ΑΠΟ ΕΧΘΕΣ ΣΥΜΒΑΊΝΕΙ ΈΝΑ ΘΑΥΜΑ. Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΝΙΕΦΣΚΥ ΠΡΟΣΤΑΤΟΥ ΡΩΣΩΝ ΚΑΙ ΟΥΚΡΑΝΩΝ (ΛΟΓΩ ΚΟΙΝΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ) ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ  ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΑΝΑΒΛΥΖΕΙ ΑΙΜΑ.!

Ο Άγιος Αλέξανδρος Νιέφσκυ (στα ρωσικά Αλεξάντερ Γιαροσλάβοβιτς Νιέφσκυ) (1220 – 1263). Ρώσος ηγεμόνας, μεγάλος στρατιωτικός ηγέτης της μεσαιωνικής ιστορίας της πατρίδας του και άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Το 1236 εκλέχτηκε ηγεμόνας της πόλης του Νόβγκοροντ και νίκησε τους Σουηδούς εισβολείς (1240).

-«Να θυμόμαστε ότι ο Άγιος ευσεβής πρίγκιπας νίκησε τους εχθρούς του περισσότερο με την πίστη και την προσευχή παρά με το στρατό, αφού προετοιμαζόταν για τις μάχες με προσευχή, νηστεία και Θεία Κοινωνία των Αχράντων Μυστηρίων.

Να θυμόμαστε, επίσης, ότι παρόλο που είχε την ευκαιρία πολλές φορές, όταν ήταν στον πριγκιπικό θρόνο, να ικανοποιήσει τον εαυτό του (με πλούτη κ.λπ), ο Άγιος Πρίγκιπας προτίμησε να είναι πατέρας των συμπατριωτών του και να αγαπά τους φτωχούς, τις χήρες και τα ορφανά…Ήταν ένας ασυμβίβαστος μαχητής της αγνότητας της ορθόδοξης πίστης. Στη ζωή του, η πίστη ήταν το αμετάβλητο θεμέλιο της ζωής του.

Με τη μίμησή του, θα μπορέσουμε κι εμείς να οικοδομήσουμε ένα υγιές σπίτι, ξεκινώντας με την θεμελίωση της πέτρας της πίστης στον Χριστό, ορθοτομούντες τη ζωή μας σύμφωνα με τις αρχές του ευαγγελίου. Τιμώντας τη μνήμη του, μπορούμε να μιμηθούμε την προσευχή και το θάρρος του», είπε στο κήρυγμά του ο ιεροκήρυκας Κονσταντίν Γκαβρίλοφ, αναφερόμενος στον Άγιο Αλέξανδρο Νιέφσκι.
Viber

ΑΓΙΕ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΡΈΣΒΕΥΕ ΥΠΈΡ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΩΝ ΛΑΏΝ ΤΗΣ ΓΗΣ.

Πολυξένη Ρέρρα

Αφήστε μια απάντηση