Θα “καταπιεί” την Ουκρανία!- Ο Σουροβίκιν άλλαξε τα επιχειρησιακά σχέδια: Ξεκινά “τανάλια” από Δυτικά με πυρηνική “ομπρέλα” – Oι Ρώσοι θα μπουν κατευθείαν Λβιβ!

Θα παρακάμψουν το Κίεβο! – Τεράστια κινητοποίηση στη Λευκορωσία

Του Βασίλη Καπούλα

Ο Ρώσος Στρατηγός Σ.Σουροβίκιν άλλαξε όλα τα επιχειρησιακά σχέδια σε ότι αφορά την Ουκρανία. Πλέον ο στόχος της Ρωσίας δεν θα είναι-άμεσα τουλάχιστον- το Κίεβο, αλλά το μέτωπο θα μετατοπιστεί προς τα δυτικά των συνόρων Λευκορωσίας-Ουκρανίας όπως δείχνει ο πρώτος χάρτης του κειμένου.

Είναι δεδομένη πλέον η γενικευμένη στρατιωτική εμπλοκή της Λευκορωσίας καθώς οι ρωσικές και λευκορωσικές δυνάμεις θα μπουν από τρία σημεία στο ουκρανικό έδαφος.

Οι ρωσικές και Λευκορωσικές δυνάμεις θα εισέλθουν στην περιοχή Λβιβ και θα κινηθούν προς τα σύνορα με Πολωνία. Το σχέδιο αυτό δικαιολογεί και την μετατροπή των λευκορωσικών Su-25 ώστε να φέρουν πυρηνικούς πυραύλους αλλά και την μεταφορά ρωσικών MiG-31 με τον υπερηχητικό και πυρηνικό Kinzhal στο Μινσκ.

Ο στόχος είναι η Πολωνία και η αποτροπή εμπλοκής των αμερικανικών δυνάμεων που σταθμεύουν εκεί. Η ρωσική έφοδος αναμένεται να ξεκινήσει σε 3 μήνες και μοιάζει πιο ορθολογική από την πρώτη ρωσική επίθεση στο Κίεβο. Η Ρωσία πρέπει να σφραγίσει τα σύνορα με Πολωνία όπως ο Στρατηγός Σουροβίκιν έκανε με την Συρία και τις γειτονικές χώρες.

Είναι πλέον πολύ πιθανό, πριν την είσοδο ρωσικών και Λευκορωσικών δυνάμεων στην Δυτική Ουκρανία, να πυροδοτηθεί πυρηνική βόμβα ως προειδοποίηση-αποτροπή των αμερικανικών και πολωνικών δυνάμεων. Αυτό μπορεί να γίνει είτε στην Μαύρη Θάλασσα είτε ακόμη και σε ουκρανικό έδαφος με αφορμή την αντεπίθεση στην Χερσώνα.

Σύμφωνα με το νέο ρωσικό επιχειρησιακό σχέδιο, οι ρωσικές δυνάμεις που θα κατεβαίνουν από το Λβιβ θα πρέπει να συναντηθούν αργότερα με τις ρωσικές που θα ανεβαίνουν από Νικολάεφ.

H Ρωσία σχεδιάζει να “καταπιεί” την Ουκρανία!

Για το όλο εγχείρημα η Ρωσία θα πρέπει να κινητοποιήσει τουλάχιστον 200.000 στρατιώτες χωρίς να υπολογίζονται οι δυνάμεις στα υπόλοιπα μέτωπα του Ντονμπάς. Παράλληλα θα βρίσκεται σε ετοιμότητα ακόμη μια ρωσική δύναμη στο Belgorod και ακόμη μία για Κίεβο ώστε να κρατηθούν καθηλωμένες οι ουκρανικές δυνάμεις.

Το σχέδιο αυτό, σύμφωνα με τους Ρώσους, θα επιτρέψει στην Μόσχα να τελειώσει τον πόλεμο εντός του 2023.

Στρώνουν το έδαφος… “Παραβιάζουν τον ΕΕΧ της Λευκορωσίας”

Ο επικεφαλής της λευκορωσικής KGB υποστήριξε ότι η Ουκρανική Αεροπορία τις τελευταίες ημέρες “επιχειρεί καθημερινά να παραβιάσει τον ΕΕΧ της Λευκορωσίας”.

“Η πολιτική πορεία της Πολωνίας δείχνει προετοιμασίες για πόλεμο” τόνισε ο Λευκορώσος υπουργός Άμυνας και πρόσθεσε:

“Έχει ξεκινήσει η προετοιμασία για δύο επιπλέον μηχανοποιημένα τμήματα των πολωνικών χερσαίων δυνάμεων. Μια επιπλέον μεραρχία θα βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της Πολωνίας”

Η Δύση έδειξε σχεδόν ανοιχτά την ετοιμότητά της να εξαπολύσει επιθετικότητα κατά της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας.

Η Λευκορωσία παρατηρεί αύξηση στις δραστηριότητες πληροφοριών από το ουκρανικό έδαφος.

“Οι συνοριοφύλακες μας δέχονται συνεχώς προκλήσεις στα κρατικά σύνορα. Yπάρχει καθημερινή απειλή χρήσης όπλων εναντίον των στρατιωτών μας. Υπάρχουν προσβολές και άλλες πράξεις που δεν αντιστοιχούν στο επίπεδο των στρατιωτικών σε κανένα κράτος” τόνισε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κρατικής Ασφάλειας της Λευκορωσίας. Πρόσθεσε επίσης:

“Ένας Ουκρανός πολίτης που οδηγήθηκε μέσω της Πολωνίας στην επικράτειά μας δημιούργησε ένα δίκτυο πρακτόρων, στρατολόγησε πολίτες που συνέλεξαν απόρρητες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες των Ενόπλων Δυνάμεών μας και των υπηρεσιών επιβολής του νόμου”

Δείτε βίντεο με μεταφορά ρωσικών TOS-1 στην Λευκορωσία

Λευκορωσία: Στρατιωτικές προετοιμασίες γενικευμένου πολέμου

Ας δούμε αναλυτικά τις κινήσεις της Λευκορωσίας:

 1. Τους τελευταίους μήνες, στο στρατιωτικό αεροδρόμιο «Ζιαμπρόφκα» κοντά στην πόλη Γκομέλ, που βρίσκεται στα σύνορα Λευκορωσίας-Ουκρανίας, μεταφέρονται συστοιχίες S-300 και S-400
 2. Ρώσοι αλεξιπτωτιστές από την 76η Μεραρχία αερομεταφερόμενων δυνάμεων του Pskov καθώς κ την 106η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία από την Τούλα εισήλθαν στο έδαφος της Λευκορωσίας.
 3. Εντοπίστηκε εξοπλισμός κατά των ταραχών και εσωτερικής εξέγερσης στο Μινσκ ανάλογα με αυτούς που είχαν χρησιμοποιηθεί το 2020. Θα χρησιμοποιηθεί όταν κηρυχθεί και επίσημα επιστράτευση ή ξεκινήσει ο πόλεμος.
 4. Μαζί με τον ρωσικό στρατό, πυρομαχικά μεταφέρονται επίσης στη Λευκορωσία από αποθήκες από την ρωσική Άπω Ανατολή. Δείτε τα έγγραφα στο τέλος του κειμένου.
 5. Τις τελευταίες ημέρες γιατροί και νοσηλευτές στη Λευκορωσία κλήθηκαν σε στρατιωτικά γραφεία.
 6. Οι Ρώσοι έχουν μεταφέρει επίσης γέφυρες ζεύξης ποταμού στην Λευκορωσία.
 7. Από τα σχολεία του Μινσκ και τα πανεπιστήμια του Gomel, ελήφθησαν πληροφορίες ότι τις τελευταίες ημέρες έχει ξεκινήσει ο καθαρισμός και η προετοιμασία των καταφυγίων σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της Λευκορωσίας
 8. Η Λευκορωσία εκσυγχρονίζει τα άρματα μάχης T-72 και τα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού σε εγκαταστάσεις της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας.
 9. Η Λευκορωσία εξοπλίζει τα στρατεύματα με νέους «σύγχρονους τύπους όπλων, στρατιωτικού και ειδικού εξοπλισμού»
 10. Από τις 17 Οκτωβρίου έως τις 4 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί προγραμματισμένος «έλεγχος της κατάστασης της στρατιωτικής εγγραφής σε τοπικά εκτελεστικά και διοικητικά όργανα-οργανισμούς» στην περιοχή Gomel της Λευκορωσίας
 11. Το Υπουργείο Έκτακτης Ανάγκης της Λευκορωσίας αναφέρει ότι οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής θα δοκιμαστούν στην περιοχή Gomel από 1 έως 3 Νοεμβρίου. Η περιοχή Gomel είναι μία από τις δύο περιοχές που συνορεύουν με την Ουκρανία
 12. Τα σχολεία της Λευκορωσίας και τα πανεπιστημιακά τμήματα υποχρεούνται να συντάσσουν λίστες στρατευμένων υπαλλήλων και να τους υποβάλλουν στη στρατιωτική επιτροπεία.
 13. Διενεργείται «επιθεώρηση» των «οργανισμών» που εκτελούν εργασίες στρατιωτικής καταγραφής στη Λευκορωσία. Οι πολίτες καλούνται να επαληθεύσουν τα «διαθέσιμα δεδομένα» για αυτούς.
 14. Υπάρχουν στοιχεία ότι αποστέλλονται κλήσεις σε πρώην αστυνομικούς, εργάτες ορισμένων επιχειρήσεων του Γκρόντνο, καθώς και σε αερομεταφερόμενα στρατεύματα που βρίσκονται στην αποστρατεία:

Δείτε βίντεο με τις κινήσεις λευκορωσικών δυνάμεων

80.000 ρωσικός Στρατός, 370 άρματα μάχης και 600 πυροβόλα για Κίεβο

Ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η “καταστροφή του ενεργειακού συστήματος της πρωτεύουσας της Ουκρανίας θα αποδυναμώσει σε μεγάλο βαθμό την άμυνα του Κιέβου”.

Και προσθέτουν:

“Φήμες διαδίδονται ότι ζητήθηκε από τον Ζελένσκι και την ουκρανική ηγεσία να προετοιμαστούν για την επείγουσα απομάκρυνση των οικογενειών τους από το Κίεβο και τις παραμεθόριες περιοχές, δηλαδή εκτός Ουκρανίας.

Η στρατιωτική κατάσταση στα μέτωπα μπορεί να κινηθεί προς την άλλη κατεύθυνση, καθώς η λεγόμενη «προεκλογική επίθεση» στη Χερσώνα και το Svatovo μπορεί να μετατραπεί σε μια ισχυρή αντεπίθεση του ρωσικού στρατού.

Μισθωτοί από το Γενικό Επιτελείο είπαν στους ειδικούς ότι ο Ζαλούζνι αντιτάχθηκε στις μετωπικές επιθέσεις στην κατεύθυνση της Χερσώνας λόγω κρίσιμων απωλειών, ενώ ο Ζελένσκι αρνήθηκε να σώσει το ανθρώπινο δυναμικό του.

Το πρόβλημα για την ομάδα Ζελένσκι είναι ότι τα ρωσικά στρατεύματα θα μπορούσαν να ξεκινήσουν μια επίθεση από τη Λευκορωσία προς το Κίεβο, το οποίο ουσιαστικά δεν έχει τακτικά στρατεύματα, εκτός από την άμυνα και τμήματα του Υπουργείου Εσωτερικών.

Επιπλέον, η βρετανική υπηρεσία πληροφοριών MI6 δεν αποκλείει μια τέτοια εξέλιξη γεγονότων και μάλιστα μετέδωσε νέες πληροφορίες σχετικά με την ενίσχυση της ρωσικής στρατιωτικής ομάδας.

Σύμφωνα με βρετανούς κατασκόπους, στα σύνορα της Λευκορωσίας, σε απόσταση λίγο περισσότερο από 100 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, μπορεί να υπάρχουν έως και 80 χιλιάδες ρωσικός Στρατός, 200 άρματα μάχης και 500 συστήματα πυροβολικού.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να μεταφερθούν από τη Ρωσία άλλα 170 άρματα μάχης και έως και 100 πυροβόλα διαμετρήματος άνω των 100 mm.

Η είσοδος ρωσικών μονάδων στη Λευκορωσία μπορεί να μην οδηγήσει απαραίτητα σε μια επίθεση στην πρωτεύουσα, αλλά οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα πρέπει ακόμα να απαντήσουν. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι ο Ζελένσκι θα αντιμετωπίσει μια δύσκολη επιλογή, είτε να αφαιρέσει επειγόντως όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις από τα μέτωπα Χερσώνας και Χαρκόβου και να τις ρίξει στην άμυνα του Κιέβου, είτε να ρισκάρει μια ανεξάρτητη πρωτεύουσα” καταλήγουν οι Ρώσοι.

Βέβαια, οι 80.000 είναι λίγοι για Κίεβο….

Δείτε βίντεο με τις κινήσεις λευκορωσικών δυνάμεων

Δείτε τους χάρτες

Εικόνες από τις μεταφορές δυνάμεων στην Λευκορωσία

Image

warnews247.gr

Αφήστε μια απάντηση