ISW: Ο μόνος λόγος που ο Πούτιν θα χρησιμοποιούσε τα πυρηνικά

Και το 2023, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα συνεχίσει να πολεμά εναντίον της Ουκρανίας χωρίς όμως τη χρήση ουσιωδώς νέων τύπων όπλων, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών, αναφέρει το Αμερικανικό Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου.

Οι αναλυτές λένε ότι ο Ρώσος δικτάτορας τρέφει ελπίδες να επιτύχει τους μαξιμαλιστικούς του στόχους στην Ουκρανία μέσω συμβατικών στρατιωτικών μέσων, με τα οποία επιδιώκει παράλληλα να ”σπάσει” τη βούληση της Ουκρανίας να πολεμήσει και τη βούληση της Δύσης να συνεχίσει να υποστηρίζει το Κίεβο.

Το ISW είναι πεπεισμένο ότι ο Πούτιν είναι απίθανο να κλιμακώσει τον πόλεμο με τη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων. Εξαίρεση θα ήταν η ξαφνική κατάρρευση των ρωσικών στρατευμάτων, η οποία θα επέτρεπε στους Ουκρανούς να πραγματοποιήσουν μια ανεξέλεγκτη προέλαση σε όλα τα μέτωπα. 

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας είναι πιθανό να συνεχίσει να υπαινίσσεται τη δυνατότητα χρήσης πυρηνικών όπλων και επίθεσης στο ΝΑΤΟ, αλλά αυτό θα είναι «μέρος των προσπαθειών του να σπάσει τη βούληση της Δύσης να συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία».

pentapostagma.gr

Αφήστε μια απάντηση