Σφοδρή επίθεση Ζελένσκι σε ΗΠΑ & Πολωνία: «Είμαι 100% σίγουρος ότι δεν ήταν δικός μας ο πύραυλος» – Κατηγορεί το ΝΑΤΟ για συγκάλυψη! (vid)

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις

Μείζον ζήτημα εντός ΝΑΤΟ δημιουργείται από τις δηλώσεις Ουκρανών Αξιωματούχων, πχ Ντανίλοφ, αλλά και από τον ίδιο τον Β.Ζελένσκι ο οποίος δεν αμφισβήτησε απλά τα συμπεράσματα των Δυτικών αλλά δήλωσε 100% βέβαιος πως η Ρωσία έπληξε ΝΑΤΟϊκό έδαφος…

Οι δηλώσεις Β.Ζελένσκι έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στους κόλπους του ΝΑΤΟ καθώς το Κίεβο μιλά για πρωτοφανή προσπάθεια συγκάλυψης ρωσικής πυραυλικής επίθεσης εναντίον ΝΑΤΟϊκής χώρας.

Είτε κάποιοι υποσχέθηκαν επιχείρηση “false flag” και στη συνέχεια άδειασαν τον Ζελένσκι είτε, πράγματι, οι ΗΠΑ αποφάσισαν να “καταπιούν” την ρωσική πρόκληση όπως ανέφερε νωρίτερα το WarNews247.

Πάντως οι κινήσεις των Αμερικανών και των Πολωνών δείχνουν ότι χτες επί 12-18 ώρες παιζόταν ένα θρίλερ. Εκτός από τα ΝΑΤΟϊκά AWACS, και το ραντάρ RAT-31DL του πολωνικού Στρατού στην περιοχή Labun (εικόνες παρακάτω), 40 χλμ από το χωριό Przevodow είχε καταγράψει την πυραυλική επίθεση και την διαδρομή του πυραύλου.

Όμως οι Πολωνοί δεν δίνουν τα στοιχεία στην δημοσιότητα.

Διαβάστε επίσης: Σύγκρουση Πολωνίας, ΗΠΑ & Ουκρανίας: Οι Αμερικανοί «κατάπιαν» την επίθεση μετά από 12 ώρες διαβουλεύσεων – Ρωγμή στο ΝΑΤΟ – Στη σέντρα ο Ζελένσκι

Β.Ζελένσκι: «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι δεν ήταν δικός μας ο πύραυλος»

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σύμφωνα με το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, δήλωσε σήμερα το απόγευμα ότι δεν έχει καμία αμφιβολία ότι η έκρηξη που σκότωσε δύο ανθρώπους στην Πολωνία δεν προκλήθηκε από ουκρανικό πύραυλο.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι δεν ήταν δικός μας πύραυλος», είπε, σύμφωνα με το Interfax Ukraine, προσθέτοντας πως η Ουκρανία πρέπει να αποκτήσει πρόσβαση στο σημείο της έκρηξης.

«Είμαι σίγουρος ότι θα έπρεπε να είμαστε και θα είμαστε μέρος της έρευνας. Θέλω να είμαστε δίκαιοι και αν ήταν η χρήση της αεράμυνας μας, τότε θέλω αυτά τα στοιχεία. Θέλουμε πρόσβαση στα δεδομένα που έχετε», πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Σύμφωνα με τον Ζελένσκι, έλαβε αναφορές από τη διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και της Πολεμικής Αεροπορίας και «δεν μπορεί παρά να τους εμπιστευτεί».

Πιστεύει επίσης ότι η Ουκρανία έπρεπε να είχε επιτραπεί να εισέλθει στο σημείο της συντριβής.

«Μπορούμε να μην μιλήσουμε για τα τελικά συμπεράσματα; Έχουμε το δικαίωμα να είμαστε στην ομάδα έρευνας; Φυσικά».

“Δεν έχω καμία αμφιβολία. Έχω ενημερωθεί από τον Διοικητή της Αεροπορίας και τον ΑΓΕΕΘΑ Ζαλούζνι.

Δεν αμφιβάλλω, ότι δεν ήταν δικό μας πύραυλος ότι δεν ήταν δικό μας πυραυλικό κτύπημα.

Δεν έχω κανένα λόγο να μην τους εμπιστεύομαι.

Πολεμάμε μαζί σε αυτό τον πόλεμο”.

Δείτε απόσπασμα από το βίντεο

Nτανίλοφ: Έχουμε αποδεικτικά στοιχεία

Η Ουκρανία ζητεί πρόσβαση στο σημείο της χθεσινής έκρηξης στην ανατολική Πολωνία, την οποία δυτικοί αξιωματούχοι αποδίδουν σε πύραυλο της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας, δήλωσε ο Ολέξιι Ντανίλοφ, Γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και Αμυνας της Ουκρανίας.

Η Ουκρανία ζητεί την διεξαγωγή κοινής έρευνας για το συμβάν με τους εταίρους της και να λάβει γνώση των πληροφοριών στις οποίες βασίσθηκαν τα συμπεράσματα των συμμάχων τους.

Το Κίεβο «είναι απολύτως ανοικτό σε μία ενδελεχή έρευνα της κατάστασης», έγραψε στην επίσημη σελίδα του Συμβουλίου στο Facebook.

Ο Ολέξιι Ντανίλοφ δήλωσε επίσης ότι η Ουκρανία έχει αποδεικτικά στοιχεία για «ρωσικό ίχνος» στην επίθεση και επανέλαβε την κατηγορία του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά της Ρωσίας για «πυραυλική τρομοκρατία», παρά τις δηλώσεις από την πλευρά των συμμάχων τους, Πολωνίας και NATO, ότι οι πύραυλοι δεν έχουν εκτοξευθεί από τη Ρωσία.

Ο Ντανίλοφ δεν έδωσε λεπτομέρειες για τα αποδεικτικά στοιχεία στα οποία αναφέρθηκε.

Αμερικανός Αξιωματούχος: «Ο ουκρανικός στρατός επιχείρησε αναχαίτιση πυραύλων»

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το CNN, ένας Αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, υποστήριξε ότι ο ουκρανικός στρατός ενημέρωσε τις ΗΠΑ και τους συμμάχους του ότι όντως επιχείρησε να αναχαιτίσει ρωσικούς πυραύλους κοντά στην τοποθεσία της έκρηξης στην Πολωνία.

Δεν είναι σαφές αν αυτός ο πύραυλος αεράμυνας είναι ο ίδιος πύραυλος που έπληξε την Πολωνία, αλλά αυτές οι πληροφορίες κρατούν σε μία συνέχεια την αξιολόγηση των ΗΠΑ για το χτύπημα.

Duda: Χρειάζεστε το «πράσινο φως» από την Πολωνία και τις ΗΠΑ

Απαντώντας από την πλευρά του στις δηλώσεις Danilov, ο Πολωνός πρόεδρος Andrei Duda ανακοίνωσε πως «η Πολωνία και οι ΗΠΑ θα πρέπει να συμφωνήσουν ώστε να συμμετάσχει η Ουκρανία στην έρευνα για τον πύραυλο που έπεσε σε χωριό στη νοτιοανατολική Πολωνία».

«Οι διαδικασίες διεξάγονται από Πολωνούς και Αμερικανούς εμπειρογνώμονες και αν επιτραπεί σε κάποιον να συμμετάσχει σε αυτές τις διαδικασίες, θα χρειαζόταν τουλάχιστον τη συμφωνία και των δύο μερών», είπε ο Andrei Duda, σαφώς ενοχλημένος από την εκ μέρους της Ουκρανίας αμφισβήτηση των δηλώσεών του, με τις οποίες ο ίδιος ο Πολωνός πρόεδρος διατύπωσε την εκτίμηση ότι το πυραυλικό πλήγμα που εκδηλώθηκε σε μεθοριακό πολωνικό χωριό «προήλθε κατά πάσα πιθανότητα από την ουκρανική αεράμυνα».

warnews247.gr

Αφήστε μια απάντηση