Β.Πούτιν σε Σ.Σουροβίκιν: Θάψε τους Ουκρανούς στην Χερσώνα αν χτυπηθεί το φράγμα Kakhovskaya – Οι μελέτες δείχνουν εξαΰλωση της περιφέρειας!

Έρχονται εικόνες Αποκάλυψης στην Χερσώνα

Του Βασίλη Καπούλα

Σαφέστατες εντολές από τον Β.Πούτιν έχει λάβει ο Ρώσος Αρχιστράτηγος και διοικητής των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, Σεργκέι Σουροβίκιν, να θαφτούν οι Ουκρανοί αν τολμήσουν και ανατινάξουν το φράγμα του υδροηλεκτρικού σταθμού Kakhovka στην Χερσώνα κάτι που θα προκαλέσει ανυπολόγιστη καταστροφή.

Για το λόγο αυτό ο Β.Πούτιν τόσο με τον στρατιωτικό νόμο όσο και με την εκκένωση “έλυσε τα χέρια” του Σ.Σουροβίκιν καθώς Ρωσία και Ουκρανία οδεύουν σε μια αποφασιστικής σημασίας περίοδο για την πορεία του πολέμου.

Ο Σ.Σουροβίκιν μπορεί να χρησιμοποιήσει πλέον ότι θέλει όπως το θέλει. Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο γεγονός πως η Χερσώνα αναμένεται να ισοπεδωθεί.

Σύμφωνα με τους Ρώσους:

1. Η Δύση πιέζει τον Ζελένσκι να πάρει την Χερσώνα με οποιοδήποτε κόστος πριν από τις αμερικανικές εκλογές. Αν δεν το καταφέρει, θέλουν τουλάχιστον να έχει “πατήσει” στην πόλη.

2. Οι Ουκρανοί πρέπει να καταλάβουν την Χερσώνα ώστε να μην γίνει ρωσική στρατιωτική βάση για μια νέα επιθετική εκστρατεία. Στόχος είναι να προστατευτεί η περιοχή Νικολάεφ-Οδησσός και να μην αποκτήσει η Ρωσία πρόσβαση στα σύνορα με Υπερδνειστερία/Μολδαβία

3.Για τον Ζελένσκι, η μάχη αυτή εξακολουθεί να είναι θέμα ζωής και θανάτου. Οι Ουκρανοί δεν θα του συγχωρήσουν την απώλεια της Οδησσού και του Νικολάεφ. Ως εκ τούτου, τεράστιες δυνάμεις είναι πλέον συγκεντρωμένες στο νότιο μέτωπο.

Βίντεο: Μπαράζ κρουζ κατά ουκρανικών στόχων

Θα κτυπηθεί το φράγμα του υδροηλεκτρικού σταθμού Kakhovskaya;

Xτες τόσο ο Σ.Σουροβίκιν όσο και ο επικεφαλής της Διοίκησης της Χερσώνας, Saldo, δήλωσαν ότι οι Ουκρανοί προσπαθούν να καταστρέψουν το φράγμα του υδροηλεκτρικού σταθμού Kakhovka. Αν αυτό συμβεί, θα υπάρξουν ανυπολόγιστες συνέπειες.

Σήμερα η Ρωσία επανήλθε στο θέμα αυτό.

Το σύστημα αεράμυνας απέκρουσε πολλές πυραυλικές επιθέσεις από ουκρανικά στρατεύματα στον υδροηλεκτρικό σταθμό Kakhovskaya, δήλωσε στο RIA Novosti ο Leondiev, επικεφαλής της διοίκησης της περιοχής Kakhovka.

“Σήμερα, ο συναγερμός αεροπορικής επιδρομής ήχησε πέντε φορές. Υπήρξαν πολλές προσπάθειες με πυραυλικές επιθέσεις στον υδροηλεκτρικό σταθμό Kakhovskaya. Το σύστημα αεράμυνας λειτούργησε. Η επίθεση, σκοπός της οποίας ήταν ο υδροηλεκτρικός σταθμός Kakhovskaya, απωθήθηκε» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Οι αρχές έχουν ενισχύσει την ασφάλεια και την άμυνα στρατηγικών εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα με ρωσικές πληροφορίες, το Πεντάγωνο προσομοίωσε μια κατάσταση στην οποία το φράγμα Kakhovka θα ανατιναζόταν και τι συνέπειες θα είχε αυτό για την περιοχή.

Το 1985, ειδικοί από το All-Union Design, Survey and Research Institute Hydroproject ανέλυσαν τις συνέπειες μιας υποθετικής καταστροφής του φράγματος της δεξαμενής Kakhovka. Αυτά τα δεδομένα, φυσικά, διατηρούνται από τη σοβιετική εποχή.

Το 2004, η εφημερίδα Kherson Hryvna δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο «Not Ready for a Local Apocalypse», το οποίο αποκάλυψε τις λεπτομέρειες της έκθεσης. Σε περίπτωση έκρηξης του φράγματος Kakhovka, εκατομμύρια τόνοι νερού θα πέσουν στη Χερσώνα με ταχύτητα 24,4 km / h και ύψος κύματος 1 μέτρο. Μετά από 2,5 ώρες, θα ακολουθήσει μια αρκετά απότομη άνοδος της στάθμης στα 4,8 μέτρα. Η πλημμύρα θα διαρκέσει τρεις ημέρες και θα καταστρέψει ολοσχερώς το περιφερειακό κέντρο.

Αλλά εάν, ταυτόχρονα με το φράγμα Kakhovka, καταστραφεί και το φράγμα της δεξαμενής Kremenchug, τότε η Χερσώνα θα πλημμυρίσει κυριολεκτικά σε 2 ώρες σε επίπεδο άνω των 5 μέτρων στην περιοχή Korabel. Οι κάτοικοι των περιοχών Tsyurupinsky και Golopristansky θα βρεθούν κάτω από το νερό. Και αυτή τη φορά η πλημμύρα θα διαρκέσει 10 μέρες.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Ινστιτούτου Hydroproject, οι κάτοικοι της Novaya Kakhovka θα είναι στη χειρότερη θέση απ’ όλους καθώς το κατακόρυφο κύμα θα έχει ύψος 10 μέτρων, το οποίο είναι συγκρίσιμο με τσουνάμι.

Το γεγονός ότι η πιθανότητα μιας τέτοιας εξέλιξης των γεγονότων είναι υψηλή ανέφερε ο ασκών καθήκοντα κυβερνήτη της περιφέρειας Χερσώνας Βλαντιμίρ Σάλντο.

«Υπάρχει άμεσος κίνδυνος πλημμύρας των εδαφών λόγω της προγραμματισμένης καταστροφής του φράγματος του υδροηλεκτρικού σταθμού Kakhovskaya και της απελευθέρωσης νερού από μια δεξαμενή σταθμών ηλεκτροπαραγωγής ανάντη του Δνείπερου. Ανακοινώνω την εθελοντική μετεγκατάσταση και αναχώρηση για τους κατοίκους των περιοχών Berislavsky, Belozersky, Aleksandrovsky και Snigirevsky. Όλη αυτή η εργασία θα γίνει οργανωμένα και (η εκκένωση) θα είναι δωρεάν», είπε.

Δείτε βίντεο: Oι Ρώσοι χτυπούν ουκρανικούς στόχους

Tί θα συμβεί αν χτυπηθεί το φράγμα Kakhovskaya HPP

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, οι συνέπειες ενός κτυπήματος στο Kakhovskaya HPP είναι οι εξής :

«1. Όλοι οι οικισμοί κατάντη του Δνείπερου είτε θα ξεβραστούν είτε θα πλημμυρίσουν, συμπεριλαμβανομένων της Χερσώνας και του Γκολάγια Πριστάν. Η περιοχή θα καταστεί ακατοίκητη ακόμη και μετά την υποχώρηση του νερού λόγω της καταστροφής των υποδομών.

2. Το κανάλι της Βόρειας Κριμαίας θα είναι άδειο, καθώς το νερό εισέρχεται από τη δεξαμενή Kakhovka στην περιοχή του οικισμού. Το Tavriysk βρίσκεται πάνω από το φράγμα του υδροηλεκτρικού σταθμού Kakhovskaya. Η Κριμαία θα παραμείνει ξανά χωρίς νερό.

3. Ο NPP Zaporozhye θα μείνει χωρίς νερό για ψύξη – δεν υπάρχουν πύργοι ψύξης δίπλα του, το νερό για ψύξη λαμβάνεται από τον Δνείπερο. Ο σταθμός θα κλείσει επ’ αόριστον. Ο κίνδυνος πυρηνικών ατυχημάτων θα αυξηθεί κατακόρυφα.

4. Ο Δνείπερος θα γίνει πιο ρηχός πάνω από το φράγμα του υδροηλεκτρικού σταθμού Kakhovskaya, μετά τους παγετούς θα υπάρξει ευκαιρία για μεταφορά εξοπλισμού.

5. Η Ρωσία θα χάσει την πρόσβαση στη δεξιά όχθη του Δνείπερου, ο εφοδιασμός της ομάδας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα γίνει εξαιρετικά δύσκολο έργο.

6. Το οικοσύστημα της περιοχής θα υποστεί τεράστιες ζημιές.

7. Η οικονομική ζημιά θα είναι τρομαχτική, θα χρειαστούν δεκαετίες και δισεκατομμύρια ρούβλια για να αποκατασταθεί η ζημιά.

Γιατί ο Σουροβίκιν εκκενώνει τον πληθυσμό της Χερσώνας

Ο διοικητής του τάγματος “Vostok” Alexander Khodakovsky εξηγεί την πολυπλοκότητα της στρατιωτικής κατάστασης στη Χερσώνα.

«Ακόμη και πριν από τον διορισμό του Σεργκέι Σουροβίκιν ως διοικητή των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, υπήρχαν ανησυχητικές πληροφορίες μεταξύ της στρατιωτικής διοίκησης της ομάδας Xερσώνας σχετικά με τη Χερσώνα και ολόκληρη την πλευρά Pravoberezhny που ελέγχεται από εμάς.

Ο εφοδιασμός της ομάδας μέσω του Δνείπερου είναι πολύ δύσκολος, οι Ουκρανοί χρησιμοποιούν πόρους του ΝΑΤΟ και χτυπούν αποτελεσματικά σημαντικούς κόμβους, δημιουργώντας διαχειριστικές δυσκολίες.

«Τι θα γίνει με την Χερσώνα; Η κατάσταση θα δείξει. Το έδαφος μπορεί πάντα να επιστραφεί, οι νεκροί στρατιώτες – ποτέ. Σταθείτε στο θάνατο – ναι, είναι μια επιλογή, αλλά είναι σωστή για εμάς τώρα; – σχολιάζει ο στρατιωτικός διοικητής Alexander Sladkov.

Παρεμπιπτόντως, ο ίδιος ο Surovikin σε μια συνέντευξη ανέφερε το καθήκον της προστασίας των Ρώσων στρατιωτών.

Ο Alexander Sladkov πιστεύει ότι στην υπεράσπιση της Χερσώνας, πολλά θα εξαρτηθούν από την κατασκευή μηχανικών οχυρώσεων, που απουσίαζαν στις περιοχές του Χαρκόβου και στο Krasny Liman.

«Αν η πόλη μετατραπεί σε φρούριο, δεν θα παραδοθεί», είπε ο Σλάντκοφ.

Κατά τη γνώμη του, το κύριο πρόβλημα παραμένει η καταστροφή γεφυρών στον Δνείπερο και η δυσκολία τροφοδοσίας της ομάδας.

«Ο Δνείπερος είναι ένα φυσικό φράγμα, κάτι που μπορεί να χρησιμεύσει ως σοβαρή δυσκολία στην εξασφάλιση ενός φρουρίου».

Η στρατιωτική ανταποκρίτρια Anna Dolgaryova, αναφερόμενη στις πηγές της στη Χερσώνα, αναφέρει τα εξής:

«Καλά νέα: Η Χερσώνα δεν θα παραδοθεί. Τα κακά νέα είναι ότι με μεγάλες πιθανότητες, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα σημειώσουν μεγάλη πρόοδο προς αυτή την κατεύθυνση. Σχεδόν μέχρι τη πόλη», γράφει η Dolgaryova

Ο αρθρογράφος Boris Rozhin κάλεσε τον άμαχο πληθυσμό να λάβει σοβαρά υπόψη τον κίνδυνο βομβαρδισμού.

«Κρίνοντας από το υπόβαθρο των πληροφοριών, τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει μια σκληρή παρτίδα βομβαρδισμού στην περιοχή Χερσώνα, με τεράστιες αφίξεις σε Χερσώνα, Berislav, Νικολάεφ και άλλους οικισμούς.

Οι πολίτες θα πρέπει είτε να εκκενώσουν είτε να φροντίσουν για θέματα προσωπικής ασφάλειας (καταφύγια βομβών, υπόγεια κ.λπ.), καθώς και ένα εφεδρικό απαραίτητο σε περίπτωση σοβαρής καταστροφής της κοινωνικοοικονομικής υποδομής», προειδοποίησε ο Rozhin.

Ο δημοσιογράφος Olgerd Semyonov πιστεύει ότι ο Surovikin χρειάζεται εκκένωση για να επαναλάβει την εμπειρία των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία.

«Ο Σουροβίκιν ετοιμάζεται να κάνει ακριβώς αυτό που έκανε στη Συρία: την εκκένωση του άμαχου πληθυσμού, μετά την αεροπορία και το πυροβολικό, μετά την εκκαθάριση των τρομοκρατών».

Βίντεο: Βολή ATGM κατά ουκρανικών στόχων

warnews247.gr

Αφήστε μια απάντηση