Ρώσοι Σπετσνάζ εξουδετέρωσαν τους Ουκρανούς κομάντος που διέβησαν το Δνείπερο

Στην περιοχή της Χερσώνας, μια αμφίβια δύναμη κομάντος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας προσπάθησε περάσει στην αριστερή όχθη του Δνείπερου.

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι Ουκρανοί εντοπίστηκαν εγκαίρως από Ρώσους αμφίβιους καταδρομείς και εξουδετέρωσαν τους Ουκρανούς κομάντος. Μετά την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων ο ποταμός Δνείπερος είναι το φυσικό σύνορο ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Πριν από λίγες ώρες, ο ουκρανικός στρατός προσπάθησε να αποβιβάσει στρατεύματα στην αριστερή όχθη του Δνείπερου.

Όπως έγινε γνωστό, μιλάμε για μια ειδική δύναμη του ουκρανικού στρατού που θα προσπαθούσε να πραγματοποιήσει  δολιοφθορές και έτσι να προσπαθήσει να μετατοπίσει τη γραμμή του μετώπου ακόμη πιο βαθιά στο έδαφος της περιοχής της Χερσώνα.

“Τέτοιες επιθέσεις από τον ουκρανικό στρατό είναι αρκετά αναμενόμενες, ενώ έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα από ρωσικής πλευράς.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, μετά την ανακάλυψη των Ουκρανών στρατιωτικών, Ρώσοι Σπετσνάζ άνοιξαν πυρ εναντίον τους και τους εξουδετέρωσαν όλους.

Πριν μερικές ημέρες, Ουκρανοί κομάντος προσπάθησαν να αποβιβαστούν στο Kinburn Spit, ωστόσο, και αυτές οι προσπάθειες απέτυχαν επίσης, ενώ ο κίνδυνος των ουκρανικών ομάδων δολιοφθοράς και αναγνώρισης να διεισδύσουν στην αριστερή όχθη του Δνείπερου παραμένει”, αναφέρει Ρώσος ειδικός.

Το Ισραήλ θα μεταφέρει βαλλιστικούς πυραύλους υψηλής ακρίβειας στην Ουκρανία εάν η Ρωσία παραλάβει ιρανικούς πυραύλους

Το Ισραήλ διαμαρτυρήθηκε για τη χρήση ιρανικών drones από τη Ρωσία στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, ενώ έχει προειδοποιήσει την Ρωσία ότι σε περίπτωση παραλαβής ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων, ισραηλινοί πύραυλοι υψηλής ακρίβειας θα εμφανιστούν και στην Ουκρανία.

Αυτό ανέφερε το ισραηλινό τηλεοπτικό κανάλι “Kan-11” με αναφορά σε δικές του πηγές.

Οι δημοσιογράφοι τόνισαν ότι η απειλή εκφράστηκε σε πολλές συνομιλίες μεταξύ του πρεσβευτή του Ισραήλ στη Ρωσία Alexander Ben Zvi και του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας Mikhail Bogdanov.

Σε αυτούς τους διαλόγους, το Ισραήλ προειδοποίησε επίσης τους Ρώσους αξιωματούχους για τις συνέπειες της απόκτησης ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων από τη Ρωσία.

Οι δημοσιογράφοι ανέφεραν επίσης ότι ο επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ, Eyal Hulata, «προειδοποίησε τη Ρωσία για αυτό το βήμα και προειδοποίησε ότι εάν δεν σταματήσει η εξάπλωση των ιρανικών πυραύλων, μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση βαλλιστικών πυραύλων υψηλής ακρίβειας στην Ουκρανία”.

Όπως είχε αναφερθεί προηγουμένως, στα μέσα Οκτωβρίου, δημοσιογράφοι της Washington Post είχαν ενημερώσει ότι το Ιράν σχεδίαζε να μεταφέρει βαλλιστικούς πυραύλους μικρού και μεσαίου βεληνεκούς στη Ρωσία.

Αυτό αφορούσε τους ιρανικούς πυραύλους Fateh-110 και Zolfaghar, οι οποίοι είναι ικανοί να χτυπήσουν στόχους σε αποστάσεις 300 και 700 χιλιομέτρων, αντίστοιχα.

Στη συνέχεια, δημοσιογράφοι του CNN επιβεβαίωσαν ότι η μεταφορά των πυραύλων προετοιμάζεται και ενδέχεται να πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Στο πλαίσιο αυτής της είδησης, η Ουκρανία απευθύνθηκε στο Ισραήλ με επίσημο αίτημα να παράσχει συστήματα αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας.

Το Ισραήλ απάντησε ότι δεν θα παράσχει όπλα, αλλά θα βοηθήσει με σύστημα εντοπισμού.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με την απόκτηση βαλλιστικών πυραύλων από την Ρωσία, ωστόσο, η συνεργασία μεταξύ της Μόσχας και του Ιράν στη μεταφορά όπλων έχει ήδη επιβεβαιωθεί.

Το Ιράν παραδέχτηκε ότι παρείχε στη Ρωσία μη επανδρωμένα αεροσκάφη του, αλλά διαβεβαιώνει ότι αυτό συνέβη πριν από την έναρξη της πλήρους κλίμακας εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Επιπλέον, δημοσιογράφοι της Washington Post ανέφεραν ότι το Ιράν θα βοηθήσει την Ρωσία να οργανώσει την παραγωγή UCAV στο ρωσικό έδαφος.

pentapostagma.gr

Αφήστε μια απάντηση