Γιατί οι Τούρκοι βιάζονται να παραδώσουν τα πρώτα 100 άρματα Altay το 2023 στις ΕΔ

“Αξιωματούχοι της BMC: Το ALTAY Tank θα παραδοθεί το 2023”, είναι ο τίτλος άρθρου  τουρκικού ΜΜΕ του οποίου τα κυριότερα σημεία είναι τα ακόλουθα:

“Ο Διευθύνων Σύμβουλος της BMC Murat Yalçıntaş και ο Γενικός Διευθυντής Άμυνας της BMC Mehmet Karaaslan απάντησαν στις ερωτήσεις του Fatih Altaylı από το Habertürk.

Ο Yalçıntaş και ο Karaaslan έκαναν σημαντικές δηλώσεις στο Altaylı σχετικά με το ALTAY Main Battle Tank Project. Όπως θα θυμόμαστε, η BMC κέρδισε τον διαγωνισμό σειριακής παραγωγής για το ALTAY Tank, το οποίο αναπτύχθηκε από την Otokar στο πλαίσιο του έργου που άνοιξε η Προεδρία των Αμυντικών Βιομηχανιών, το 2018.

Ωστόσο, το ALTAY Tank δεν έχει καταφέρει να ξεκινήσει μαζική παραγωγή από το 2018 λόγω του εμπάργκο κινητήρα της Γερμανίας. Τελικά, αποφασίστηκε να ξεκινήσει η μαζική παραγωγή του τανκ με την Power Group που προμηθεύεται από τη Νότια Κορέα. Οι δοκιμές του νοτιοκορεατικού ομίλου συνεχίζονται.

Σχετικά με το θέμα, το άρθρο του Fatih Altaylı αναφέρει τα εξής:

«Μας είπε ο Mehmet Karaaslan, ο οποίος είναι υπεύθυνος του έργου από την πρώτη μέρα του τανκς Altay.

«Όπως είπατε, τα πρωτότυπα ουσιαστικά ολοκληρώθηκαν και παραδόθηκαν το 2013. Μετά έγινε αυτός ο διαγωνισμός. Ωστόσο, στο μεταξύ, οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις υπέβαλαν νέα αιτήματα για το άρμα Altay. Έπρεπε να προσθέσουμε νέες δυνατότητες. Σε διαφορετικά συστήματα. Η αλλαγή της ομάδας ισχύος απαιτούσε επίσης ένα νέο σχέδιο από μόνη της. Όλα αυτά τα ξαναδουλέψαμε. Βρισκόμαστε τώρα στο στάδιο της ολοκλήρωσης αυτού του πρωτοτύπου.

Κατά μία έννοια, αυτό είναι πλέον το «Νέο Αλτάι», είναι ένα  άλλο ένα τανκ από  αυτό 9 χρόνια πριν. Αυτό μας πήρε αρκετό καιρό. Είναι έτοιμο τώρα και θα παραδώσουμε 2 πρωτότυπα στην TAF το 2023. Στην πραγματικότητα, δεν είναι σωστό να τα αποκαλούμε πρωτότυπα. Μπορούμε να πούμε ότι αυτές είναι τα δύο πρώτα άρματα από τα πρώτα 100 παραδόσεις που θα παραδώσουμε στο TAF. Αυτά θα δοκιμαστούν από τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις σε συνθήκες πεδίου. Οι δοκιμές TAF των πρώτων πρωτοτύπων που παρείχαμε διήρκεσαν περισσότερα από 3 χρόνια, αλλά  τώρα δεν θα διαρκέσουν τόσο πολύ. Μετά την έγκριση, θα δώσουμε τα υπόλοιπα  98 άρματα της πρώτης παρτίδας», είπε.

Σχεδιάζουν να παραδίδουν 8 τανκς το μήνα μετά την έγκριση».

Παρέχοντας πληροφορίες από το Altay, ο Γενικός Διευθυντής της BMC Defense Mehmet Karaaslan είπε: «Θα παραδώσουμε 2 πρωτότυπα στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις το 2023. Αυτά θα δοκιμαστούν σε συνθήκες πεδίου από το TAF».

Στο άρθρο μου με τίτλο,”ποια θα είναι η διαδικασία όταν το ALTAY είναι έτοιμη για μαζική παραγωγή”, τόνισα ότι το ALTAY θα πρέπει να δοκιμαστεί για 1 έως 2 χρόνια αφού είναι έτοιμο για μαζική παραγωγή και δήλωσα ότι το τανκ θα μπορούσε να μπει στο οπλοστάσιο μας το 2025 στην καλύτερη περίπτωση.

Ωστόσο, η παραγωγή  του άρματος  πριν από τις δοκιμές πεδίου και η εκτέλεση αυτών των δοκιμών ενώ βρίσκεται σε  φάση παραγωγής  μειώνει φυσικά αυτή την περίοδο.

Από την άλλη πλευρά, οι επιτόπιες δοκιμές των υφιστάμενων πρωτοτύπων ALTAY πραγματοποιήθηκαν από κοινού από το προσωπικό της Otokar και της TAF. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών πραγματοποιήθηκαν πολλές βολές”

Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα

Από τα παραπάνω διαφαίνεται ότι οι Τούρκοι παρακάμπτουν ή για την ακρίβεια δεν τηρούν την προβλεπόμενη διαδικασία δοκιμής και στη συνέχεια ένταξης ενός οπλικού συστήματος στις Ένοπλες Δυνάμεις τους, πρός κέρδος χρόνου.

Κοινώς ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ οι Τούρκοι να εντάξουν το  κατ΄εφημισμό εγχώριο άρμα  μάχης Altay στις Ένοπλες Δυνάμεις τους, αφού ο κινητήρας του ως γνωστόν μετά το γερμανικό εμπάργκο θα είναι νοτιοκορεατικός και όχι τουρκικός.

Σε προγενέστερο άρθρο μας είχαμε επισημάνει την τουρκική προσπάθεια ένταξης νέων οπλικών συστημάτων στο οπλοστάσιο των Ενόπλων Δυνάμεών της, επισημαίνοντας ότι αυτό  που  μας προκαλεί απορία είναι η ΒΙΑΣΥΝΗ που δείχνει η τουρκική πλευρά ειδικά το τελευταίο διάστημα με την δοκιμή πολλών και διαφορετικών οπλικών συστημάτων.

 Ποιοι είναι οι αποδέκτες;

Αυτή η τουρκική ΒΙΑΣΥΝΗ, έχει ως αποδέκτες:

1.Tον  τουρκικό λαό και τις επερχόμενες προεδρικές και βουλευτικές εκλογές, ενόψει μάλιστα και της επετείου 100 ετών από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας το 1923.

2. Την Ελληνική πολιτικοστρατιωτική ηγεσία και τον Ελληνικό λαό  για τα δήθεν τουρκικά όπλα που κατασκευάζει η Τουρκία, τα περισσότερα εκ των οποίων βασίζονται σε ξένη τεχνογνωσία και κρίσιμα συστήματα, σε μια προσπάθεια κάμψης του ηθικού τους στα πλαίσια Ψυχολογικών Επιχειρήσεων (ΨΕΠ)   

Τι υποδηλώνει;

Ωστόσο η τουρκική “πρεμούρα”, αποτελεί σοβαρότατη ένδειξη ότι ο Ερντογάν θα επιχειρήσει το απονενοημένο, να μας επιτεθεί, και  γιαυτό θέλει να νιώσει ότι είναι απόλυτα προετοιμασμένος τόσο ο ίδιος όσο και οι Ένοπλες Δυνάμεις του, πριν από αυτή την ενέργεια.

pentapostagma.gr

Αφήστε μια απάντηση