Natural News : Συμβουλές κηπουρικής στο σπίτι: Πώς να καλλιεργήσετε κρεμμύδια από σπόρους

Natural News ) Αντί να αγοράζετε κρεμμύδια κάθε φορά που βρίσκεστε στο παντοπωλείο, μάθετε πώς να τα καλλιεργείτε από σπόρους , ώστε να μπορείτε απλώς να μαζεύετε κρεμμύδια από την αυλή σας όποτε τα χρειάζεστε.

Εάν έχετε υπερβολικές καλλιέργειες, μπορείτε να τις πουλήσετε ή να φτιάξετε κρεμμύδια σε κονσέρβα για να τα καταναλώνετε καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Σε σύγκριση με άλλα λαχανικά και βότανα, τα κρεμμύδια είναι συνήθως πολύ χαμηλής συντήρησης αφού φυτευτούν. Εάν φυτέψετε τις σωστές ποικιλίες, μπορείτε να αποθηκεύσετε κρεμμύδια έως και 12 μήνες.

Είδη κρεμμυδιών και ποικιλίες κρεμμυδιού

Όταν καλλιεργείτε κρεμμύδια , ειδικά αν θέλετε να μεγαλώσετε αρκετά για την οικογένειά σας για τουλάχιστον ένα χρόνο, πρέπει να ξεκινήσετε επιλέγοντας τον σωστό τύπο κρεμμυδιού για τη ζώνη καλλιέργειας σας.

Περιορίστε τις επιλογές σας ανακαλύπτοντας τους τύπους κρεμμυδιών που είναι καλοί για μακροχρόνια αποθήκευση. Μπορείτε επίσης να καλλιεργήσετε κρεμμύδια που δεν είναι καλά για μακροχρόνια αποθήκευση, αλλά θα πρέπει πρώτα να χρησιμοποιήσετε αυτά τα κρεμμύδια.

Υπάρχουν κρεμμύδια μικρής ημέρας, ουδέτερης ημέρας και μακράς ημέρας. Οι ποικιλίες κρεμμυδιού ομαδοποιούνται ανάλογα με τον αριθμό των ωρών του φωτός της ημέρας ή της διάρκειας της ημέρας που απαιτείται για την έναρξη της ανάπτυξης των βολβών.

  • Τα κρεμμύδια μικρής ημέρας απαιτούν 11 έως 12 ώρες φως της ημέρας
  • Τα ενδιάμεσα ή ουδέτερα  κρεμμύδια  απαιτούν 12 έως 14 ώρες φως της ημέρας
  •  Τα κρεμμύδια μεγάλης ημέρας  απαιτούν 14 ή περισσότερες ώρες φωτός της ημέρας

Οι ποικιλίες κρεμμυδιού που μπορείτε να καλλιεργήσετε περιλαμβάνουν:

  • Copra – Κίτρινο κρεμμύδι, αναπτύσσεται καλά στις βόρειες περιοχές
  • Newberg – Ένα κίτρινο κρεμμύδι
  • Patterson – Ένα κίτρινο κρεμμύδι αποθήκευσης
  • Κόκκινο φτερό – Κόκκινο κρεμμύδι (Πιθανώς μια καλή ποικιλία αποθήκευσης.)

Συμβουλές για την καλλιέργεια κρεμμυδιών από σπόρους

Μπορείτε να δοκιμάσετε να φυτέψετε σπόρους με σφαιρίδια ή κανονικούς σπόρους, αλλά οι  χαλαροί σπόροι μπορεί να φυτρώσουν γρηγορότερα από την ποικιλία με σφαιρίδια. Αν και δεν υπάρχει τίποτα κακό με τους σπόρους με σφαιρίδια, πληρώνετε περισσότερα για αυτούς ανά σπόρο και χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να βλαστήσουν.

Τα κρεμμύδια έχουν συνήθως χαμηλότερο ρυθμό βλάστησης από άλλα λαχανικά που μπορεί να σπέρνετε ξεκινώντας σε εσωτερικούς χώρους. Όταν ξεκινάτε τα κρεμμύδια, μπορεί να θέλετε να κάνετε υπερβολική σπορά, ώστε να μην χρειάζεται να περιμένετε πολύ όταν κάποιοι από τους σπόρους σας δεν φυτρώσουν.

Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να ξεκινήσετε να φυτεύετε κρεμμύδια σε εσωτερικούς χώρους στις αρχές της άνοιξης.

Χρησιμοποιήστε αποστειρωμένο χώμα

Η χρήση αποστειρωμένου εδάφους μπορεί να φαίνεται αντιπαραγωγική όταν θέλετε να έχετε μια καλή ποικιλία μικροοργανισμών, αλλά εάν ξεκινάτε σπόρους, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε στείρο χώμα για δύο λόγους:

  1. Το αποστειρωμένο χώμα δεν θα περιέχει παθογόνους παράγοντες από τον κήπο, επομένως δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για μια βακτηριακή ή μυκητιακή ασθένεια όπως η ασθένεια της υγρασίας ή του μαρασμού. Αυτές οι ασθένειες μπορούν να επηρεάσουν τα σπορόφυτα μωρών που καλλιεργούνται σε εσωτερικούς χώρους.
  2. Δεν θα περιέχει ζωύφια από το έδαφος όπου τα ζωύφια έχουν γεννήσει τα αυγά τους. Αυτό βοηθά στην πρόληψη της εξάπλωσης των εντόμων σε εσωτερικούς χώρους.

Επιλέξτε το σωστό δοχείο

Όταν καλλιεργείτε κρεμμύδια, χρειάζεστε ένα δοχείο που είναι λίγο βαθύτερο από αυτό που χρησιμοποιείτε συνήθως για άλλα λαχανικά για τον σωστό σχηματισμό βολβών.

Απλώς αλλάξτε τη χρήση των πλαστικών δοχείων που φέρουν το μαρούλι στο παντοπωλείο. Αυτά τα πλαστικά δοχεία κάνουν ένα υπέροχο θερμοκήπιο ενώ οι σπόροι φυτρώνουν και είναι αρκετά βαθιά ώστε να μην χρειάζεται να βάλετε σε γλάστρα τα κρεμμύδια πριν έρθει η ώρα να τα φυτέψετε στον κήπο.

Φυτέψτε τους σπόρους

Χρησιμοποιήστε το δάχτυλό σας και σύρετέ το κατά μήκος του χώματος σε μια γραμμή βάθους περίπου 1/4 ίντσας και απόσταση μίας ίντσας μεταξύ τους.

Σπέρνουμε πυκνά τους σπόρους του κρεμμυδιού και τους σκεπάζουμε με ένα μόνο ράντισμα χώματος. Αραιώστε τα αργότερα όσο χρειάζεται.

Ποτίστε τους σπόρους 

Χρησιμοποιήστε ένα μπουκάλι ψεκασμού για να ποτίσετε το χώμα μέχρι να υγρανθεί. Ποτίστε απαλά τους σπόρους για να μην μετακινηθούν. Το χώμα πρέπει να είναι υγρό, να μην λερώνει ή λιμνάζει.

Μην αφήνετε ποτέ την κορυφή του εδάφους να στεγνώσει κατά τη φάση της βλάστησης. Για να αποφευχθεί αυτό, ελέγξτε το έδαφος όλη την ημέρα και διατηρήστε τους σπόρους υγρούς.

Εάν χρησιμοποιείτε ένα πλαστικό δοχείο με κοχύλι, δεν χρειάζεστε φως ανάπτυξης, καθώς μπορείτε να κρατήσετε τους σπόρους στην κουζίνα όπου μπορείτε να τους παρακολουθήσετε.

Χρησιμοποιήστε ένα φως ανάπτυξης

Μόλις βλαστήσουν ή βλαστήσουν οι σπόροι, μετακινήστε τους κάτω από ένα φως ανάπτυξης. Τα κρεμμύδια θα πρέπει να αρχίσουν να ψηλώνουν και θα μοιάζουν με μικρά πράσινα κρεμμυδάκια.

Όταν οι κορυφές των κρεμμυδιών αυξηθούν σε περίπου έξι έως οκτώ ίντσες ύψος, κόψτε τις με ψαλίδι σε περίπου τέσσερις ίντσες. Οι κορυφές θα συνεχίσουν να μεγαλώνουν, γι’ αυτό συνεχίστε να τις κόβετε.

Οι γαρνιτούρες από το επάνω μέρος του κρεμμυδιού μπορούν να χρησιμοποιηθούν και να καταναλωθούν σαν πράσινα κρεμμυδάκια.

Μεταφύτευση κρεμμυδιών στον κήπο σας

Όταν έρθει η ώρα να μεταφυτεύσετε τα κρεμμύδια στον κήπο , είναι σημαντικό να τα σκληρύνετε για να προετοιμάσετε τα φυτά για πιο κρύες θερμοκρασίες.

Τα σετ κρεμμυδιών μπορούν να φυτευτούν σε εξωτερικούς χώρους περίπου τέσσερις έως έξι εβδομάδες πριν από την τελευταία ημερομηνία παγετού. Αυτό επιτρέπει στους βολβούς να γίνουν τόσο μεγάλοι όσο οι βολβοί στα σετ κρεμμυδιών που αγοράζετε από το κατάστημα, ώστε να έχετε επιπλέον χρόνο ανάπτυξης.

Κρεμμύδια απευθείας σποράς

Εάν θέλετε να παραλείψετε να ξεκινήσετε τα κρεμμύδια σε εσωτερικούς χώρους, σπείρετε απευθείας σπόρους κρεμμυδιού μόλις η θερμοκρασία του εδάφους φτάσει τους 35 F.

Σημειώστε ότι αν το κάνετε αυτό, τα κρεμμύδια σας θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να αναπτυχθούν από το να φυτέψετε σετ κρεμμυδιών (που είναι αυτό που θα καλλιεργήσετε σε εσωτερικούς χώρους). Επιπλέον, η συγκομιδή σας μπορεί να είναι πιο κοντά σε μια φθινοπωρινή συγκομιδή παρά σε μια συγκομιδή από τις αρχές έως τα μέσα του καλοκαιριού.

Εάν θέλετε να αποθηκεύσετε κρεμμύδια, μάθετε πώς να φυτεύετε, να μεγαλώνετε και να συλλέγετε κρεμμύδια από σπόρους .

Δείτε το παρακάτω βίντεο για περισσότερες συμβουλές για το πώς να φυτέψετε κρεμμύδια .


Αυτό το βίντεο προέρχεται από το  κανάλι Backyard Farming στο Brighteon.com .

Περισσότερες σχετικές ιστορίες:

Σχέδιο κήπου για όλες τις χρήσεις: Πώς να ταΐσετε μια τετραμελή οικογένεια .

Ένας οδηγός για αρχάριους για την καλλιέργεια κρεμμυδιού ή φρέσκων κρεμμυδιών (περιλαμβάνει συνταγές) .

Τα κορυφαία 41 φρούτα και λαχανικά πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που πρέπει να εντάξετε στη διατροφή σας .

Οι πηγές περιλαμβάνουν:

MelissaKnorris.com

Lancaster.UNL.edu

Brighteon.com

Αφήστε μια απάντηση