ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ (Φίλοι Ι.Μ. Αγ. Σκέπης Πάνιον Όρος)

1) Διαβάζετε Καινή Διαθήκη, Πατερικά βιβλία, βίους Αγίων, και μέσα από αυτά τα ιερά κείμενα αγωνίζεστε να φωτιστείτε και να διορθωθείτε εσωτερικά και εξωτερικά.

2) Αποφεύγετε να κάνετε αμαρτίες, πνευ­ματικές και σωματικές, γιατί η αμαρτία είναι η κυριώτερη αιτία των ασθενειών.

3) Κάνετε το καλό, όπου μπορείτε, συγχωρώντας τούς εχθρούς σας καί διώξτε από μέσα σας και από έξω την κακία, τον εγωϊσμό, την πονηρία, το θυμό, την κατάκριση, τη ζήλεια, τη φιλαργυρία, την πλεονεξία, το μοντερισμό, την απληστία και την αισχρή επιθυμία.

4) Έχετε ΟΡΘΟΔΟΞΗ Πίστη και αγνή μεγάλη αγάπη στον Θεόν και στον πλησίον, ελπίδα, ταπείνωση, υπομονή, εγκράτεια, αγνότητα, απλότητα, σεμνότητα, πραότητα, φιλανθρωπία και  καλλιεργείτε όλες τις αρετές καταπολεμώντας τα πάθη σας.

5) ΝΗΣΤΕΥΕΤΕ όλες τις νηστείες της Ορθοδοξίας μαςΕξομο­λογείστε καθαρά καί εκκλησιάζεστε συχνά και κανονικά χωρίς μάσκες καί προφυλάξεις μέσα στο Ναό. Κοινωνάτε,αφού προετοιμαστείτε επιμελώς.

ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ:

6) Κάνετε θερμή καθαρή ταπεινή προσευχή, ευχαριστώντας πρώτα τον Θεόν, και μετά ζητώντας συγχώρεση, έλεος και βοήθεια από τον Τριαδικόν μας Θεόν, την Παναγία και τους Αγίους της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας.

7) Πίνετε Άγιο Ευχέλαιο (εφ’ όσον δεν κάνετε μεγάλες αμαρ­τίες). Τρώτε αντίδωρο, πίνετε αγιασμό ή αγιάσματα Αγίων, ή λαδάκι Αγίου ή σταυρώνεστε με αυτά.

Πρώτα η βοήθεια του Θεού καί μετά τα κατωτέρω:

8) Σταματήστε να τρώτε έτοιμες ανθιυγιεινές τροφές. Μαγειρεύετε μόνοι σας με υγιεινούς τρόπους και με φυσικά υλικά.

9) Σταματήστε τα αναψυκτικά και τη ζάχαρη ΤΩΡΑ. Βυθίζει το ανοσοποιητικό σε λήθαργο. Χρησιμοποιείτε μέλι, και παίρνετε και γύρη.

10) Ελαττώστε ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ την ημερήσια κατανάλωση θερμίδων. Λιγότερο φαγητό, καλύτερη αντίδραση στη νόσο.

11) Χρησιμοποιείτε συχνά αιθέριο έλαιο ρίγα­νης & βάμμα πρόπολης (φυσική ἀντιβίωση).

12) ΜΕΙΩΣΤΕ  το κρέας και αυξήστε το ψά­ρι.  Ελαττώστε τα γαλακτοκομικά, κυρίως το γάλα και το γιαούρτι. Προάγουν τις φλεγμονές.  ΜΕΙΩΣΤΕ δραστικά τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες, όπως είναι τα λευκά: ζυμαρικά, ρύζι, ψωμί.

13) Καταναλώνετε αρκετά φρέσκα ΦΡΟΥ­ΤΑ την ημέρα, άφθονες ωμές ΣΑΛΑΤΕΣ με πο­λύ κρεμμύδι, λίγους ωμούς ανάλατους άψητους ξηρούς καρπούς καί συχνά όσπρια.

14) Καταναλώνετε περισσότερο ΩΜΕΣ, βραστές και ψητές τροφές και καταργήστε ΕΝΤΕΛΩΣ τις τηγανιτές. Χρησιμοποιείτε ελαιόλαδο και όχι σπορέλαια.

15) ΚΟΨΤΕ τα μοντέρνα ποτά (κό­κα-κόλα κ.α.), το τσιγάρο και το τζόγο, τις αμαρτωλές διασκεδάσεις καί την υλιστική και σαρκολατρική μοντέρνα ζωή. ΜΕΙΩΣΤΕ το οινόπνευμα, γιατί καταρρακώνει το ανοσοποιητικό (χρησιμοποιείτε μόνο ρακόμελο στο κρύωμα).

16) Χρησιμοποιείτε στη διατροφή σας πολύ σκόρδο και ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ,  όπως κουρκουμά, κανέλα κεϋλάνης, πιπέρι, μπούκοβο κ,ά. που  ενισχύουν το ανοσοποιητικό και καταπολεμούν ασθένειες.

17) ΑΥΞΗΣΤΕ το νερό και τους φυσικούς χυμούς. Κάνετε το πρωί ένα κατσαρολάκι με ΑΦΕΨΗΜΑ από ΒΟΤΑΝΑ, όπως φασκόμηλο, βαλσαμόχορτο, ρίγανι, δενδρολίβανο, ευκάλυπτο, θυμάρι, μέντα, κ.ά. Βάλτε το σε ένα θερμό και καταναλώστε τουλάχιστον τρία ποτήρια την ημέρα. Είναι αντιβακτηριδιακά, ενισχυτικά στό ανοσοποιητικό.

18) Συχνός ηλιασμός για ανάπτυξη της βιταμίνης D, που είναι εξίσου σημαντική με την βιταμίνη C για το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

19) Περπάτημα σε φύση, άσκηση, κίνηση, όχι σε πολυσύχναστα σημεία. ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΤΑΠΟΝΗΣΗ.

20) Υπνος κανονικός, νωρίς το βράδυ, με θερμή ταπεινή προσευχή.

21) Λίγο χρόνο μπροστά σε τηλεόραση, οθόνες και κινητά. Καί ΠΡΟΣΟΧΗ, τι βλέπετε και τι ακούτε, γιατί όλα αυτά επηρεάζουνε την ψυχοσωματική σας υγεία. Μακριά απο διαμάχες και φιλονεικίες.

22)  Φροντίδα με συχνή προσευχή και Ορθόδοξο πνευματικό αγώνα για ηθική και ψυχοσωματική καθαρότητα και για ψυχική ανύψωση, που επιφέρει ψυχική γαλήνη και διώχνει το άγχος, τον πανικό και το φόβο.

23) Αποφεύγετε μάσκες και τέστΜακριά-μακριά από τα νέα ολέθρια εμβόλια τεχνολογίας mRNA.

24) ΣΤΑΥΡΩΝΕΤΕ σωστά με Πίστη ό,τι πίνετε και τρώγετε.                        

 (Φίλοι Ι.Μ. Αγ.Σκέπης Πάνιον Όρος)

Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.

https://www.facebook.com/photo/?fbid=207682034964211&set=pcb.207677501631331&__cft__[0]=AZUilJT5V87IfnyzT04oG8RD3HdP1EmwisF4UBDePGTeKvp_ywmWm4muZefOnQqgo5jO-egNjX0_ZITM1q9n2DuU7huXvz53SAItKGiLZeStW1BQHA7kXAerEKB5T4LUD-HBxYioJn59P0hfU_tE5L3kEybdke7nEmXxmUeJxumC8w&__tn__=*bH-R

https://www.facebook.com/SteliosSgardelis

Αφήστε μια απάντηση