Σύγκρουση στη στρατόσφαιρα: Η Ουάσιγκτον κατηγόρησε τη Μόσχα για πύραυλο-δολοφόνο των αμερικανικών δορυφόρων

Πριν λίγο οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι ο νέος ρωσικός πύραυλος απειλεί την ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών επειδή μπορεί να καταρρίψει δορυφόρους σε χαμηλή τροχιά της Γης.

Το κύριο τμήμα άμυνας της Ρωσίας σε απάντηση ανακοίνωσε ότι το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας της χώρας είναι σε υπηρεσία με σκοπός να προστατεύει από αεροπορικές και διαστημικές επιθέσεις.

Η δοκιμή του ρωσικού πυραύλου που εξόργισε τις ΗΠΑ  

Στα πλάνα που παρέχονται από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, δείχνει πώς ο ρωσικός πύραυλος του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας μετακινήθηκε στο πεδίο εκτόξευσης Sary-Shagan, τίθεται σε ετοιμότητα μάχης και στην συνέχεια εκτοξεύεται.

Η στιγμή της εκτόξευσης του αντιπυραυλικού παρουσιάζεται από διαφορετικές οπτικές γωνίες.

Χθες ως γνωστόν, ο ρωσικός στρατός πραγματοποίησε νέα δοκιμή αντιπυραυλικού αμυντικού συστήματος

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την επιτυχή δοκιμαστική εκτόξευση ενός νέου συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας (ABM) από χώρο δοκιμών στο Καζακστάν.

«Στο πεδίο εκπαίδευσης Sary-Shagan των ρωσικών στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων (Καζακστάν), το πλήρωμα μάχης των στρατευμάτων αεράμυνας και αντιπυραυλικής άμυνας των ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων πραγματοποίησε με επιτυχία άλλη μια δοκιμαστική εκτόξευση νέου πυραύλου του ρωσικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας.», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

“Μετά από μια σειρά δοκιμών, το νέο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας επιβεβαίωσε τα επιδιωκόμενα χαρακτηριστικά του και τα πληρώματα μάχης ολοκλήρωσαν με επιτυχία την εργασία, εξουδετερώνοντας στόχο με την καθορισμένη ακρίβεια”, δήλωσε ο Ρώσος υποστράτηγος Σεργκέι Γκραμπτσούκ, διοικητής της υπηρεσίας πυραυλικής άμυνας.

Η αμερικανική Διοίκηση Διαστήματος ανακοίνωσε ότι τα  τελευταία χρόνια, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε επιτυχείς δοκιμές ενός νέου αντιπυραυλικού συστήματος στο χώρο δοκιμών Sary-Shagan στο Καζακστάν.

Τον Ιούλιο του 2020, ο τότε γενικός διοικητής των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων Σεργκέι Σουροβίκιν ( νυν διοικητής του πολέμου στην Ουκρανία) είχε ανακοινώσει ότι θα ενισχυθεί το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας της Μόσχας με νέα αντιπυραυλικά συστήματα.

Τον Ιανουάριο του 2021, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Krasnaya Zvezda του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, ο Grabchuk είχε δηλώσει ότι ορισμένα στοιχεία του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας της Μόσχας είχαν ήδη εκσυγχρονιστεί.

Η Ρωσία ταράζοντας και πάλι «τα ύδατα» δημιούργησε έναν πύραυλο-δολοφόνο ο οποίος κατασκευάστηκε για λογαριασμό των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Ανεξάρτητα όμως από αυτή την ιδιότητα  του νέου ρωσικού πυραύλου, στο εγγύς μέλλον το συγκεκριμένο οπλικό σύστημα  θα  γίνει  πρωτότυπο των μελλοντικών διαστημικών όπλων, με σκοπό την εξουδετέρωση των εχθρικών διαστημικών δορυφόρων και… συγκεκριμένα των αμερικανικών.

Αφορά δηλαδή την “χρυσή ευκαιρία” για την Ρωσία, να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά  διαστημικά αντικείμενα υψηλής τεχνολογίας που ανήκουν σε χώρες-εχθρούς.

Για το λόγο αυτό, ο πραγματικός σκοπός του νέου ρωσικού πυραύλου θα αλλάξει ριζικά τα επόμενα χρόνια.
Πολλοί  στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες πιστεύουν  ότι η εξάρτηση της ανθρωπότητας, από τους δορυφόρους είναι τεράστια.

Σε περίπτωση π.χ, που «απενεργοποιηθούν» κάποιοι  δορυφόροι και κατά συνέπεια κρεμάσει» το παγκόσμιο σύστημα εντοπισμού GPS, αυτό «μπορεί να οδηγήσει σε χάος όλο τον κόσμο».

Η απώλεια του δορυφορικού ελέγχου θα οδηγήσει σε αδυναμία πλοήγησης εκατοντάδων  πλοίων και  αεροσκαφών, θα απενεργοποιήσει εκατομμύρια  κινητά τηλέφωνα, δημιουργώντας ταυτόχρονα «οικονομικό Αρμαγεδώνα» στα χρηματιστήρια, ενώ ταυτόχρονα θα υπάρχουν προβλήματα ακόμα και με τα ΑΤΜ.

pentapostagma.gr

Αφήστε μια απάντηση