Ρωσική προέλαση κατά μήκος του μετώπου: Οι Ρώσοι κατέλαβαν νησίδα στον Δνείπερο – Διέρρηξαν την ουκρανική άμυνα στο Ugledar & τελειώνουν την Marinka

Μεγάλη ρωσική επιχείρηση στον Δνείπερο

Υπό κατάρρευση βρίσκονται οι ουκρανικές δυνάμεις σε όλο το Ντονμπάς με τους Ρώσους να προχωρούν σε σημαντικές επιτυχίες. Στο Ugledar, οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν να διασπάσουν την ουκρανική αμυντική διάταξη στην περιοχή Velikaya Novoselovka, ενώ με μια αιφνιδιαστική επιχείρηση οι Ρώσοι κατέλαβαν και το νησάκι Big Potemkin στον Δνείπερο.

Αρκετά άσχημα είναι τα νέα για τους Ουκρανούς στην Marinka η οποία ελέγχεται πλέον από τις ρωσικές δυνάμεις σε ποσοστό 70%.

Ουκρανικές δυνάμεις πήραν το ρίσκο και παρέμειναν στην πόλη αντί να αποσυρθούν με συνέπεια οι Ρώσοι να καταφέρουν να κόψουν την αρτηρία ανεφοδιασμού της 79ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας. Πιθανότατα οι ουκρανικές δυνάμεις δεν θα μπορέσουν πλέον να διαφύγουν…

Ο Apty Alaudinov, Διοικητής των Ειδικών Δυνάμεων Akhmat τόνισε:

«Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις προχωρούν σε ολόκληρη τη γραμμή επαφής.

Υπήρχε μια ανασυγκρότηση σε όλη την πρώτη γραμμή.

Χάρη στην ικανή τακτική κίνηση του Σουροβίκιν, όλες οι δυνάμεις και τα μέσα μεταφέρθηκαν σε πιο πλεονεκτικές θέσεις», είπε ο διοικητής.

Βίντεο: ρωσικό άρμα μάχης βοηθά στην απομάκρυνση των τραυματιών από το πεδίο της μάχης με ακριβή πυρά και προπέτασμα καπνού. Ουκρανικές δυνάμεις χτυπούσαν με RPG, όλμους. Περιοχή Novomykhailivka Ντονέτσκ.

Τα ρωσικά στρατεύματα διέσπασαν την άμυνα των Ουκρανών στο Veliky Novoselka

Στο μέτωπο του Ugledar, τα ρωσικά στρατεύματα εξαπέλυσαν επίθεση και διέσπασαν την άμυνα των Ουκρανών στην περιοχή Veliky Novoselka.

Σύμφωνα με τον διοικητή του τάγματος Vostok, Alexander Khodakovsky, ρωσικές μονάδες διέρρηξαν το ουκρανικό μέτωπο. Οι ουκρανικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πρώτη γραμμή άμυνας και να μετακινηθούν στη δεύτερη μετακινώντας εφεδρείες.

“Αυτή τη στιγμή, οι εχθροπραξίες σημειώνονται στη δεύτερη ουκρανική αμυντική γραμμή.

Ο Ουκρανικός Στρατός δεν μπόρεσε να κρατήσει τις γραμμές του μετώπου, πήγε στη δεύτερη γραμμή ενώ ταυτόχρονα μετέφερε εφεδρείες” είπε ο Χοντακόφσκι.

Το ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό που συμμετέχει στις εχθροπραξίες άντλησε πολύ χρήσιμες πληροφορίες από ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι μάχες προς αυτή την κατεύθυνση συνεχίζονται από την άνοιξη του 2022. Η 53η χωριστή μηχανοποιημένη ταξιαρχία των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων μάχεται στην περιοχή αυτή.

Σφοδρές είναι οι συγκρούσεις και στην περιοχή Vremyna, δυτικά του Ugledar, όπου μάχονται δυνάμεις της 60ης Ταξιαρχίας με το διακριτικό κλήσης “V”

Βίντεο: Καταστροφή ουκρανικού κέντρου Διοίκησης στο Ugledar

Βίντεο: Ρωσική επιχείρηση στην Vremyna

Βίντεο: Το ρωσικό πυροβολικό χτυπά εχθρικές θέσεις στη γραμμή επαφής ανατολικά της Volodymyrivka, κοντά στο Vuhledar

Ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το νησάκι Big Potemkin στη Χερσώνα!

Με μια αιφνιδιαστική επιχείρηση, ρωσικές ειδικές δυνάμεις κατέλαβαν ένα στρατηγικής σημασίας νησάκι στον Δνείπερο.

Ο σύμβουλος του Ζελένσκι, Arestovich, παραδέχτηκε ότι οι Ρώσοι εκτέλεσαν αιφνιδιαστική επιχείρηση στις εκβολές του Δνείπερου καταλαμβάνοντας το στρατηγικά σημαντικό νησί Big Potemkin το οποίο ελέγχει στην πραγματικότητα το στόμιο του Δνείπερου και βρίσκεται ακριβώς δίπλα στη Χερσώνα.

«Αποβίβασαν τη συνδυασμένη μονάδα τους εκεί, τις ειδικές δυνάμεις και προσπαθούν να ελέγξουν το στόμιο του Δνείπερου», είπε ο Αρέστοβιτς.

Ο ουκρανικός αναλυτής Mashovets διευκρινίζει ότι το νησί καταλήφθηκε από τις δυνάμεις της 80ης ταξιαρχίας μηχανοκίνητων τυφεκίων (14ο Σώμα Στρατού του Βόρειου Στόλου ),το 25ο ξεχωριστό σύνταγμα των ειδικών δυνάμεων της GRU και δυνάμεις της μονάδας «BARS» ( Ρώσοι εθελοντές έφεδροι).

Η απόβαση έγινε στη νότια ακτή του νησιού από το ελεγχόμενο από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οικισμό Belogrudovo.

Οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν το νότιο και νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού, προχωρώντας προς τη λίμνη Zakitnoye στο ανατολικό άκρο.

Bίντεο: Ελεύθερος σκοπευτής του Ντονέτσκ εν δράση στο Ugledar

Οι Ρώσοι ελέγχουν το 70% της Marinka!

Ο οικισμός Marinka ελέγχεται ήδη κατά 70% από τα ρωσικά στρατεύματα, δήλωσε ο Denis Pushilin στο ρωσικό τηλεοπτικό ΜΜΕ «Russia-24».

Οι μάχες στην πόλη συνεχίζονται. Η Marinka εκκαθαρίζεται από τις ουκρανικές δυνάμεις είπε ο επικεφαλής της περιοχής.

Bίντεο: Σφοδρή επίθεση του ρωσικού πυροβολικού με BM-27, BM-30 στη Marinka. Κτυπήθηκαν συγκεντρώσεις ουκρανικών δυνάμεων

Δείτε χάρτες

H νησίδα στον Δνείπερο

warnews247.gr

Αφήστε μια απάντηση