Έρχεται «καταστροφή 2,5 τετράκις εκατ. δολαρίων και ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ», λέει Ελβετός Τραπεζίτης, vid

Η ώρα του παγκοσμίου ηγέτη ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΑΠΟ ΠΟΤΕ…

«Βρισκόμαστε στο τέλος μιας μεγάλης εποχής»!!!

Ο Ελβετός τραπεζίτης και ειδικός σε κινδύνους Egon Von Gruyeres προειδοποιεί για μια «καταστροφή 2,5 τετράκις εκατ. δολαρίων», η οποία, όπως μόνο το el.gr μεταδίδει, θα ανοίξει τον δρόμο για την οικονομική παρέμβαση της ΜΕΓΑΛΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ, η οποία θα επιφέρει το ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ της Μεγάλης Επανεκκίνησης στον πλανήτη με ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΗΓΕΤΗ να παρουσιάζεται ως σωτήρας, του οποίου η Μητρική Εταιρεία θα καταστήσει τους πάντες, τουλάχιστον στην Δύση, εξαρτώμενους από αυτήν.

Ο Egon von Gruyeres (EvG) αποθηκεύει χρυσό για τους πελάτες του στο μεγαλύτερο ιδιωτικό θησαυροφυλάκιο χρυσού στον κόσμο, το οποίο βρίσκεται βαθιά στις Ελβετικές Άλπεις. Ο EvG είναι ειδικός στα οικονομικά και στα πολύτιμα μέταλλα. Λέει ότι ο κίνδυνος δεν ήταν ποτέ υψηλότερος στις παγκόσμιες αγορές.

Εξηγεί:

«Ο δανεισμός μέσω παραγώγων έχει αυξηθεί δραματικά. Όλα τα μέσα που εκδίδονται τώρα από τράπεζες, συνταξιοδοτικά ταμεία και μετοχικά ταμεία είναι συνθετικά. Δεν έχουν απομείνει σχεδόν καθόλου πραγματικές υποκείμενες πληρωμές….

Οπότε υπολογίζω ότι ο όγκος των παραγώγων είναι τουλάχιστον 2 τετράκις εκατομμύρια $, και νομίζω ότι αυτό είναι μάλλον συντηρητικό. Προσθέστε σε αυτά 300 τρις δολάρια χρέος και μερικές εκατοντάδες δις δολάρια μη χρηματοδοτούμενο χρέος. Οπότε μιλάμε για 2,5 τετράκις εκατομμύρια δολάρια από ένα παγκόσμιο ΑΕΠ 80 τρις δολαρίων. Αυτή είναι μια καταστροφή που περιμένει να συμβεί και κυρίως επειδή όλα αυτά τα χρήματα που δημιουργήθηκαν δεν δημιούργησαν καμία αξία…

Πάντα ήξερα ότι όλο αυτό επρόκειτο να καταρρεύσει και χρειάστηκε περισσότερο από όσο περίμενα, αλλά νομίζω ότι βρισκόμαστε στο τέλος μιας μεγάλης εποχής…

Αυτά τα παράγωγα θα μετατραπούν πράγματι σε χρέος τα επόμενα χρόνια. Οι κεντρικές τράπεζες θα πρέπει να καλύψουν όλο το ανεξόφλητο χρέος των εμπορικών τραπεζών, όπως βλέπουμε τώρα με την Credit Suisse, την Τράπεζα της Αγγλίας και ούτω καθεξής. Αυτό θα συμβεί παντού. Πείτε το παράγωγα ή χρέος, νομίζω ότι είναι το ίδιο πράγμα. Θα έχει τον ίδιο αντίκτυπο στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, ο οποίος φυσικά θα είναι καταστροφικός».

 

Σύμφωνα με τον EvG, οι αγορές παραγώγων ήταν απλώς ένας τρόπος για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να αναλαμβάνουν χρέος χωρίς να το εμφανίζουν στους ισολογισμούς τους. Στο τέλος όλα θα εξισωθούν.

Ο EvG συνεχίζει λέγοντας: «Κανείς δεν μπορεί να αποπληρώσει το χρέος, ούτε καν μπορεί να πληρώσει τους τόκους… Έτσι, εάν το χρέος εκραγεί, θα πέσουν και τα περιουσιακά στοιχεία που χρηματοδοτήθηκαν από αυτό το χρέος (σ.σ. ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΞΑΝΦΙΚΑ ΝΑ ΤΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣΕΙ;;;).

Το χρηματοπιστωτικό σύστημα δεν θα επιβιώσει με την σημερινή του μορφή».

Δείτε το βίντεο:

photo pixabay

el.gr

Αφήστε μια απάντηση