Natural News : Απαραίτητα εφόδια: 9 αντικείμενα για να αποθηκεύσετε καθώς προετοιμάζεστε για υπερπληθωρισμό

(Natural News) Πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν τον πληθωρισμό αυτή τη στιγμή και οι preppers ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν την απειλή του υπερπληθωρισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο υπερπληθωρισμός έχει συμβεί στο παρελθόν και μπορεί να συμβεί ξανά. Χώρες όπως η Αργεντινή, η Γερμανία και η Ζιμπάμπουε έχουν βιώσει κάποιες ιστορικές περιπτώσεις υπερπληθωρισμού που κατέστρεψαν τις τοπικές οικονομίες.

Δυστυχώς, φαίνεται ότι οι ΗΠΑ οδεύουν προς αυτή την κατεύθυνση τώρα. Αλλά έχετε ακόμα χρόνο να προμηθευτείτε βασικά είδη επιβίωσης, όπως κονσέρβες και καύσιμα, πριν οι τιμές εκτοξευθούν στα ύψη. (h/t to AskAPrepper.com)

Αλκοόλ και καπνός

Εάν προετοιμάζεστε για μια πιθανή οικονομική κατάρρευση, θα ήταν συνετό να διακόψετε τυχόν εθισμούς ή ανθυγιεινές συνήθειες που μπορεί να έχετε σε ουσίες όπως ο καπνός ή το αλκοόλ.

Και αν δεν χρησιμοποιείτε αλκοόλ ή καπνό, αυτά τα αντικείμενα εξακολουθούν να αξίζουν μια θέση στο απόθεμά σας, επειδή μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για ανταλλαγές μετά το SHTF, ειδικά αν σκοπεύετε να ανταλλάξετε προμήθειες με άλλους ανθρώπους που γνωρίζετε ότι έχουν βίτσια.

Πυρομαχικά

Όταν έρθει η SHTF, θα χρειαστείτε πυροβόλα όπλα και πυρομαχικά για να προστατεύσετε την περιουσία σας, τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας. Προμηθευτείτε πυρομαχικά τώρα, διότι όταν χτυπήσει ο υπερπληθωρισμός, το κόστος των πυρομαχικών θα ανέβει στα ύψη.

Ωστόσο, πόροι όπως τα πυρομαχικά εξαντλούνται επίσης αν θέλετε να εξασκηθείτε ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα πυροβόλα όπλα σας με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα όταν η καταστροφή χτυπήσει και πρέπει να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας. Αν έχετε τα μέσα να το κάνετε, ξαναγεμίστε τα πυρομαχικά σας και προμηθευτείτε προμήθειες επαναγεμίσματος, αν θέλετε να εξοικονομήσετε πυρομαχικά για τα πυροβόλα όπλα σας.

Ξηρά προϊόντα και κονσερβοποιημένα τρόφιμα

Όταν αντιμετωπίζετε ένα μακροπρόθεσμο σενάριο επιβίωσης, θα χρειαστείτε πολλά τρόφιμα και προμήθειες για να ταΐσετε την οικογένειά σας.

Εάν έχετε ήδη ένα απόθεμα επιβίωσης στο σπίτι, βεβαιωθείτε ότι εναλλάσσετε τακτικά τις προμήθειές σας για να αποφύγετε την αλλοίωση. Αναπληρώνετε όλα τα είδη που καταναλώνετε, ώστε να έχετε επίσης ό,τι χρειάζεστε όταν έρθει η SHTF.

Ο υπερπληθωρισμός θα καταστήσει πολλά από τα είδη στο απόθεμά σας μάλλον ακριβά, οπότε εφοδιαστείτε τώρα, ενώ οι τιμές είναι ακόμη κάπως προσιτές.

Αν έχετε σφιχτό προϋπολογισμό, αγοράστε μία ή δύο κονσέρβες επιπλέον τροφίμων κάθε φορά που αγοράζετε είδη παντοπωλείου. Αυτό μπορεί να μη φαίνεται πολύ, αλλά όλα τα είδη θα προστεθούν τελικά στο απόθεμά σας.

Με τις τιμές των τροφίμων να έχουν εκτοξευθεί στα ύψη, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι τιμές θα μειωθούν σύντομα. Αν δεν έχετε ακόμα δημιουργήσει ένα απόθεμα στο σπίτι σας τώρα, ξεκινήστε το σήμερα πριν να είναι πολύ αργά.

Καύσιμα

Ακόμα και χωρίς πληθωρισμό, οι τιμές των καυσίμων συνεχίζουν να αυξάνονται και να αφαιρούν ένα κομμάτι από τα χρήματα που με κόπο κερδίζετε. Εν μέσω παγκόσμιων κρίσεων, όπως πανδημίες και πόλεμοι, οι πετρελαϊκές εταιρείες θα βρουν κάθε δικαιολογία για να αυξήσουν το κόστος όλων των καυσίμων, με τον υπερπληθωρισμό να αποτελεί μία από αυτές τις βολικές δικαιολογίες.

Δεν είναι πρακτικό για όλους να αποθηκεύουν μεγάλες ποσότητες καυσίμων, αλλά αν έχετε χώρο στο γκαράζ σας, μπορείτε να επωφεληθείτε από την αποθήκευση αρκετών δοχείων καυσίμων για το αυτοκίνητο ή τη γεννήτρια σας. Όταν αποθηκεύετε καύσιμα για το απόθεμά σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε σταθεροποιήσει το καύσιμο πριν το αποθηκεύσετε για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του.

Όπως και με τα τρόφιμα στο απόθεμά σας, πρέπει επίσης να εναλλάσσετε την αποθήκευση καυσίμων αδειάζοντας το επόμενο δοχείο βενζίνης στο ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου σας και γεμίζοντας το δοχείο βενζίνης με φρέσκο αέριο. Προσπαθήστε να αποθηκεύετε καύσιμα τις ημέρες που ξέρετε ότι η τιμή είναι η χαμηλότερη. (Σχετικά: Πράγματα που πρέπει να έχουν οι άνθρωποι πριν χτυπήσει ο υπερπληθωρισμός).

Χρυσός και ασήμι

Εάν θέλετε να έχετε ένα σημαντικό πλεονέκτημα κατά τη διάρκεια του υπερπληθωρισμού, προσπαθήστε να αποθηκεύσετε πολύτιμα μέταλλα όπως ο χρυσός και το ασήμι.

Επειδή ο χρυσός, το ασήμι και άλλα πολύτιμα μέταλλα δεν συνδέονται με νομίσματα fiat, έχουν ανοσία στην αποτυχία νομισμάτων όπως τα δολάρια.

Αποθηκεύστε μερικά χρυσά νομίσματα ως αντιστάθμισμα έναντι του πληθωρισμού. Το ασήμι είναι καλύτερο για μικρότερες καθημερινές συναλλαγές που θα κάνατε μετά από μια οικονομική κατάρρευση που προκλήθηκε από τον αφανή πληθωρισμό.

Μέχρι σήμερα, το ασήμι κυμαίνεται γύρω στα $20 ενώ ο χρυσός είναι περίπου $1.750. Θα ήταν δύσκολο να αγοράσετε τρόφιμα με χρυσό όταν SHTF, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ασήμι αφού θα ήταν πιο κοντά σε αξία.

Κρέας

Το κόστος του κρέατος, όπως και άλλων ειδών στο παντοπωλείο, συνεχίζει να εκτοξεύεται λόγω του τακτικού πληθωρισμού. Φανταστείτε πόσο μπορεί να κοστίσει το κρέας μετά τον υπερπληθωρισμό.

Αντιμετωπίστε αυτό προμηθεύοντας κρέας όταν οι τιμές είναι χαμηλές, όπως κατά τη διάρκεια εκπτώσεων ή προωθήσεων καταστημάτων. Μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε από τα κουπόνια καταστημάτων για να εξοικονομήσετε χρήματα ενώ αγοράζετε κρέας χύμα.

Μόλις αποκτήσετε το κρέας σε καλή τιμή, κάντε την προμήθεια σας να διαρκέσει κλείνοντας με ηλεκτρική σκούπα το κρέας για μακροχρόνια αποθήκευση στην κατάψυξη. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κρέας για να φτιάξετε το πεμίκαν ή το βοδινό κρέας για να το διατηρήσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Εάν μπορείτε να κυνηγήσετε, χρησιμοποιήστε τις ικανότητές σας για να κυνηγήσετε κρέας και γεμίστε τον καταψύκτη σας πριν από το SHTF.

Ιατρικές προμήθειες

Εάν εσείς ή άλλα μέλη της οικογένειας παίρνετε τακτικά φάρμακα για τη θεραπεία χρόνιων παθήσεων και εάν δεν έχετε καλή ασφάλιση, αυτά τα κόστη θα αυξηθούν καθώς ο πληθωρισμός ξεφεύγει από τον έλεγχο.

Πριν χτυπήσει η καταστροφή, προσπαθήστε να αποκτήσετε ένα απόθεμα τριών ή έξι μηνών όλων των συνταγογραφούμενων φαρμάκων που χρειάζεστε.

Εάν το επιτρέπει ο προϋπολογισμός σας, μπορείτε επίσης να προμηθευτείτε κάποιο φάρμακο χωρίς ιατρική συνταγή (OTC) για την οικογένειά σας. Αυτό μπορεί επίσης να βοηθήσει εάν η παροχή OTC παυσίπονων σπανίζει μετά το SHTF ή εάν ο υπερπληθωρισμός επηρεάζει τις τιμές.

Προϊόντα από χαρτί

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κοροναϊού της Γουχάν (COVID-19), οι άνθρωποι που δεν είχαν απόθεμα επιβίωσης δυσκολεύονταν να αγοράσουν προμήθειες, καθώς πολλοί άλλοι συχνά αφαιρούσαν τα ράφια των καταστημάτων από τα πιο απροσδόκητα αντικείμενα, όπως χαρτί υγείας και χαρτοπετσέτες.

Πριν ανέβουν οι τιμές, προμηθευτείτε χάρτινα προϊόντα όπως χαρτί υγείας και χαρτοπετσέτες για το απόθεμα επιβίωσής σας.

Σπόροι

Πριν από το SHTF, η έναρξη ενός οικιακού κήπου και η καλλιέργεια φρούτων, λαχανικών, βοτάνων και φαρμακευτικών φυτών είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους αντιμετώπισης του αυξανόμενου κόστους των τροφίμων. Ωστόσο, αυτό μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο εάν δεν έχετε σπόρους υψηλής ποιότητας για τον κήπο σας.

Εάν δεν έχετε ακόμη κήπο, ξεκινήστε να προετοιμάζεστε τώρα και αγοράστε σπόρους πριν από τον πιθανό υπερπληθωρισμό που μπορεί να επηρεάσει την περιοχή σας μετά από μια οικονομική κατάρρευση πλήρους κλίμακας. Οι σπόροι είναι επίσης ένα εξαιρετικό αντικείμενο ανταλλαγής.

Εδώ είναι μερικοί σπόροι που πρέπει να αποθηκεύσετε πριν από το SHTF :

Φασόλια

Παντζάρια

Μπρόκολο

Λάχανο

καρότα

Καλαμπόκι

Μελιτζάνα

Λάχανο

Μαρούλι

κρεμμύδια

Φιστίκια

Αρακάς

Πιπεριές

Κολοκύθι

Ραπανάκι

Σόγια

Σπανάκι

Ηλιοτρόπιο

σέσκουλο

Ντομάτες

Αν και δεν μπορείτε να αποφύγετε τον υπερπληθωρισμό, μπορείτε να προετοιμαστείτε για να έχετε αποθέματα στο απόθεμά σας. Αφήστε κάποια χρήματα στην άκρη και ξεκινήστε να αγοράζετε προμήθειες όπως πυρομαχικά, καύσιμα και τρόφιμα τώρα, ώστε να μπορείτε να προμηθευτείτε προμήθειες για την οικογένειά σας πριν εκτοξευθούν οι τιμές.

Επισκεφτείτε  το Preparedness.news  για περισσότερες συμβουλές σχετικά με το πώς να προετοιμαστείτε για οικονομικές καταστροφές.

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο για συμβουλές συντήρησης και αποθήκευσης τροφίμων που μπορούν να σας βοηθήσουν να προετοιμαστείτε για μια διατροφική κρίση .

Αυτό το βίντεο προέρχεται από το  κανάλι P2P Networking στο Brighteon.com .

Περισσότερες σχετικές ιστορίες:

Mike Adams: Μάθετε ανθεκτική προετοιμασία για να επιβιώσετε στο Great Reset .

Survival 101: Πού να βρείτε φαγητό όταν τα παντοπωλεία είναι άδεια .

Προετοιμαστείτε για ελλείψεις που προκαλούνται από τον πληθωρισμό, εφοδιάζοντας αυτά τα βασικά είδη .

Οι πηγές περιλαμβάνουν:

AskAPrepper.com

OffTheGridNews.com

Brighteon.com

Αφήστε μια απάντηση