Ισχυρό χτύπημα των Ρώσων στην Οδησσό- Μπαράζ εκρήξεων σε Ντνίπρο, Κίεβο, Ντνιεπροπετρόφσκ, Πολτάβα και Τσερκάσι (Εικόνες- Βίντεο)

Το νότιο ουκρανικό λιμάνι της Οδησσού επλήγη σήμερα το πρωί από ρωσικό πύραυλο, ανακοίνωσαν οι ουκρανικές αρχές.

Σύμφωνα με ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, σειρά εκρήξεων σημειώθηκε επίσης στην πόλη Ντνίπρο.

Στην Οδησσό, ο πύραυλος που έπεσε σκόρπισε τον τρόμο, με τους Ουκρανούς να μιλούν για τη ρωσική προέλευσή του. Ο επικεφαλής της πόλης, Μακσίμ Μαρτσένκο στην ενημέρωσή του ανέφερε πως: «Ο εχθρός εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση σε μια εγκατάσταση υποδομής στην περιοχή μας. Υπάρχει κίνδυνος μιας μαζικής πυραυλικής επίθεσης σε ολόκληρη την επικράτεια της Ουκρανίας». Παράλληλα κάλεσε και ο ίδιος κάλεσε τους πολίτες να μην βγουν από τα καταφύγια.

«Ζητώ από τους κατοίκους της περιοχής να μείνουν σε καταφύγια. Πιστεύουμε στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και στις μονάδες αεράμυνας μας! Δόξα στην Ουκρανία!», έγραψε ο Marchenko.

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος Νexta έχει σημάνει συναγερμός για αεροπορικές επιδρομές σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με τους Ουκρανούς, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή του κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών τη νύχτα στη Ζαπορίζια. Οπως μάλιστα επισημαίνει ο διοικητής της περιοχής, οι ρουκέτες έφυγαν από την περιοχή του Βίλνιους.

Επίσης έχουν γίνει αναφορές για επίθεση με πυραύλους στις πόλεις Κίεβο, Ντνιεπροπετρόφσκ, Πολτάβα και Τσερκάσι, χωρίς ωστόσο να έχουν επιβεβαιωθεί

Η αεράμυνα της Ουκρανίας κατέρριψε 2 πυραύλους κρουζ πάνω από το Κίεβο 

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η αεράμυνα της Ουκρανίας κατέρριψε δύο πυραύλους κρουζ πάνω από την πόλη του Κιέβου το πρωί της 17ης Νοεμβρίου. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές από τη ρωσική επίθεση.

Εκρήξεις αναφέρθηκαν και στο κατεχόμενο Ντζανκόι στην Κριμαία όπου φέρεται να έχει χτυπηθεί ρωσικό αεροδρόμιο.

 

Συνεχίζονται οι διαφωνίες για τους πυραύλους στην Πολωνία

Από εκεί και πέρα, συνεχίζονται οι διαφωνίες για την προέλευση των πυραύλων που έπεσαν στην Πολωνία. Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αμφισβήτησε τις δηλώσεις του Ουκρανού ομολόγου του Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι ο πύραυλος που κατέπεσε στην Πολωνία δεν ήταν ουκρανικός. «Δεν είναι αυτά τα στοιχεία», δήλωσε ο Μπάιντεν μιλώντας σε δημοσιογράφους από τον Λευκό Οίκο μετά την επιστροφή του από ταξίδι στην Ασία.

«Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε εμείς και οι σύμμαχοί μας, επρόκειτο για έναν πύραυλο S-300 κατασκευασμένο στην Σοβιετική Ένωση, έναν παλιό πύραυλο, και δεν υπάρχουν στοιχεία ότι εβλήθη από την ρωσική πλευρά», δήλωσε χθες ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα. «Είναι πολύ πιθανόν ότι εβλήθη από την ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα», πρόσθεσε. Ωστόσο ο Στόλτενμπεργκ τόνισε ότι η τελική ευθύνη ανήκει στη Ρωσία, αφού αυτή άρχισε τον πόλεμο στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.

pentapostagma.gr

Αφήστε μια απάντηση