Διακόπηκαν όλοι οι δίαυλοι επικοινωνίας Ρωσίας-ΗΠΑ: Προετοιμασίες της Πολωνίας για πόλεμο – Μετακινήσεις ισχυρών δυνάμεων στα σύνορα (vid)

Δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας της Λευκορωσίας

Μεγάλες μετακινήσεις αμερικανικών και πολωνικών δυνάμεων με άρματα μάχης Abrams και ΤΟΜΑ καταγράφονται στα σύνορα με Λευκορωσία και Ουκρανία με τον Ρώσο πρέσβη να αποκαλύπτει πως όλοι οι δίαυλοι επικοινωνίας με τις ΗΠΑ έχουν διακοπεί.

Η παρέμβαση του Ρώσου πρέσβη έχει μεγάλη σημασία καθώς το επόμενο χρονικό διάστημα τα σύνορα Πολωνίας-Ουκρανίας-Λευκορωσίας θα πάρουν “φωτιά”. Όλες οι χώρες συγκεντρώνουν δυνάμεις προς την Δυτική Ουκρανία.

Υπενθυμίζουμε όπως αποκάλυψε χτες το WarNews247, ότι ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σ.Λαβρόφ τόνισε πως «η Ρωσία δεν βλέπει κανένα νόημα στη διατήρηση της διπλωματικής παρουσίας στη Δύση». Συνεπώς δεν αποκλείεται Ρωσία και ΗΠΑ να φτάσουν στην ανάκληση πρέσβεων.

Διαβάστε επίσης: Διπλωματία τέλος -Σχέδιο εκκένωσης πρεσβειών! Σ.Λαβρόφ: Δεν υπάρχει «κανένα νόημα» να διατηρούμε διπλωματική παρουσία στη Δύση!

O Πρέσβης της Ρωσίας στην Ουάσιγκτον, Ανατόλι Αντόνοφ, δήλωσε συγκεκριμένα:

“Δεν υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας για τη μείωση της κλιμάκωσης, όπως αυτοί που απέτρεψαν έναν πυρηνικό πόλεμο μεταξύ των δύο χωρών πριν από 60 χρόνια.

Οι επικοινωνίες μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών καταστράφηκαν με υπαιτιότητα της Ουάσιγκτον.

Η Ουάσιγκτον έχει ξεπεράσει εδώ και καιρό όλες τις κόκκινες γραμμές που όρισε η Ρωσία.

Υπό τις παρούσες συνθήκες, η επιστροφή στην προηγούμενη μορφή των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Δύσης είναι αδύνατη.

Για ιδεολογικούς λόγους, οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να δημιουργήσουν συμμαχίες για να εναντιωθούν στη Ρωσική Ομοσπονδία και την Κίνα σε διάφορους τομείς.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να εγκαταλείψουν την ανεύθυνη πυρηνική ρητορική, δεν μπορεί να υπάρχουν νικητές σε μια πυρηνική σύγκρουση.

Οι χώρες (ΗΠΑ και Ρωσία), παρά τις δυσκολίες, δεν βρίσκονται ακόμη(!) στα πρόθυρα μιας πυρηνικής σύγκρουσης”.

Υπουργός Άμυνας Λευκορωσίας: Η Πολωνία ετοιμάζει δυνάμεις

Η πολιτική πορεία που ακολουθεί η Πολωνία δείχνει ξεκάθαρα σημάδια για πόλεμο και όχι αμυντικό, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Λευκορωσίας, αντιστράτηγος Khrenin.

Ο Λευκορώσος υπουργός σημείωσε ότι η στρατιωτικοποίηση των γειτονικών κρατών προχωρά με επιταχυνόμενους ρυθμούς.

«Πρώτα απ’ όλα, η Πολωνία, της οποίας η πολιτική πορεία δείχνει την προετοιμασία της Βαρσοβίας για έναν πόλεμο που δεν είναι καθόλου αμυντικός.

Οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει όχι για ένα, όπως αναφέρθηκε, αλλά δύο επιπλέον μηχανοποιημένα τμήματα των χερσαίων δυνάμεων.

Ταυτόχρονα, ένα επιπλέον τμήμα θα βρίσκεται επίσης στο ανατολικό τμήμα της χώρας κοντά στην πόλη Bialystok.

“Η δομή των πολωνικών δυνάμεων εδαφικής άμυνας αλλάζει επίσης.

Δέκα τάγματα εδαφικών στρατευμάτων θα εμφανιστούν στα σύνορα με τη Δημοκρατία της Λευκορωσίας” συνέχισε ο ίδιος.

Πρόσθεσε ότι προκειμένου να επεκταθούν οι στρατιωτικοί σχηματισμοί των δυνάμεων του ΝΑΤΟ, η στρατιωτική υποδομή αναπτύσσεται με επιταχυνόμενους ρυθμούς στο έδαφος γειτονικών κρατών.

Ο εκσυγχρονισμός των περισσότερων αεροδρομίων στην Πολωνία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, τα λιμάνια βελτιώνονται ενεργά για να υποδέχονται αποβατικά πλοία της συμμαχίας, σημείωσε ο Khrenin.

“Στην Πολωνία, τη Λιθουανία και τη Λετονία, κέντρα εκπαίδευσης και πεδία ανακατασκευάζονται για να υποστηρίξουν τις δραστηριότητες των στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ.

Κατασκευάζονται νέα κινητά στρατόπεδα αρθρωτού τύπου με επιταχυνόμενο ρυθμό, τα οποία μπορούν να φιλοξενήσουν πολλές χιλιάδες στρατιωτικό προσωπικό.

Έχει δημιουργηθεί υποδομή που διασφαλίζει την ταχεία ανάπτυξη και μετακίνηση των ηπειρωτικών στρατευμάτων των ΗΠΑ που αριθμούν μέχρι μια μεραρχία και μια μοίρα πολεμικής αεροπορίας. Δηλαδή, περισσότερα από 20 χιλιάδες άτομα.

Η θέση σε επιφυλακή της βάσης πυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ σε πολωνικό έδαφος θα διαταράξει σημαντικά την ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή.

Μπορούν επίσης να εγκατασταθούν επιθετικά πυραυλικά όπλα στους εκτοξευτές του, καλύπτοντας ολόκληρη την επικράτεια της Λευκορωσίας και το μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας της Ρωσίας», κατέληξε ο Khrenin.

Δείτε βίντεο από την Πολωνία

 

warnews247.gr

Αφήστε μια απάντηση