ΑΡΘΡΑ 4 Δεκ 2022 - 20:22

Η κιβωτός που βούλιαξε .

Η κιβωτός που βούλιαξε .
Χαίρεται
 
Γεν. 7,1    εἴσελθε σὺ καὶ πᾶς ὁ οἶκός σου εἰς τὴν κιβωτόν
‘Οταν ο Νώε έμπαινε μέσα στην κιβωτό  με την οικογένεια του ,γνώριζε ότι η κιβωτός θα τους έσωζε.
Είχε  εντολή και την ευλογία από τον Θεό .
Μέσα σε αυτή τη κιβωτό ο Νώε έβαλε την οικογένειά του, τη γυναίκα του και τους τρεις γιους του (Σημ, Χαμ και Ιάφεθ) με τις γυναίκες τους καθώς και ζευγάρια από όλα τα ζώα της υφηλίου.
Παρά το μεγάλο χρονικό διάστημα που την κατασκεύαζε ,κανένας άλλος δεν θέλησε να τον ακολουθήσει .
 
Γεν. 6,9      Νῶε ἄνθρωπος δίκαιος, τέλειος ὢν ἐν τῇ γενεᾷ αὐτοῦ·
 
Μέσα από όλη την ανθρωπότητα ενας μόνο άνθρωπος βρέθηκε δίκαιος και αυτός έσωσε  την οικογένεια του και τις νύφες του.
Η ανθρωπότητα  υπάρχει μέσα σε έναν ποταμό ,σε έναν συνεχή κατακλυσμό ,σε ένα ορμητικό ρεύμα που ρέει μέσα τον χρόνο .
Αυτό το ρεύμα ,η μόδα που συνεχώς αλλάζει  ,η τεχνολογία που εξελίσσεται και κάνει τον άνθρωπο ένα θηρίο να κυνηγάει  την χαρά ,αλλά να μην την βρίσκει .
Ο καθένας μας ξεχωριστά αποτελεί ένα κομμάτι της ανθρωπότητας και παλεύει μέσα σε αυτό το ποτάμι ,πάει με το ρεύμα ή πάει αντίθετα στο ρεύμα .
 
Γεν. 6,9    Ο  Νῶε ἄνθρωπος δίκαιος, τέλειος ὢν .
 
Τι έκανε  τέλειο τον Νώε ; Ήταν παλαιομοδίτης ,άκουγε το Θεό .
 Πήγαινε αντίθετα σε αυτό το ρεύμα ,έστω και αν έμεινε μόνος του ,αυτός και η οικογένεια του 
Τόση δύναμη έχει αυτό το ποτάμι  ,παρασύρει σε ψεύτικές χαρές  ,σε διασκεδάσεις ,ηδονές και απολαύσεις  μόνο της σάρκας και λίγοι γλυτώνουν και δεν πνίγονται .
Μέχρι που έρχεται η στιγμή που νεκρώνεται η ψυχή παραδομένη στην σάρκα και δεν μπορεί να ακούσει ,αδιαφορεί για τον Θεό .δεν επικοινωνεί με τον Θεό ,δεν θέλει και δεν θα θελήσει ποτέ τον Θεό .
 
Γεν. 6,3     καὶ εἶπε Κύριος ὁ Θεός· οὐ μὴ καταμείνῃ τὸ πνεῦμά μου ἐν τοῖς ἀνθρώποις τούτοις εἰς τὸν                          αἰῶνα  διὰ τὸ εἶναι αὐτοὺς σάρκας.
 
Η καταστροφή τότε και πάντα επέρχεται όταν από τον κάθε άνθρωπο ,την δημιουργία ,το σύμπαν ολόκληρο, ο Θεός αποσύρει το ΠΝΕΥΜΑ του .Όταν δεν καταμείνῃ τὸ πνεῦμά του Θεού ,το Άγιο ,η ενέργεια του ,πάνω σε οτιδήποτε ,αυτό είναι η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ .
 
Σημεία μερικής άρσης του Αγίου Πνεύματος ,των άκτιστων  ενεργειών του .
 
Η κτίση 
Η ανθρωπότητα και η  δημιουργία  βιώνουμε  και βιώνει μερικώς  προειδοποιητικά αυτήν την καταστροφή ώς  προειδοποίηση που θα έχει επτά κύκλους  .
Η  επισιτιστική κρίση ,η ενεργειακή κρίση , οι επιδημίες και οι πανδημίες ,οι λιμοί και οι λοιμοί είναι τα σημεία της άρσης του Αγίου Πνεύματος από  τον κόσμο .
Ο άνθρωπος .
Η κατάθλιψη , οι ασθένειες ,τα ατυχήματα  ,τα ψυχολογικά προβλήματα ,είναι τα  δώρα ,τα ΣΗΜΕΙΑ της άρσης του Αγίου Πνεύματος από την ψυχή του ανθρώπου ,λόγω της ακαθαρσίας που προτιμά ο άνθρωπος .
‘Ετσι ασθενεί ο άνθρωπος .
Αποκ. 9,21         καὶ οὐ μετενόησαν ἐκ τῶν φόνων αὐτῶν οὔτε ἐκ τῶν φαρμακειῶν αὐτῶν οὔτε ἐκ τῆς πορνείας αὐτῶν οὔτε ἐκ τῶν κλεμμάτων αὐτῶν.
 
Πήραμε ,παίρνουμε και θα πάρουμε πολλές ευκαιρίες για να παλέψουμε με την βοήθεια του ,την χάρη του ,με την δική του βοήθεια.
Μας καλεί να  στραφούμε ενάντια στο ρεύμα ,στην μόδα ,στην εξέλιξη 
Να φύγουμε από την παρέλαση  του εστεμμένου πονηρού ,διεφθαρμένου ,του παραφύση, που έγινε κατά φύση  ,να δούμε την καταστροφή .
Μας καλεί να μπούμε στην Κιβωτό ,πρίν κλείσει την πόρτα .
 
Γεν. 7,16 καὶ ἔκλεισε Κύριος ὁ Θεὸς τὴν κιβωτὸν ἔξωθεν αὐτοῦ.
 
Η κιβωτός  δεν είχε χερούλι από μέσα ,αλλά από έξω ,όταν μπήκανε μέσα με την θέληση τους ,ο Νώε με την οικογένεια τους ,ο Χριστός ,ο Κύριος ,ο δημιουργός μας ,έκλεισε και ασφάλισε την πόρτα της κιβωτού .
Αυτός μόνο μπορεί να  ασφαλίσει μια κιβωτό .
 
 
Μετά φόβου, πίστεως και αγάπης προσέλθετε!
 
Ο Χριστός μας καλεί στην κιβωτό στην Εκκλησία  ,πριν ο ίδιος σφραγίσει την πόρτα .
Η κιβωτός έχει κανόνες , Μυστήρια , δεν ψάχνει για καπετάνιους ,θέλει υπακοή  και σιωπή .
ο κατακλυσμός ξεκίνησε η στάθμη  ανεβαίνει ,της διαφθοράς ,της βρωμιάς ,της αμαρτίας που νομιμοποιήται συνεχώς ,πορνεία ,μοιχεία ,εκτρώσεις κ.α .
Αυτή η πόρτα είναι η πιο σημαντική της ζωής μας , η πόρτα της Εκκλησίας της γειτονιάς μας 
Εκεί μας περιμένει ο Νώε με την οικογένεια του να μας υποδεχθεί ,πριν ο Θεος κλείσει την πόρτα.
 
Μια είναι η κιβωτός  και καπετάνιος ο Χριστός .
 
Όταν μια κιβωτός ,κάθε άλλη κιβωτός , επιλέγει να είναι εκτός Εκκλησίας ,δεν ακολουθεί τον δρόμο της Εκκλησίας  ,δεν είναι υπό την σκέπη ης Εκκλησίας, θα βουλιάξει .
 όποια και αν είναι και αν φαίνεται να είναι η Εκκλησία ,έχει τον Χριστό  για κεφαλή και καπετάνιο και δύναμή το Άγιο Πνεύμα που την κάνει παντοδύναμη 
Στο τέλος μόνο αυτή η κιβωτός ,η αυθεντική ,η original  ,θα αντέξει  πύλαι άδου ου κατισχύσουσιν αυτής 
 
 
Ενώ η άλλη  που αποφάσισε να ταξιδέψει στον κατάκλυσμο  χωρίς την σκέπη της Εκκλησίας βούλιαξε..
 
 
Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Κονιδάρης τόνισε ότι η Εκκλησία της Ελλάδος δεν έχει άμεση σχέση με τη λειτουργία της Κιβωτού του Κόσμου, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «είναι πρώτη φορά που έρχονται στο φως καταγγελίες για την “Κιβωτό του Κόσμου” και οι καταγγελίες έγιναν στις Αρχές και όχι στην Εκκλησία».
Όπως επανέλαβε ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, «την Κιβωτό του Κόσμου επιχείρησε να τη θέσει υπό την εποπτεία της Εκκλησίας και της Αρχιεπισκοπής ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Όταν ανέλαβε ο νυν Αρχιεπίσκοπος ιερώνυμος επιχείρησε και πάλι και θα έλεγα μα μεγαλύτερη ένταση να θέσει τις δομές της ΜΚΟ υπό την εποπτεία της Αρχιεπισκοπής και ο πατέρας Αντώνιος να είναι ένας βοηθός στο έργο προσφοράς της Εκκλησίας. Όμως ο πατέρας Αντώνιος αρνήθηκε».
Ουκ ήλθον καλέσαι δικαίους, αλλά αμαρτωλούς εις μετάνοιαν
Ας ελπίσουμε και ας προσευχηθούμε για την Μετάνοια του  πατέρα Αντωνίου και επιστροφή του στην πραγματική κιβωτό .
Γιατί όλοι χρειάζονται, κανένας μας δεν είναι αναμάρτητος
Η κιβωτός δεν έχει επιβάτες δικαίους ,αμαρτωλούς εν Μετανοία έχει .
 
Μην μπερδεύουμε λοιπόν τις κιβωτούς…
 
 
 
Καλή Φώτιση και αρχή Μετανοίας 
 
 
Γ.Μ 

Αφήστε μια απάντηση