Νούμερα που ζαλίζουν: H Πολωνία δημιουργεί τον πιο ισχυρό Στρατό της Ευρώπης – Ρώσος αναλυτής: “Ξεπερνά Γερμανία και Τουρκία με στήριξη των ΗΠΑ”

Καλεί 200.000 εφέδρους – Yποχρεωτική εκπαίδευση και σκοποβολή στα σχολεία!

Εντατικές πολεμικές προετοιμασίες λαμβάνουν χώρα στην Πολωνία ενόψει ραγδαίων εξελίξεων στην δυτική Ουκρανία και στην Λευκορωσία. Ρώσοι αναλυτές τονίζουν πως η Βαρσοβία δημιουργεί τον πιο ισχυρό Στρατό της Ευρώπης. Τα νούμερα είναι πλέον εξωφρενικά.

Ο πολωνικός στρατός σχεδιάζει να καλέσει περίπου 200.000 πολίτες, έφεδρους, εθελοντές και πολίτες χωρίς εμπειρία στον στρατό που θα λάβουν στρατιωτική εκπαίδευση στους στρατώνες το επόμενο έτος.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα διαρκέσει δύο εβδομάδες για τους 28.580 Πολωνούς που εγγράφηκαν ως εθελοντές και για περίπου 38.000 εφέδρους που έχουν επίσης ολοκληρώσει στρατιωτική εκπαίδευση τα τελευταία χρόνια.

Θα κληθούν επίσης περισσότεροι από 130.000 πολίτες χωρίς στρατιωτική εμπειρία, για τους οποίους το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο. Τα κριτήρια επιλογής για αυτή τη δεύτερη ομάδα δεν αποκαλύφθηκαν.

Από την άλλη, ο πολωνικός στρατός θα ενσωματώσει άλλους 17.128 νέους επαγγελματίες στρατιώτες τον επόμενο χρόνο.

Διαβάστε επίσης: Διαλύουν βήμα βήμα την Γερμανία: Η Πολωνία ζητά επίσημα 1,3 τρισ. και διεθνή διάσκεψη για τις πολεμικές επανορθώσεις – Καλεί και την Ελλάδα

Διπλασιάζει τον Στρατό – Μάθημα σκοποβολής στα σχολεία!

Αν και η υποχρεωτική στρατιωτική θητεία έχει καταργηθεί στην Πολωνία από το 2009, η σημερινή κυβέρνηση στη Βαρσοβία αποφάσισε να ενισχύσει το σώμα ασφαλείας δημιουργώντας το 2017 μια Δύναμη Εδαφικής Άμυνας, ένα παραστρατιωτικό σώμα που αποτελείται από περίπου 30.000 εθελοντές και του οποίου το προσωπικό θέλει να συμπληρώσει το Υπουργείο Άμυνας έως τον αριθμό των 50.000.

Ο πολωνικός στρατός σχεδιάζει να αυξήσει τη συνολική του δύναμη σε 250.000 μέλη, από περίπου 110.000 σήμερα, και στο πλαίσιο του πολέμου στην Ουκρανία άρχισε πρόσφατα να προσφέρει προγράμματα στρατιωτικής εκπαίδευσης και τεχνικών επιβίωσης σε όλους τους πρόθυμους πολίτες ηλικίας μεταξύ 18 και 65 χρονών.

Το καλοκαίρι που πέρασε δημιουργήθηκε και εθελοντική στρατιωτική θητεία για νέους Πολωνούς, με τους συμμετέχοντες να λαμβάνουν ως κίνητρο μηνιαίο μισθό 1.000 ευρώ και πολυάριθμα φορολογικά οφέλη, υποτροφίες και προνομιακά δάνεια.

Τέλος, οι μαθητές στην Πολωνία θα μαθαίνουν πλέον πως να πυροβολούν.

“Από τη φετινή σχολική χρονιά, οι μαθητές στην Πολωνία πρέπει να μάθουν πώς να χρησιμοποιούν πυροβόλο όπλο ώστε να προετοιμαστούν για μια πιθανή περίπτωση άμυνας” τόνισαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Από τη φετινή σχολική χρονιά, η εκπαίδευση στη σκοποβολή είναι υποχρεωτική για όλους τους μαθητές της 8ης και της 9ης τάξης στην Πολωνία. Είναι μέρος του θέματος «Εκπαίδευση Ασφάλειας». Εδώ, οι νέοι μαθαίνουν πώς να αντιδρούν σε απειλητικές καταστάσεις, παρακολουθούν μαθήματα πρώτων βοηθειών και, από τον Σεπτέμβριο, έχουν ολοκληρώσει επίσης τη βασική αμυντική εκπαίδευση, η οποία περιλαμβάνει και επίσκεψη στο πεδίο βολής.

“Η Πολωνία δημιουργεί τον πιο ισχυρό Στρατό στην Ευρώπη”!

Ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν πως η Πολωνία δημιουργεί πλέον τον πιο ισχυρό Στρατό στην Ευρώπη. Πολύ σύντομα θα είναι σε θέσει να παρατάξει 300.000 στρατιώτες μπροστά από την Λευκορωσία.

Αναφέρουν συγκεκριμένα:

«Η παράνοια της Πολωνίας απέναντι στη Ρωσία την οδηγεί στο να αποκτήσει τις πιο ισχυρές χερσαίες δυνάμεις στην ΕΕ.

Η πολεμική στάση των Πολωνών όχι μόνο βρίσκει έγκριση και υποστήριξη από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά βάζει την Πολωνία στην πρώτη γραμμή των δυνάμεων που είναι ικανές να αντισταθούν στη Ρωσία.

“Η Πολωνία έχει γίνει ο πιο σημαντικός εταίρος μας στην ηπειρωτική Ευρώπη”, αναφέρει ανώνυμος ανώτερος αξιωματούχος του αμερικανικού στρατού στην Ευρώπη, τονίζοντας τον κρίσιμο ρόλο της Πολωνίας στην υποστήριξη της Ουκρανίας και στην ενίσχυση της άμυνας του ΝΑΤΟ στη Βαλτική.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, η Γερμανία, παραδοσιακός βασικός σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ευρώπη, διεξάγει ατελείωτες συζητήσεις για την αναβίωση του στρατού της προσπαθώντας να αποστασιοποιηθεί από ενδεχόμενη σύγκρουση με τη Ρωσία. Και αυτό μειώνει την αξία και την αποτελεσματικότητά της ως συνεργάτη.

Την ίδια στιγμή, η Πολωνία προσπαθεί να αυξήσει τον αριθμό του στρατιωτικού προσωπικού από 150.000 σε 300.000 ενώ η Γερμανία έχει μόνο 170.000. Και όσον αφορά τον αριθμό ορισμένων όπλων, η Βαρσοβία έχει ήδη ξεπεράσει το Βερολίνο: έχει περισσότερα άρματα μάχης και συστήματα πυροβολικού. Και συνεχίζει να οπλίζεται!

Νωρίτερα φέτος, η Πολωνία υπέγραψε συμφωνία αξίας 23 δισεκατομμυρίων ζλότι (4,9 δισεκατομμύρια ευρώ) για 250 άρματα μάχης Abrams. Η Πολεμική Αεροπορία της διαθέτει ήδη μαχητικά F-16 και το 2020 η Βαρσοβία συμφώνησε να προμηθευτεί 32 μαχητικά F-35.

Οι ΗΠΑ δεν είναι ο μόνος προμηθευτής όπλων. Η Βαρσοβία έχει γίνει στενή σύμμαχος με τη Σεούλ.

Έχει ήδη παραγγείλει όπλα αξίας 10 έως 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Νότια Κορέα έχει συνάψει σύμβαση για την προμήθεια 180 αρμάτων μάχης K2 Black Panther, 200 α/κ K9 Thunder, 48 ελαφρών επιθετικών αεροσκαφών FA-50 και 218 MLRS K239 Chunmoo.

Και αυτό είναι απλώς επείγουσες παραδόσεις. Μέχρι το τέλος της δεκαετίας του 2020, οι Κορεάτες αναμένεται να παραδώσουν συνολικά 1.000 άρματα μάχης K2 και 600 α/κ K9.

Συγκεκριμένα:

Τον Ιούλιο, η Πολωνία είχε υπογράψει μια συμφωνία-πλαίσιο με την κατασκευάστρια εταιρία Hyundai Rotem, για αγορά συνολικά 1.000 αρμάτων μάχης K9PL και συμπαραγωγή τους στην Πολωνία.

Μια δεύτερη συμφωνία-πλαίσιο που υπεγράφη από την Πολωνία με τη νοτιοκορεατική εταιρία Hanwha Defense προβλέπει την παράδοση 672 αυτοκινούμενων οβιδοβόλων K9PL. Η συμφωνία αφορά 212 K9A1, που θα παραδοθούν από το 2022 μέχρι το 2026, και είναι ύψους 2,4 δισεκ. δολαρίων.

Η Πολωνία υπέγραψε επίσης συμβόλαιο για την αγορά 50 νοτιοκορεατικών μαχητικών αεροπλάνων FA-50 έναντι 2,3 δισ. δολαρίων και 288 συστημάτων πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων K239 Chunmoo. Μια πρώτη παράδοση 18 απ’ αυτούς τους εκτοξευτές πυραύλων, που θα μονταριστούν στο πολωνικό εργοστάσιο Jelcz, καθώς και τα πυρομαχικά τους, θα φθάσουν στην Πολωνία το 2023.

Στο πλαίσιο αυτής της αγοράς, πολλές παραγγελίες θα περάσουν σε πολωνικές εταιρίες κυρίως για οχήματα διοίκησης, τεχνικής υποστήριξης, μεταφοράς πυρομαχικών και τεχνικής διάθεσης. Σύμφωνα με το πολωνικό υπουργείο Άμυνας, η αγορά νοτιοκορεατικών συστημάτων δεν έχει καμία επίπτωση στην παραγγελία από την Πολωνία παρόμοιων αμερικανικών συστημάτων HIMARS που θα αρχίσουν να παραδίδονται στην Πολωνία από το 2023.

Ο πολιτικός επιστήμονας Kirill koktysh τονίζει ότι η Πολωνία απλώς ωθείται σε αντιπαράθεση με τη Ρωσία. Αμέσως θα προκύψει το ερώτημα: πώς θα αντιδράσουν, για παράδειγμα, η Γερμανία ή η Τουρκία.

Η Άγκυρα αν και δεν είναι αρκετά ευρωπαϊκή χώρα, εξακολουθεί να είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Δεν θα μείνουν αδρανείς, κοιτάζοντας πώς οπλίζεται η Βαρσοβία.

Παρέλαβε τα πρώτα Κ2 και τα πρώτα α/κ K9 Thunder

Η Πολωνία παρέλαβε τα πρώτα 10 άρματα μάχης K2 και τα πρώτα 24 οβιδοβόλα K9 νοτιοκορεατικής κατασκευής.

Οι εξοπλισμοί αυτοί “είναι απαραίτητοι προκειμένου να αποτρέψουμε ενδεχόμενη επίθεση”, δήλωσε ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα, στη διάρκεια τελετής που οργανώθηκε στο λιμάνι Γκντίνια, στη βόρεια Πολωνία, όπου τα πρώτα άρματα μάχης και K9 έφθασαν με πλοίο.

Δείτε βίντεο και εικόνες

warnews247.gr

Αφήστε μια απάντηση