Σήμα ρωσικού Στρατού: Επικείμενη πυρηνική έκρηξη – Η ραδιενέργεια θα καλύψει την Πολωνία – “Κόκκινος Συναγερμός” στις Δυνάμεις Ακτινοβολίας

Θα ενεργοποιηθεί το Άρθρο 5 αν η ραδιενέργεια πλήξει την Πολωνία;

Του Βασίλη Καπούλα

Σε έκτακτη ενημέρωση το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως έθεσε σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού τις δυνάμεις Ακτινοβολίας, Χημικής και Βιολογικής Προστασίας (RCBZ) καθώς επίκειται είτε έκρηξη “βρώμικης πυρηνικής βόμβας” είτε πυροδότηση τακτικού πυρηνικού όπλου στην Ουκρανία.

Από τις πληροφορίες που αποδέσμευσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, και δυστυχώς επιβεβαιώνεται 100% το WarNews247, φαίνεται πως η Μόσχα θεωρεί πως η Ουκρανία θα πυροδοτήσει τακτικό πυρηνικό όπλο καθώς αναφέρει πως οι ραδιενεργές ουσίες θα καλύψουν την Πολωνία και επίσης θα εξαπλωθούν στην ατμόσφαιρα σε απόσταση έως και 1.500 χιλιομέτρων.

Άρα μιλάμε για κάτι ενισχυμένο.

Το θέμα πλέον είναι αν θα ενεργοποιηθεί το Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ αν μολυνθεί η Πολωνία…

Επιπλέον, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας:

  1. Θα ανατιναχτεί φράγμα Kakhovska και το φράγμα του Dnipro
  2. Θα πυροδοτηθεί βρώμικη πυρηνική βόμβα ή τακτικό πυρηνικό όπλο στην Χερσώνα
  3. Θα ανατιναχτούν έξι μονάδες του πυρηνικού εργοστασίου της Ζαπορίζιε

Οι Ρώσοι περιέγραψαν το απόλυτο σκηνικό Αποκάλυψης.

Βίντεο: Οι δηλώσεις Σ.Λαβρόφ για το θέμα

“Έχουμε πληροφορίες, συγκεκριμένες πληροφορίες για την κατασκευή βρώμικης βόμβας”. Οι πληροφορίες αυτές έχουν επιβεβαιωθεί. Ο Ρώσος ΥΠΑΜ Σ.Σοιγκού είχε συνομιλίες για το θέμα.

Βλέπουμε την αντίδραση των δυτικών ΜΜΕ, δεν μας προκαλεί εντύπωση”

Ρωσία: “Είμαστε στο τελικό στάδιο”

Η Ρωσία δήλωσε σήμερα πως η Ουκρανία έχει εισέλθει “στο τελικό στάδιο” της κατασκευής “βρώμικης βόμβας”. Είναι η δεύτερη προειδοποίηση της Μόσχας από χθες, Κυριακή την οποία όμως απορρίπτουν το Κίεβο και οι δυτικοί σύμμαχοί του.

“Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτουμε, δύο ουκρανικοί οργανισμοί έχουν συγκεκριμένες οδηγίες για να κατασκευάσουν τη λεγόμενη ‘βρόμικη βόμβα’. Η εργασία τους εισήλθε στο τελικό στάδιο”, ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο υποστράτηγος Ιγκόρ Κιρίλοφ, αρμόδιος στον ρωσικό στρατό για τις ραδιενεργές ουσίες, τα βιολογικά και χημικά προϊόντα.

Όπως είπε, “ο σκοπός αυτής της πρόκλησης είναι να κατηγορηθεί η Ρωσία ότι χρησιμοποιεί όπλα μαζικής καταστροφής στην Ουκρανία και να εξαπολυθεί έτσι μια ισχυρή αντιρωσική εκστρατεία στον κόσμο”, είπε, εκτιμώντας πως το Κίεβο θέλει κυρίως να “εκφοβίσει τον τοπικό πληθυσμό και να αυξήσει τη ροή των προσφύγων σε όλη την Ευρώπη”.

O Kirillov αναφέρθηκε στην ομιλία του Ζελένσκι στο Μόναχο τον περασμένο Φεβρουάριου, όταν και όπως είπε, εξέφρασε την πρόθεση του να αποκαταστήσει το πυρηνικό καθεστώς της Ουκρανίας.

«Είναι επίσης αξιοσημείωτο ότι κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης ο Ζελένσκι κάλεσε επανειλημμένα τις χώρες του ΝΑΤΟ να πραγματοποιήσουν πλήγματα στη Ρωσία», είπε ο Kirillov, υπενθυμίζοντας ότι στις 22 Οκτωβρίου, σε συνέντευξή του στα καναδικά τηλεοπτικά κανάλια, ο Ζελένσκι προέτρεψε τον κόσμο να χτυπήσει το Κρεμλίνο εάν η Ρωσία χτυπήσει το γραφείο του Ουκρανού προέδρου.

Διαβάστε επίσης: Στην τελική ευθεία: Ο Ρώσος ΥΠ.ΑΜ. ενημέρωσε 4 χώρες του ΝΑΤΟ για επικείμενη πυρηνική έκρηξη στην Ουκρανία – Επιβεβαιώνει η Γαλλία!

Κόκκινος Συναγερμός στις δυνάμεις Ακτινοβολίας, Χημικής και Βιολογικής Προστασίας!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ρωσικός στρατός έφερε τις δυνάμεις τους σε ύψιστη ετοιμότητα για να εκτελέσουν εργασίες σε συνθήκες ραδιενεργής μόλυνσης λόγω της πιθανότητας η Ουκρανία να χρησιμοποιήσει μια «βρώμικη βόμβα».

“Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχει πληροφορίες ότι το καθεστώς του Κιέβου σχεδιάζει μια πρόκληση που σχετίζεται με την έκρηξη της λεγόμενης “βρώμικης βόμβας” ή ενός πυρηνικού όπλου χαμηλής απόδοσης”, δήλωσε ο Igor Kirillov, επικεφαλής των δυνάμεων RCBZ του ρωσικού Στρατού.

“Το Υπουργείο Άμυνας έθεσε τις δυνάμεις σε ύψιστη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση πιθανών προκλήσεων από την Ουκρανία, οι δυνάμεις και τα μέσα είναι έτοιμα να εκτελέσουν καθήκοντα σε συνθήκες ραδιενεργού μόλυνσης”, δήλωσε ο Igor Kirillov, επικεφαλής των Ρωσικών Στρατευμάτων Ακτινοβολίας, Χημικής και Βιολογικής Προστασίας (RCBZ).

«Η έκρηξη ενός ραδιολογικού εκρηκτικού μηχανισμού θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε ραδιενεργό μόλυνση της περιοχής σε έκταση έως και αρκετών χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων», είπε.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, δύο ουκρανικές οργανώσεις έχουν συγκεκριμένες οδηγίες για τη δημιουργία της λεγόμενης «βρώμικης βόμβας».

“Επιπλέον, έχουμε πληροφορίες σχετικά με τις επαφές του γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας με εκπροσώπους της Μεγάλης Βρετανίας για το θέμα της πιθανής απόκτησης τεχνολογίας για τη δημιουργία πυρηνικών όπλων. Για αυτό, η Ουκρανία διαθέτει κατάλληλη βάση παραγωγής και επιστημονικό δυναμικό”, δήλωσε ο Kirillov.

Σύμφωνα με τον ίδιο, “υπάρχουν επιχειρήσεις πυρηνικής βιομηχανίας στην Ουκρανία που έχουν αποθέματα ραδιενεργών ουσιών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία μιας “βρώμικης βόμβας “- αυτοί είναι τρεις πυρηνικοί σταθμοί που λειτουργούν ακόμη:

Ο Νοτιο-Ουκρανικός, ο Khmelnitsky και ο Rivne με εννέα δεξαμενές πυρηνικό καύσιμο. Περιέχουν έως και 1,5 χιλιάδες τόνους οξειδίου του ουρανίου εμπλουτισμένου σε 1,5%.

«Στον παροπλισμένο πυρηνικό σταθμό του Τσερνομπίλ με εγκαταστάσεις αποθήκευσης ραδιενεργών αποβλήτων, αποθηκεύονται 22.000 συγκροτήματα αναλωμένου καυσίμου που περιέχουν ουράνιο-238, καθώς και προϊόντα που σχετίζονται με τη λειτουργία – ουράνιο-235 και πλουτώνιο-239, τα οποία αποτελούν το κύριο συστατικό ενός πυρηνικού φορτίου» είπε ο Κιρίλοφ.

“Στην επιχείρηση επεξεργασίας ραδιενεργών αποβλήτων” Vector “, στο χημικό εργοστάσιο Pridneprovsky, στους χώρους διάθεσης ραδιενεργών αποβλήτων Buryakovka, Podlesny, Rossokha, μπορούν να φιλοξενηθούν περισσότερα από 50 χιλιάδες κυβικά μέτρα ραδιενεργών αποβλήτων, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν επίσης ως εξαρτήματα για μια «βρώμικη βόμβα».

Το εργοστάσιο εξόρυξης και επεξεργασίας Vostochny εξορύσσει μετάλλευμα ουρανίου σε δύο από τα τρία ορυχεία με χωρητικότητα έως και 1.000 τόνους ετησίως», δήλωσε ο επικεφαλής των στρατευμάτων της RKhBZ.

«Υπάρχει μια επιστημονική βάση στην Ουκρανία – αυτό είναι το Ινστιτούτο Φυσικής και Τεχνολογίας του Χάρκοβο, του οποίου οι επιστήμονες συμμετείχαν στο πυρηνικό πρόγραμμα της ΕΣΣΔ, όπου λειτουργούν επί του παρόντος διάφορες πειραματικές εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων των θερμοπυρηνικών εγκαταστάσεων Uragan, καθώς και του Ινστιτούτου για την Πυρηνική Έρευνα στην Εθνική Ακαδημία Επιστημών στο Κίεβο, όπου διεξάγεται έρευνα στον αντιδραστήρα WWR-M με χρήση ραδιενεργών υλικών υψηλού επιπέδου» κατέληξε.

Η ενημέρωση του ρωσικού ΥΠ.ΑΜ.

Ρωσική SVR: Θέλουν πυρηνικά!

«Βρίσκω τη δυτική ρητορική σχετικά με τη δυνατότητα χρήσης πυρηνικών όπλων εξαιρετικά ανησυχητική.

Είναι ανεπίτρεπτη» είπε ο Σεργκέι Ναρούσκιν, επικεφαλής της Υπηρεσίας πληροφοριών εξωτερικού (SVR), υποστηρίζοντας πως δεν πρέπει να επιτρέψει ο κόσμος στο Κίεβο να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

«Ότι το σημερινό καθεστώς του Κιέβου επιθυμεί να έχει πυρηνικά όπλα, η ανθρωπότητα μπόρεσε να το δει σε πολλές περιπτώσεις, αρχίζοντας από την ημέρα που ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Β.Ζελένσκι μίλησε σε μια διάσκεψη ασφαλείας στο Μόναχο.

Οι φιλοδοξίες του να κατέχει πυρηνικά όπλα ήταν ξεκάθαρες ήδη από τότε.

Ο κόσμος δεν πρέπει να το επιτρέψει να συμβεί» υπογράμμισε ο Ναρούσκιν, ο οποίος ερωτηθείς για το εάν η ρωσική ρητορική «θα άφηνε περιθώρια για μια πιθανότητα χρήσης πυρηνικών όπλων», απάντησε κατηγορηματικά αρνητικά.

Ρωσική Δούμα: Πυρηνικός τρομοκράτης ο Ζελένσκι!

Για μεθόδους πυρηνικής τρομοκρατίας, σαν και αυτές που χρησιμοποιούσε η al Qaeda του Osama bin Laden, κατηγορεί τον Ουκρανό πρόεδρο, Β.Ζελένσκι, ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμας, Vyacheslav Volodin, ο οποίος κατηγορεί τη Δύση ότι είναι συνεργός του καθεστώτος του Κιέβου.

«Οι μέθοδοι της πυρηνικής τρομοκρατίας δεν έχουν αλλάξει.

Αυτές που χρησιμοποιούσε ο Osama bin Laden, χρησιμοποιεί τώρα και ο Ζελένσκι.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι ηγέτες, παρέχοντας οικονομική και στρατιωτική βοήθεια στο καθεστώς του Zelensky, γίνονται χορηγοί και συνεργοί της πυρηνικής τρομοκρατίας» αναφέρει σε ανάρτηση του στο Telegram ο Volodin.

Σύμφωνα με τον Volodin, πριν από περίπου 20 χρόνια οι ΗΠΑ υποστήριζαν πως «οι τρομοκράτες της Al Qaeda υπό τον Osama bin Laden, είχαν αποκτήσει πρόσβαση σε ραδιενεργές ουσίες» και ότι «σχεδίαζαν να δημιουργήσουν μια «βρώμικη» βόμβα ικανή να μολύνει μια μεγάλη περιοχή με ραδιενέργεια».

«Η απειλή τρομοκρατικής επίθεσης στις ΗΠΑ και την Ευρώπη με τη χρήση μιας τέτοιας βόμβας υπήρχε έως το 2011, όταν ο Osama bin Laden εξοντώθηκε» επισημαίνει ο Volodin, ο οποίος επιτίθεται στο Κίεβο.

«Το καθεστώς του Κιέβου διέταξε πυρηνικούς επιστήμονες να φτιάξουν μια «βρώμικη» βόμβα.

Συνεχίζουν να βομβαρδίζουν κρίσιμες υποδομές πυρηνικών σταθμών – στη Zaporozhia και στο Kursk – προκαλώντας έτσι μια ανθρωπιστική καταστροφή» υπογράμμισε ο Volodin.

Τι είπε ο Πεσκόφ

Ο Πεσκόφ έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στις καταγγελίες που διατυπώνει η Ρωσία σχετικά με τη «βρώμικη» βόμβα που κατηγορεί το Κίεβο πως έχει στα χέρια του.

«Η δυσπιστία ορισμένων κρατών της Δύσης στις πληροφορίες που μεταδόθηκαν από τη ρωσική πλευρά για την ύπαρξη «βρώμικης» βόμβας, δεν σημαίνει ότι παύει να υφίσταται η απειλή χρήσης μιας τέτοιας βόμβας.

Η απειλή είναι προφανής» υποστήριξε ο Πεσκόφ, επισημαίνοντας ότι οι πληροφορίες αυτές τέθηκαν υπόψη πολλών ξένων υπουργών Άμυνας από το Ρώσο υπ. Άμυνας, Σ.Σοιγκού

«Είναι στο χέρι τους να πιστέψουν ή να μην πιστέψουν» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Ποιες είναι οι «βρώμικες» πυρηνικές βόμβες

Σύμφωνα με τους Ρώσους, οι τεχνολογίες που διαθέτει ο στρατός της Ουκρανίας δεν επιτρέπουν τη δημιουργία τακτικών πυρηνικών όπλων. Επομένως, μιλάμε για τη λεγόμενη βρώμικη ατομική βόμβα.

Η χρήση τέτοιων πυρομαχικών δεν θα δώσει στιγμιαίο αποτέλεσμα, αλλά θα καταστήσει αδύνατη την κατοίκηση της περιοχής για αρκετές δεκαετίες.

Δεν απαιτείται ειδική τεχνολογία για τη δημιουργία μιας βρώμικης βόμβας, επομένως η Ουκρανία είναι σε θέση να πραγματοποιήσει τις απειλές της. Στην απλούστερη έκδοση, μπορούν απλά να γεμίσουν οποιαδήποτε εκρηκτική συσκευή με ραδιενεργά συντρίμμια.

Αυτό είναι ένα είδος δοχείου με ραδιενεργά ισότοπα και συμβατικά εκρηκτικά. Η έκρηξη καταστρέφει το δοχείο και μεταφέρει τις ουσίες σε μεγάλη περιοχή με ωστικό κύμα. Είναι δυνατή η χρήση του λεγόμενου fizz – μια βόμβα με ατελή αντίδραση μιας ραδιενεργής ουσίας.

Στην τρίτη επιλογή, ένα πλήρες φορτίο αποθηκεύεται απευθείας στην επιφάνεια της γης προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η μόλυνση του εδάφους με ακτινοβολία.

Ένα παράδειγμα «βρώμικης» βόμβας, ωστόσο, που εξερράγη ακούσια, μπορεί να θεωρηθεί το ατύχημα στον πυρηνικού σταθμού του Τσερνομπίλ.

Ο χάρτης του ρωσικού ΥΠ.ΑΜ με την εξάπλωση της ραδιενέργειας

warnews247.gr

Αφήστε μια απάντηση