ΗΠΑ: Η «Μεγάλη Τρίτη» έφτασε! – 21 μήνες αρκούσαν για να φέρουν καταστροφή και παρακμή ο Τ.Μπάιντεν και οι Δημοκρατικοί

Οι ΗΠΑ έχουν καταβαραθρωθεί στο εσωτερικό και το εξωτερικό – Η μάχη για το Κογκρέσο και την Γερουσία

Οι πολίτες στις Ηνωμένες Πολιτείες τις Αμερικής, σε λιγότερο από 48 ώρες θα αποφασίσουν αν πρέπει η χώρα να ξεκινήσει να ανακτά την ισχύ της, την επιρροή και την ευμάρειά της, στέλνοντας «στα αζήτητα» την «ολική» εξουσία των Δημοκρατικών (προεδρία, Γερουσία, Κογκρέσο) που πήγαν το γαλόνι την βενζίνη από τα 0,90 στα 3,20 δολάρια (!) και τον πληθωρισμό από το 1,5% στο 8,5% ή αν θα αφήσει τον πάσχοντα από προχωρημένη άνοια πρόεδρο Τ.,Μπάιντεν να κυβερνήσει ανενόχλητος άλλα δύο χρόνια.

Στις κρισιμότερες ενδιάμεσες εκλογές στην ιστορία της χώρας, οι Ρεπουμπλικανοί που σαρώνουν σε όλες τις δημοσκοπήσεις με 60% έναντι 40% των Δημοκρατικών, στοχεύουν να αποκτήσουν την πλειοψηφία σε Γερουσία και Κογκρέσο και να μπορέσουν να ελέγξουν τα νομοθετικά και ελεγκτικά σώματα της χώρας.

Στο Κογκρέσο οι Ρεπουμπλικανοί χρειάζονται μόνο 5 έδρες από τις 435 και μόλις 1 στους 35 γερουσιαστές, οι οποίοι θα τεθούν υπό την κρίση των πολιτών για τη Γερουσία για να πάρουν την πλειοψηφία. Υπενθυμίζεται ότι επανακρίνονται βουλευτές και γερουσιαστές που είχαν ψηφιστεί στις ενδιάμεσες εκλογές το 2018.

Και αν τα καταφέρουν οι Ρεπουμπλικανοί, ο Τ.Μπάιντεν απλά δεν θα μπορεί να κυβερνήσει χωρίς να καταβάλει πολλαπλάσια προσπάθεια.

Aρκούσαν μόνο 21 μήνες διακυβέρνησης από τους επικίνδυνους για την παγκόσμια ειρήνη και την ευημερία των Αμερικανών, Δημοκρατικών, για να διαλυθούν τα πάντα: Η παράνομη μετανάστευση, έσπασε κάθε ρεκόρ και την συναγωνίζεται μόνο η εγκληματικότητα και η πρωτοφανής για τις μεταπολεμικές ΗΠΑ, οικονομική κρίση με τον πληθωρισμό να ξεπερνά το 8%, κάτι εφιαλτικό.

Αλλά απόλυτο «έργο» των Δημοκρατικών και το Τ,Μπάιντεν που έσπρωξαν την Ευρώπη στον Καιάδα της ουκρανικής κρίσης.

Στις ΗΠΑ του 2022 τα αυγά, τα δημητριακά, το κρέας και τα λαχανικά έχουν γίνει είδος μόνο για ευκατάστατους:

Η δημοτικότητα του Μπάιντεν καταγράφει ιστορικό χαμηλό και είναι μόνο η αρχή: Ο Μπάιντεν «στεγνώνει» τα στρατηγικά ενεργειακά αποθέματα των ΗΠΑ και ανακοίνωσε την απελευθέρωση 15 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου!

Σε περίπτωση απώλειας της πλειοψηφίας στο Κογκρέσο, ο Μπάιντεν θα βρεθεί «με τα χέρια δεμένα», καθώς οι Ρεπουμπλικανοί δεν θέλουν τον πόλεμο.

Ήδη ο επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων Κέβιν ΜακΚάρθι (που θα αντικαταστήσει την μισητή για τους Ρεπουμπλικανούς Ν.Πελόζι σε περίπτωση νίκης τους στη Βουλή) βροντοφώναξε ότι «Το Κίεβο δεν μπορεί να περιμένει λευκή επιταγή για βοήθεια στο μέλλον, καθώς οι ΗΠΑ έχουν ήδη δαπανήσει 60 δισ. δολάρια για κάθε μορφή υποστήριξης προς την Ουκρανία από τον περασμένο Φεβρουάριο και αυτό πρέπει να σταματήσει».

Και τα «ωραία» τώρα ξεκινούν: Έρχεται έρευνα για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του γιου του νυν προέδρου, Χάντερ Μπάιντεν, στην Κίνα, την ξαφνική απόσυρση των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν, αλλά και την προέλευση της πανδημίας του κορωνοϊού από την Κίνα.

Για τους Δημοκρατικούς, οι ελπίδες για την ανανέωση της παραμονής των γερουσιαστών τους στο Κογκρέσο θα εξαρτηθούν από το αν διατηρήσουν τη σημερινή πλειοψηφία τους στο Μίσιγκαν, στο Γουισκόνσιν και την Πενσιλβάνια, παρότι κινδυνεύουν να χάσουν παραδοσιακά προπύργιά τους τα τελευταία 30 χρόνια, όπως το Ορεγκον.

Προβάδισμα, άλλωστε, υπέρ των Ρεπουμπλικανών καταγράφουν από τα μέσα του προηγούμενου μήνα και μετά και οι αγορές στοιχημάτων λόγω του «μαινόμενου πληθωρισμού», σύμφωνα με το MarketWatch.

pronews.gr

Αφήστε μια απάντηση