Πατήρ Ilarion Argatu: «Θα ζήσουμε στους έσχατους καιρούς. Δεν έχουμε ιδέα πόσο θα ζυγίζουν..»

«Έρχονται δύσκολες στιγμές γιατί η πίστη έχει αποδυναμωθεί. Λόγω της φτώχειας, οι άνθρωποι θα πουλήσουν την ψυχή τους για φαγητό και ρούχα.

Ο κόσμος θα γίνει χειρότερος, η αγάπη και το έλεος μεταξύ των ανθρώπων θα εξαφανιστούν. Οι ιερείς θα συγχωνευθούν με τους λαϊκούς και δεν θα υπάρχει κανείς να οδηγήσει τους πιστούς. Οι πιστοί θα παραστρατήσουν, γιατί δεν θα βρίσκουν πια ούτε τον βοσκό ούτε τον δρόμο. Θα κυβερνήσει τα χρήματα καί οι τόκοι για να κερδίσεις περιουσίες. Κανείς δεν θα έχει έλεος και φροντίδα για τις ψυχές των πιστών. Όλα θα πάνε σε μια απλή επιχείρηση. Δεν θα εκτιμούν πλέον τη σωτηρία, την πίστη, τον φόβο του Θεού, το καθήκον, την υποχρέωση, την ευθύνη και τη συνείδηση ​​αλλά τα χρήματα.

Θα πουλήσουν ο ένας τον άλλον. Το κακό στον κόσμο θα είναι αφόρητο. Ο φόβος του Θεού θα μειωθεί. Θα ζήσουμε στους έσχατους καιρούς. Δεν έχουμε ιδέα πόσο θα ζυγίζουν. Δεν έχουμε ιδέα τι μας περιμένει και τα παιδιά μας. Αυτές οι εποχές θα πιάσουν τα παιδιά μας απροετοίμαστα να τους αντιμετωπίσουν, γιατί οι σημερινοί γονείς δεν εκπαιδεύουν πλέον τα παιδιά τους στο φόβο του Θεού και στην ντροπή των ανθρώπων. Εξαιτίας αυτού θα πέσουν θύματα πολλών κακών. Μητέρες, μην αφήνετε τα παιδιά σας στην τύχη τους και πάρτε το κύμα αυτής της ξεφτιλισμένης εποχής. Θα κλαις για πάντα, γιατί δεν έσωσες τα παιδιά σου και τα έκανες γιους της κόλασης. Αν ο κόσμος απομακρυνόταν από την κακία, από την αμαρτία και την απιστία, δεν θα ερχόντουσαν τώρα αυτοί οι καιροί και δεν θα ήμασταν αυτοί που θα ζούσαμε μέσα από αυτούς!».

Πατήρ Ilarion Argatu (1913-1999)

ixthis3

simeiakairwn

Αφήστε μια απάντηση