Ετοιμάζουν σαρωτική επίθεση από Λβιβ μέχρι Ζιτόμιρ: Επίλεκτες λευκορωσικές δυνάμεις με νέα τακτικά σημάδια αναπτύχθηκαν στα σύνορα με Ουκρανία!

Σε ετοιμότητα όλες τις διοικήσεις των ενόπλων δυνάμεων της Λευκορωσίας

Στα 8 χλμ από τα σύνορα με την Ουκρανία αναπτύχθηκαν επίλεκτες Λευκορωσικές δυνάμεις οι οποίες φέρουν νέα διακριτικά τακτικά σημάδια. Το γεγονός αυτό και η μεγάλη μεταφορά δυνάμεων προς τα ουκρανικά σύνορα έχει σημάνει συναγερμό στο Κίεβο.

Οι επίλεκτες λευκορωσικές δυνάμεις έχουν σημαδέψει με κόκκινα τετράγωνα τον εξοπλισμό που οδηγείται στα σύνορα με την Ουκρανία. Συνήθως, τα τακτικά σημάδια σχεδιάζονται πριν από την έναρξη των εχθροπραξιών.

Όλα δείχνουν ότι ο πρώτος στόχος της κοινής ρωσικής-λευκορωσικής επίθεσης θα είναι Λβιβ, Lutsk, Rivne, Zιτόμιρ, οι τέσσερις αυτές περιοχές. Για το Κίεβο ετοιμάζεται επίθεση και από δεύτερο άξονα με στόχο την πολιορκία του. Χωρίς ρεύμα και με κομμένες τις οδούς ανεφοδιασμού, δεν θα αντέξουν όσοι πολίτες και στρατιώτες απομείνουν στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η Λευκορωσική στρατιωτική Διοίκηση έχει αναπτύξει τις αερομεταφερόμενες δυνάμεις της 38ης Ταξιαρχίας στα σύνορα με την Ουκρανία.

Ουκρανικές πηγές αναφέρουν ότι έχει αναπτυχθεί ακόμη μία μονάδα προς τα ουκρανικά σύνορα. Μια μεγάλη φάλαγγα με εξοπλισμό της 103ης ταξιαρχίας MTR των Ενόπλων Δυνάμεων της Λευκορωσίας μετακινήθηκε από το Vitebsk στην περιοχή του Brest.

Επιπλέον ακόμη μια Ταξιαρχία μεταφέρεται από το Brest στα σύνορα με την Δυτική Ουκρανία, στην περιοχή Zhytomyr.

Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι στις μεγάλες ασκήσεις στρατιωτικής ετοιμότητας στην Λευκορωσία συμμετέχει μονάδα των δυνάμεων του Ντονέτσκ και συγκεκριμένα το “Τάγμα Diesel”.

Διαβάστε επίσης: Θα “καταπιεί” την Ουκρανία!- Ο Σουροβίκιν άλλαξε τα επιχειρησιακά σχέδια: Ξεκινά “τανάλια” από Δυτικά με πυρηνική “ομπρέλα” – Oι Ρώσοι θα μπουν κατευθείαν Λβιβ!

Δείτε βίντεο

Αναπτύχθηκαν στα 8 χλμ από τα Ουκρανικά σύνορα…

Μια μεγάλη στρατιωτική φάλαγγα λευκορωσικών στρατευμάτων εντοπίστηκε 8 χιλιόμετρα από την Ουκρανία.

Ο Λευκορωσικός στρατός δημοσίευσε βίντεο από την μετακίνηση μιας μεγάλης φάλαγγας δυνάμεων της 38ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας Εφόδου, η οποία θεωρείται μια από τις πιο επίλεκτες μονάδες στη Λευκορωσία.

Το πού ακριβώς βρίσκεται τώρα η δύναμη αυτή είναι άγνωστο. Την τελευταία φορά εντοπίστηκε κοντά στον οικισμό Uzhovo, που απέχει περίπου 8 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία.

Σημειώνεται ότι η Ρωσία συνεχίζει να μεταφέρει άρματα μάχης Τ-80, αντιαεροπορικά συστήματα Tor και άλλον εξοπλισμό στην Λευκορωσία.

Δείτε βίντεο από τις ασκήσεις Ρώσων και Λευκορώσων

 

Λευκορωσία: Σε ετοιμότητα όλες τις διοικήσεις των ενόπλων δυνάμεων

Η Λευκορωσία έθεσε σε κατάσταση συναγερμού μία από τις στρατιωτικές μονάδες της στο Νότο, στο πλαίσιο αιφνιδιαστικών γυμνασίων προκειμένου να αξιολογηθεί η μάχιμη ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων, ανακοίνωσε ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας.

«Οι επιθεωρήσεις θα είναι ευρείας έκτασης και θα διεξάγονται χωρίς να έχουν ανακοινωθεί προηγουμένως από την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων» ανέφερε ο Αλεξάντερ Βόλφοβιτς σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα που αναρτήθηκε από το υπουργείο Άμυνας.

Η αιφνιδιαστική επιθεώρηση είναι η τελευταία από τις ασκήσεις και άλλες στρατιωτικές δράσεις της Λευκορωσίας, οι οποίες προκαλούν την ανησυχία της γειτονικής Ουκρανίας.

Διαβάστε επίσης: “Κατάληψη του Κιέβου σε 4 μήνες” – Ετοιμασίες γενικευμένου πολέμου στη Λευκορωσία: “Έτοιμα 5.000 καταφύγια – Έφτασαν 170 ρωσικά άρματα μάχης”

Ο Βόλφοβιτς ανέφερε ότι οι επιθεωρήσεις θα περιλαμβάνουν σχεδόν όλες τις διοικήσεις των ενόπλων δυνάμεων, αλλά αρχικά τις μονάδες εκείνες που θα ήταν οι πρώτες που θα καλούνταν να αναλάβουν δράση σε περίπτωση οποιασδήποτε κλιμάκωσης «είτε στα σύνορα της Λευκορωσίας είτε στο εσωτερικό της χώρας».

Σε αυτό το πλαίσιο, σε μια στρατιωτική μονάδα ανατέθηκε η αποστολή να διασφαλίσει «έναν στόχο στα νότια σύνορα», συνέχισε, προσθέτοντας ότι οι αποστολές καθορίστηκαν από την ανάλυση μαζί με την ρωσική ηγεσία.

Δυτικοί στρατιωτικοί αναλυτές λένε ότι ο μικρός στρατός της Λευκορωσίας δεν έχει την ισχύ και την εμπειρία για να κάνει την αποφασιστική διαφορά, όμως ο κίνδυνος ότι μπορεί να επέμβει από τα βόρεια είναι άλλος ένας πονοκέφαλος για την Ουκρανία, η οποία επικεντρώνεται στις μάχες με τις ρωσικές δυνάμεις στα νότια και τα ανατολικά.

Το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας ανέφερε νωρίτερα ότι στο πλαίσιο της άσκησης οι στρατιώτες θα πρέπει να μετακινηθούν γρήγορα στις «προκαθορισμένες περιοχές» και να φτιάξουν γέφυρες στους ποταμούς Νέμαν και Μπερεζίνα, στη δυτική και ανατολική Λευκορωσία.

«Στο διάστημα αυτό σχεδιάζεται η μετακίνηση στρατιωτικού εξοπλισμού και προσωπικού και ο προσωρινός περιορισμός στις μετακινήσεις (μεταφορές) πολιτών σε ορισμένους δρόμους και περιοχές», πρόσθεσε.

Το κρατικό πρακτορείο Belta μετέδωσε επίσης ότι ο πρώην υποδιοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας Αντρέι Λουκιάνοβιτς ανέλαβε καθήκοντα αρχηγού του Σώματος αυτού, αφού ο προκάτοχός του αποστρατεύτηκε λόγω ηλικίας.

Εξάλλου, ο Λουκασένκο ανέθεσε το υπουργείο Εξωτερικών στον Σεργκέι Αλέινικ, μετά τον αιφνίδιο θάνατο του Βλαντίμιρ Μακέι, τον περασμένο μήνα. Οι αρχές δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει τα αίτια του θανάτου του 64χρονου Μακέι.

Bίντεο: Προσγείωση του ρωσικού AWACS A-50U στην βάση Machulishchy στην Λευκορωσία

Το αεροσκάφος AWACS A-50U έφτασε στη Λευκορωσία

Παράλληλα, σήμερα το απόγευμα, ένα ρωσικό αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου A-50 προσγειώθηκε στο έδαφος του στρατιωτικού αεροδρομίου στο Machulishchi.

Την τελευταία φορά που εμφανίστηκε το Α-50U στο έδαφος της Λευκορωσίας ξεκίνησαν πυραυλικές επιθέσεις κατά των ουκρανικών δυνάμεων.

Το A- 50 μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανίχνευση της δραστηριότητας των ουκρανικών συστημάτων αεράμυνας και των ραντάρ ενώ μπορεί να καθοδηγεί τα πυραυλικά κτυπήματα.

Βίντεο: Mεταφορά αρμάτων μάχης Τ-80 και αντιαεροπορικών συστημάτων Tor στην Λευκορωσία

Δείτε τους χάρτες

warnews247.gr

Αφήστε μια απάντηση