Γιατί οι Χριστιανοί δεν πρέπει να γιορτάζουν το Halloween

Το Halloween είναι μια γιορτή του διαβόλου, όχι μια χριστιανική εορτή

Ο ιδρυτής της εκκλησίας του Σατανά είπε ότι το να ντύνεσαι, είτε φορώντας μια στολή είτε βάφοντας τον εαυτό σου για το Halloween, ισοδυναμεί με λατρεία του διαβόλου.

Ο Anton LaVey, ο ιδρυτής της εκκλησίας του Σατανά, δήλωσε ο ίδιος ότι το ντύσιμο, είτε φορώντας μια στολή είτε βάφοντας τον εαυτό του στον εορτασμό του Halloween, σημαίνει ότι επιτρέπετε στον Σατανά να σας ανήκει. Είπε επίσης ότι όταν υιοθετείς τις παγανιστικές πρακτικές, υποσυνείδητα αφιερώνεσαι στον διάβολο. Χάρηκε στους Χριστιανούς που συμμετέχουν στην παράδοση, λέγοντας:

Χαίρομαι που οι Χριστιανοί γονείς αφήνουν τα παιδιά τους να λατρεύουν τον διάβολο τουλάχιστον μία νύχτα το χρόνο. Καλώς ήρθατε στο Halloween.

Η δήλωση του LaVey επιβεβαιώνεται από έναν πρώην σατανιστή, τον John Ramirez, ο οποίος είπε ότι όταν ντύνεσαι ακόμη και σαν άγγελος ή γοργόνα για το Halloween, «δίνεις στον διάβολο τα νόμιμα δικαιώματα να αλλάξει την ταυτότητά σου». Ο Ramirez προειδοποίησε περαιτέρω ότι υπάρχει μια πολύ πιο σκοτεινή πραγματικότητα στο Halloween πέρα ​​από τα κοστούμια και τις καραμέλες. Ο πρώην σατανιστής που έγινε χριστιανός πάστορας είπε σε συνέντευξή του στο CBS News (20 Οκτωβρίου 2018):

Ήμουν στρατηγός στο βασίλειο του σκότους στη μαγεία. Θα καθόμουν με τον διάβολο και θα του μιλούσα όπως σου μιλάω σήμερα. Ήταν τέτοιου είδους επικοινωνία. Ήταν τέτοιου είδους σχέση.

χριστιανική διδασκαλία

Με περισσότερους από 2,2 δισεκατομμύρια οπαδούς, ο Χριστιανισμός αποτελεί περίπου το 31,50% μεταξύ όλων των οργανωμένων θρησκειών στον κόσμο. Και, με βάση μια έρευνα του CBN News στο Facebook, το 87% εξέφρασε ότι οι Χριστιανοί δεν πρέπει να γιορτάζουν το Halloween, ενώ το 13% πιστεύει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να το γιορτάσουν.

Οι Χριστιανοί διδάσκονται να είναι το φως του κόσμου. Σε ένα από τα εδάφια της Γραφής, λαμβάνουμε οδηγίες ως εξής:

Είστε το φως του κόσμου. Μια πόλη που βρίσκεται σε βουνό δεν μπορεί να κρυφτεί. Ούτε ανάβουν μια λάμπα και μετά τη βάζουν κάτω από ένα καλάθι μπουσέλ. είναι τοποθετημένο σε λυχνοστάτη, όπου δίνει φως σε όλους στο σπίτι. Έτσι ακριβώς, το φως σας πρέπει να λάμψει μπροστά στους άλλους, για να δουν τις καλές σας πράξεις και να δοξάσουν τον ουράνιο πατέρα σας.

(Ματθαίος 5:14-16)

Ως εκ τούτου, οι Χριστιανοί πιστοί έχουν την ηθική ευθύνη να εκπαιδεύσουν τα παιδιά τους σχετικά με το κακό που έρχεται με τις κολοκύθες, τα κοστούμια και την παράδοση του Trick-or-Treat. Οι ενήλικες πρέπει επίσης να δίνουν το παράδειγμα στους νέους.

Ιστορία του Halloween

Η προέλευση του Halloween μπορεί να εντοπιστεί στο κέλτικο φεστιβάλ του Samhain. Είναι μια παράδοση που τελούνταν στα τέλη του καλοκαιριού, όταν γίνονταν θυσίες στους θεούς κατά την παράδοση των Δρυιδών. Οι οπαδοί πίστευαν ότι ο Samhain, ο θεός του θανάτου, σκόρπισε κακά πνεύματα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου σε όλο τον κόσμο για να επιτεθεί στους ανθρώπους. Αυτά τα κακά πνεύματα κάνουν άσχημα κόλπα μόλις μπει ο σκοτεινός χειμώνας και η ύφεση του ήλιου.

Για να ξεφύγουν από την επίθεση, οι άνθρωποι θα έπαιρναν μεταμφιέσεις και θα έκαναν τον εαυτό τους να μοιάζει με κακά πνεύματα.

Το Halloween είναι επίσης η αγαπημένη εποχή του χρόνου για τις μάγισσες ή τους υποστηρικτές της Wicca. Η Wicca είναι η επίσημη θρησκεία της μαγείας. Οι οπαδοί της Wiccan πιστεύουν ότι τη νύχτα της 31ης Οκτωβρίου, ο διαχωρισμός της φυσικής και της πνευματικής πραγματικότητας είναι ο πιο λεπτός και λιγότερο φυλαγμένος. Και έτσι, είναι η καλύτερη στιγμή για όσους έχουν νεκρομαντικές ικανότητες να μιλήσουν στους νεκρούς.

Παγανιστικές Απόκριες και χριστιανική παράδοση

Καθώς ο Χριστιανισμός εξαπλώθηκε στην Ευρώπη, ήρθε σε σύγκρουση με τις ιθαγενείς παγανιστικές πεποιθήσεις. Η οργανωμένη εκκλησία αμφισβήτησε βασικά τα καθιερωμένα έθιμα προσπαθώντας να εισαγάγει χριστιανικές εναλλακτικές. Αν και ο Χριστιανισμός απέκτησε ορισμένους προσήλυτους, πολλοί ήταν ανένδοτοι. Και έτσι, οι ιεραπόστολοι κατάφεραν μόνο να «εκχριστιανίσουν» τις παγανιστικές τελετουργίες. Μπόρεσαν μόνο να εισαγάγουν χριστιανικά σύμβολα και πρακτικές στις παγανιστικές παραδόσεις, όπως η ανάμνηση της Παραμονής των Κλήρων.

Οι ιεραπόστολοι εισήγαγαν την έννοια της Ημέρας Πάντων των Αγίων στον παγανιστικό εορτασμό του Halloween. Εισήγαγαν το βράδυ πριν από την Ημέρα των Αγίων Πάντων ως Παραμονή των Αγίων Πάντων, όταν αρχίζει η ώρα της πανηγυρικής μνήμης των μαρτύρων. Ο όρος προήλθε από το «Hallowed», που σημαίνει άγιος. Το All Hallows Eve συντομεύτηκε σε “Hallow-e’en”, το οποίο τελικά έγινε “Halloween” με τα χρόνια. Η μόνη διαφορά μεταξύ των δύο πρακτικών είναι ότι η τήρηση του Halloween από τους πρώτους Χριστιανούς δεν περιλάμβανε ποτέ φορώντας κοστούμια. Ήταν μάλλον μια επίσημη εκδήλωση επικεντρωμένη στην προσευχή και τον διαλογισμό.

Δυστυχώς όμως, οι ειδωλολατρικές πρακτικές είχαν μια αξιοσημείωτη ισχυρή επιρροή στο γεγονός ότι ορισμένοι από τους νεοπροσήλυτους δεν μπόρεσαν να εγκαταλείψουν τελείως τα παλιά τους έθιμα. Με τα χρόνια, και άλλοι Χριστιανοί υιοθέτησαν αυτά τα έθιμα. Άλλωστε μπήκε στο παιχνίδι η εμπορευματοποίηση. Έτσι, η πρακτική του trick-or-treat, των κοστουμιών, των στολισμών και του μακιγιάζ ή του χρωματισμού του σώματος είναι πολύ ζωντανή ακόμη και μέχρι σήμερα.

Πρόσκληση σε δράση

Οι Χριστιανοί είναι πραγματικά ικανοί να αντιστρέψουν το κακό του Halloween, εάν, και μόνο εάν, ο καθένας ζούσε σύμφωνα με τις διδασκαλίες Εκείνου στον οποίο ομολογεί την πίστη του. Οι γονείς θα πρέπει να διδάξουν στα παιδιά τους τον κατάλληλο τρόπο να τιμούν την Ημέρα των Αγίων Πάντων.

Η προέλευση του Halloween μπορεί να εντοπιστεί στο κέλτικο φεστιβάλ του Samhain
Το Halloween είναι μια γιορτή του διαβόλου
Για να ξεφύγουν από την επίθεση των κακών πνευμάτων, οι άνθρωποι θα έπαιρναν μεταμφιέσεις και θα έκαναν τον εαυτό τους να μοιάζει με κακά πνεύματα.
Όταν υιοθετείς τις παγανιστικές πρακτικές, υποσυνείδητα αφιερώνεσαι στον διάβολο
Όταν ντύνεσαι για το Halloween, δίνεις στον διάβολο τα νόμιμα δικαιώματα να αλλάξει την ταυτότητά σου
Το να φοράτε μια στολή για τον εορτασμό του Halloween, σημαίνει ότι επιτρέπετε στον Σατανά να σας κατέχει
Η Nila Eslit είναι ανεξάρτητος συγγραφέας περιεχομένου, συντάκτης και κειμενογράφος με έδρα τις Φιλιππίνες. Γράφει επίσης κριτικές βιβλίων. Έλαβε απολυτήριο στη Μαζική Επικοινωνία από το Κολέγιο St. Theresa, Cebu, Φιλιππίνες.

Αφήστε μια απάντηση