«Διάβαζα την επιστολή του Αποστόλου Ιακώβου. Ξαφνικά αισθάνομαι μια δροσερή αύρα να με περιβάλλει…»

*Ένα θαυμαστό και αποκαλυπτικό γεγονός στην ιεραποστολή της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου στο Κολουέζι του Κονγκό!

Βρισκόμασθε στο Κονγκό της Αφρικής. Ο Αγιορείτης ιεραπόστολος π. Δαμασκηνός Γρηγοριάτης αναφέρει:

«Ένα πρωϊνό του Ιανουαρίου 1991 εισήλθε στην αυλή της ιεραποστολικής βάσεως Κολουέζι ο ιθαγενής ιερεύς π. Ιάκωβος συνοδευόμενος από τον ομοεθνή του Τάμπουε. Με χαιρέτησαν εγκάρδια. Ο π. Ιάκωβος μου συνέστησε το νεαρό: “Ο κύριος αυτός ζητεί να γίνη Ορθόδοξος. Σου τον παραδίδω. Συζήτησε μαζί του ο,τι νομίζεις”.

Σταμάτησα να πηγαινοέρχωμαι σε εκκλησίες.

Είπα μέσα μου: Θεέ μου, γνωρίζω ότι Υπάρχει, λοιπόν, η Εκκλησία Σου και είναι μόνο μία. Φώτισέ με, λοιπόν, να τη γνωρίσω και να την ακολουθήσω.

Ημέρα και νύκτα πλέον δεν έπαυσα να επιτελώ αυτό το έργο μόνο: Προσευχή να μου αποκαλύψη ο Θεός την Εκκλησία του. Πέρασαν δύο χρόνια χωρίς κάποια απάντησι, κάποια πληροφορία. Λογισμοί δυσπιστίας με κύκλωσαν. Σύννεφα απελπισίας ήλθαν να με σκεπάσουν. Αλλά ο πανάγαθος Θεός δεν άργησε να μου δώση το ποθούμενο, βλέποντας την αγωνία μου.

Μια νύκτα βλέπω στον ύπνο μου έναν άγνωστο μαυροφορεμένο. Με πλησίασε και μου μίλησε στα Σουαχίλι. Μου είπε επί λέξει τα εξής: Είμαι ο άγιος Νικόλαος. Αν θέλης να σωθής, να ακολουθήσης τη δική μου Εκκλησία᾽. Με ευλόγησε και εξαφανίσθηκε.

Αφού σηκώθηκα, βγήκα στους δρόμους και ρωτούσα τους συμπατριώτες μου να μάθω σε ποια Εκκλησία ανήκει ο άγιος Νικόλαος.

Μια Χριστιανή ορθόδοξη της ενορίας του αγίου Γεωργίου Κολουέζι, κάτοικος της ίδιας συνοικίας, με πολλή χαρά μου ανακοίνωσε γι᾽ αυτό το οποίο ζητούσα. Με πήρε και με πήγε στον ορθόδοξο ιερέα π. Ιάκωβο, ο οποίος μένει εκεί.

Μετά από ένα μήνα μελέτης με ιερό ζήλο ορθόδοξων βιβλίων, Μου εμπιστεύθηκε επίσης και το εξής:
Ένα απόγευμα διάβαζα την επιστολή του Αποστόλου Ιακώβου. Ξαφνικά αισθάνομαι μια δροσερή αύρα να με περιβάλλη, η οποία κατόπιν μπήκε μέσα μου και γέμισε την ύπαρξί μου με χαρά και γαλήνη πνευματική. Πρώτη φορά αισθάνθηκα τέτοια ιερή εμπειρία. Ταυτόχρονα άκουσα μία φωνή που μου έλεγε: Άφησε όλες τις αιρέσεις και ακολούθησε αταλάντευτα την Ορθόδοξη Εκκλησία᾽. Δεν έχω, λοιπόν, πάτερ, καμμία αμφιβολία ότι βρίσκομαι στην αληθινή αρχαία Εκκλησία του Χριστού.

ΠΗΓΗ: Αρχιμ. Ιωάννου Κωστώφ Τα Ίχνη του Θεού – Από τον Προτεσταντισμό στην Ορθοδοξία εκδ. Αγ. Ιωάννης ο Δαμασκηνός Αθήνα 2011

iconandlight

ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «ΕΝΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΛΑΒΩΜΕΝΗ ΓΗ» ΔΕΙΤΕ: >> ΕΔΩ

simeiakairwn

Αφήστε μια απάντηση