ρώσοι στήνουν ένα νέο «Κουρσκ» για τους Ουκρανούς.

Σκοπός είναι να αναλωθούν οι 60.000 των Ουκρανών ή περίπου Ουκρανών (είναι πολλές χιλιάδες οι Δυτικοί μισθοφόροι) εναντίον μίας πολυεπίπεδης άμυνας με πολλές κύριες, εναλλακτικές και συμπληρωματικές οχυρές θέσεις.

Η εκκένωση αναμένεται να διαρκέσει περίπου έξι ημέρες, δήλωσε, σύμφωνα με το TASS, ο Ρώσος κυβερνήτης, Βλαντίμιρ Σάλντο.

Νωρίτερα ο αναπληρωτής Ρώσος κυβερνήτης της Χερσώνας, Κίριλ Στρεμούσοφ, είχε τονίσει πως οι άμαχοι θα πρέπει να απομακρυνθούν από την πόλη όσο το δυνατόν ταχύτερα επειδή οι ουκρανικές δυνάμεις μπορεί να αρχίσουν επίθεση ανά πάσα στιγμή.

Οι ουκρανικές δυνάμεις «θα αρχίσουν σύντομα μια επίθεση εναντίον της πόλης της Χερσώνας», δήλωσε ο Κ.Στρεμούσοφ.

«Σας ζητώ να πάρετε τα λόγια μου στα σοβαρά: Εκκενώστε την πόλη το συντομότερο δυνατόν», ανέφερε σε καταχώρισή του στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

Σε νέα καταχώρισή του αργότερα ανέφερε πως σήμερα η κατάσταση στο μέτωπο είναι σταθερή, όμως οι πολίτες θα πρέπει να καταφύγουν στην αριστερή όχθη. «Κινηθείτε το ταχύτερο δυνατόν, παρακαλώ, προς την αριστερή όχθη», τόνισε.

Θυμίζουμε ότι στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης του Ρώσου αρχιστράτηγου στον πόλεμο της Ουκρανίας Σεργκέι Σουροβίκιν λέγονται και περιγράφονται καταστάσεις που κανείς δεν θα ήθελε να δει:

«Θα ενεργήσουμε έγκαιρα, χωρίς να αποκλείουμε τις πιο δύσκολες αποφάσεις. Αν ο εχθρός κάνει χρήση απαγορευμένων όπλων στην Χερσώνα η απάντηση θα είναι σκληρή».

Το ουκρανικό καθεστώς επιδιώκει να σπάσει τις άμυνές μας.

Για να γίνει αυτό, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ανασύρουν όλες τις διαθέσιμες εφεδρείες στην πρώτη γραμμή. Βασικά, πρόκειται για δυνάμεις εδαφικής άμυνας που δεν έχουν ολοκληρώσει ένα πλήρες πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Στην πραγματικότητα, η ουκρανική ηγεσία τους καταδικάζει σε καταστροφή και θάνατο.

Κατά κανόνα, τέτοιες μονάδες έχουν χαμηλό ηθικό.

Για να αποτρέψουν τη διαφυγή από την πρώτη γραμμή, οι ουκρανικές αρχές χρησιμοποιούν αποσπάσματα εθνικιστών που πυροβολούν όποιον προσπαθεί να φύγει από το πεδίο της μάχης.

Έχουμε διαφορετική στρατηγική.

Δεν επιδιώκουμε υψηλούς ρυθμούς προέλασης, προστατεύουμε κάθε στρατιώτη και «αλέθουμε» μεθοδικά τον εχθρό που προελαύνει».

Για να γίνει όμως το «άλεσμα» πρέπει να μην υπάρχει ανησυχία για αμάχους.

pronews.gr

Αφήστε μια απάντηση