Ξεκίνησε γενική επίθεση των Ουκρανών στην Χερσώνα – Mπαίνουν στην πόλη – Οργή στη Ρωσία: Μαύρη σελίδα στην Ιστορία του ρωσικού Στρατού!

Τελετή παράδοσης της Χερσώνας στους Ουκρανούς – Ανατινάζουν γέφυρες οι Ρώσοι
Ξεχειλίζει η οργή στην Ρωσία για την “τελετή παράδοσης” της Χερσώνας στους Ουκρανούς με τον ουκρανικό Στρατό να έχει ξεκινήσει γενική αντεπίθεση και να ανακαταλαμβάνει οικισμούς.

Ρώσοι Αξιωματούχοι κάνουν “μασάζ” στον λαό προσπαθώντας να δικαιολογήσουν την μαύρη αυτή σελίδα στην Ιστορία του ρωσικού Στρατού.

Πριν λίγο, το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανακοίνωσε ότι τα Ουκρανικά στρατεύματα ξεκίνησαν γενική επίθεση στην κατεύθυνση της Χερσώνας. Η προέλαση των Ουκρανικών στρατευμάτων υλοποιείται από δύο άξονες προς το Μπερισλάβ.

Έχουν ήδη ανακαταληφθεί αρκετοί οικισμοί στη βόρεια και βορειοανατολική Χερσώνα. Τα Ουκρανικά στρατεύματα μπήκαν στο Καλινίφσκι της Χερσώνας χωρίς να συναντήσουν αντίσταση. Οι Ουκρανοί ανακατέλαβαν τις περιοχές Snihurivka και Pravdyne. Πλέον απέχουν 25 χλμ από την πόλη.

Στην Νταριέφκα της Χερσώνας, τα Ρωσικά στρατεύματα εγκατέλειψαν τις θέσεις τους και αποχώρησαν μαζί με όλο τον εξοπλισμό τους.

Ανεξαρτήτως του ρωσικού σχεδίου, πρόκειται για μείζον περιστατικό στρατηγικής υποχώρησης των δυνάμεων της Μόσχας.

Βάση του δημοψηφίσματος είναι η πρώτη μεγάλη ρωσική πόλη που παραδίδεται σε εχθρικές δυνάμεις. Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος, η Χερσώνα αποτελεί τόσο έδαφος της Ρωσίας όσο και το Μπέλγκοροντ καθώς έχουν καθεστώς κανονικών ρωσικών πόλεων και όχι «προσωρινά κατεχόμενων».

Αν και το μέτωπο είχε σταθεροποιηθεί, εντούτοις φαίνεται ότι η ρωσική ηγεσία είχε προαποφασίσει εδώ και καιρό την εκκένωση της Χερσώνας όπως είχε αποκαλύψει και το WarNews247 εδώ και ένα μήνα.

Μάλιστα ο ίδιος ο Σουροβίκιν έκανε λόγο για 9.500 νεκρούς Ουκρανούς μόνο στην Χερσώνα. Και αμέσως μετά μίλησε για αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων. Κάτι δεν ταιριάζει.

Το σόου που στήθηκε στην ρωσική τηλεόραση με τον διάλογο Σοιγκού-Σουροβίκιν είναι άνευ προηγουμένου.

Ρωσικές πηγές τονίζουν ότι “ Η Χερσώνα θα παραδοθεί και η απόφαση δεν πάρθηκε χθες ή προχθές. Τώρα το κύριο καθήκον είναι να κατανοήσουμε το κίνητρο και να τα οφέλη από αυτή την κίνηση. Δεν είναι ακόμα σαφές”.

Δείτε βίντεο

Δείτε τον διάλογο Σουροβίκιν-Σοιγκού

Σ.Σουροβίκιν: Στις τωρινές συνθήκες, η καλύτερη επιλογή είναι να οργανώσουμε την άμυνα κατά μήκος του Δνείπερου Ποταμού.

Έχοντας αξιολογήσει την τρέχουσα κατάσταση, προτείνω να αμυνθούμε κατά μήκος της αριστερής όχθης του Δνείπερου.

Καταλαβαίνω ότι αυτή είναι μια πολύ δύσκολη απόφαση αλλά ταυτόχρονα θα διατηρήσουμε κάτι πολύ σημαντικό, τις ζωές των στρατιωτών μας, και γενικά, την μαχητική ικανότητα της ομάδας στρατευμάτων μας που είναι μάταιο να κρατάμε στη δεξιά όχθη σε μια περιορισμένη περιοχή χωρίς προοπτικές.

Θα απελευθερώσουμε επιπλέον μέσα και εξοπλισμό ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί για επιθετικές επιχειρήσεις σε άλλες κατευθύνσεις.

Απαντά ο Σ.Σοιγκού: Συμφωνώ με τα συμπεράσματα και τις προτάσεις σας. Η ζωή και η υγεία των Ρώσων στρατιωτών είναι πάντα προτεραιότητα.

Πρέπει να λάβουμε υπόψιν τον κίνδυνο για τον άμαχο πληθυσμό. Διασφάλισε την ασφαλή έξοδο όλων των πολιτών που επιθυμούν να φύγουν.

Ξεκίνα την απόσυρση των δυνάμεων και λάβε όλα τα μέτρα για να διασφαλίσεις την απόσυρση προσωπικού, οχημάτων και εξοπλισμού πέρα από τον Δνείπερο.

Σουροβίκιν: Ο ελιγμός των δυνάμεων θα πραγματοποιηθεί στο κοντινό μέλλον. Μονάδες και Σχηματισμοί θα λάβουν αμυντικές θέσεις που έχουν προετοιμαστεί από το μηχανικό στην αριστερή όχθη του Δνείπερου.

Η αναφορά τελείωσε.

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα

Ο Ζελένσκι δημιουργεί στρατιωτικές διοικήσεις στην Χερσώνα

Ο Volodymyr Zelensky υπέγραψε διάταγμα για τη δημιουργία τεσσάρων στρατιωτικών διοικήσεων στην περιοχή Χερσώνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δημιουργούνται διοικήσεις στις περιοχές Dolmatovskaya, Golopristanskaya, Kakhovskaya και Krestovskaya.

Οι οικισμοί Dolmatovka, Holaya Pristan, Kakhovka και Krestovka βρίσκονται στην αριστερή όχθη του Δνείπερου.

Όλος ο διάλογος

Oι Ρώσοι ανατινάζουν τις γέφυρες

Λίγο πριν από την γενική επίθεση του ουκρανικού στρατού στις κατευθύνσεις Xερσώνα και Berislav, ανατινάχτηκαν τρεις γέφυρες στο έδαφος της Χερσώνας, οι οποίες, στην ουσία, απέκοψαν την πόλη από την υπόλοιπη περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γέφυρες Daryevsky, Tyaginsky και Novovasilyevsky στον ποταμό Ingulets έχουν καταστραφεί. Επίσης καταστράφηκαν διαβάσεις σε L’vove, Dar’ivka, Antosha, Sadove, Krasnolyubets’k, Mylove.

Όλες οι γέφυρες και οι διαβάσεις έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά οχημάτων μέσω αυτών.

Σκοπός είναι οι Ρώσοι να κερδίσουν σημαντικό χρόνο για να γίνει συντονισμένη αποχώρηση των δυνάμεων και μέσων.

Ωστόσο, εκτός από τις γέφυρες που τινάζει ο ρωσικός στρατός στον αέρα, έχουν «εξαφανιστεί» και όλα τα ρωσικά σύμβολα, όπως οι σημαίες, από κεντρικά σημεία στην Χερσώνα.

Χάρτες: Η επίθεση των Ουκρανών

Image

Image

Image

Χάρτες: Οι γέφυρες που καταστρέφονται

warnews247.gr

Αφήστε μια απάντηση