Τρομοκρατημένος ο Oυκρανός ΑΓΕΕΘΑ ζητά βοήθεια: “Στις πύλες του Κιέβου θα φτάσουν 200.000 Ρώσοι στρατιώτες” – Πολεμικός πυρετός στην Λευκορωσία

«Χρειάζομαι 300 άρματα μάχης, 600-700 BMP και 500 πυροβόλα»

Στις πύλες του Κιέβου θα φτάσουν σύντομα 200.000 Ρώσοι στρατιώτες σύμφωνα με το σχέδιο του Ρώσου αρχιστράτηγου Σ.Σουροβίκιν. Οι ρωσικές και λευκορωσικές δυνάμεις θα επιτεθούν από δύο άξονες, δυτική Ουκρανία και βόρεια, με στόχο την πολιορκία της ουκρανικής πρωτεύουσας και, εν τέλη, την πτώση της.

Η ανησυχία μεγαλώνει στο Κίεβο και τη Δύση καθώς οι ρωσικές και λευκορωσικές δυνάμεις εκπαιδεύονται μέρα και νύχτα τις τελευταίες ημέρες.

Η επιχείρηση αναμένεται να ξεκινήσει αρκετά σύντομα, μετά την πτώση της κομβικής πόλεως Bakhmut στο Ντονμπάς. Διάφορες πηγές αναφέρουν μάλιστα πως ξεκίνησαν να αποστέλλονται μαζικά φύλλα πορείας για επιστράτευση εφέδρων στην Λευκορωσία.

Ο Valerii Zaluzhnyi αρχιστράτηγος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, δήλωσε σε συνέντευξή του στον Economist πως η ρωσική επιστράτευση λειτούργησε και πιστεύει ότι ο ρωσικός στρατός θα προσπαθήσει να καταλάβει το Κίεβο και πάλι το επόμενο έτος.

Το ίδιο είπε χτες και ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Ρέζνικοφ, ο οποίος ανέφερε ότι η ρωσική επίθεση θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο με Φεβρουάριο.

Ο Ζαλούζνι παραδέχτηκε επίσης, πως οι πανίσχυρες ρωσικές εφεδρείες ανά πάσα στιγμή μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα και σημείωσε ότι αναμένει τη νέα ρωσική μεγάλη επίθεση την Άνοιξη του 2023.

Ο Ζαλούζνι ζητά απεγνωσμένα νέα βοήθεια καθώς όπως λέει “με δύο Ταξιαρχίες δεν μπορεί να νικήσει”.

Συνεπώς, το ερώτημα είναι πόσες είναι τελικά οι απώλειες του ουκρανικού Στρατού;

Διαβάστε επίσης: Ετοιμάζουν σαρωτική επίθεση από Λβιβ μέχρι Ζιτόμιρ: Επίλεκτες λευκορωσικές δυνάμεις με νέα τακτικά σημάδια αναπτύχθηκαν στα σύνορα με Ουκρανία!

Θα κτυπήσουν Κίεβο!

Ο Βαλέρι Ζαλούζνι, αρχιστράτηγος των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ουκρανία, τόνισε ότι ο ρωσικός στρατός θα προσπαθήσει να καταλάβει το Κίεβο και πάλι το επόμενο έτος, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στον Economist.

«Η ρωσική επιστράτευση λειτούργησε. Δεν είναι αλήθεια ότι τα προβλήματά τους είναι τόσο τρομερά ώστε οι άνθρωποι αυτοί δεν θα πολεμήσουν. Θα το κάνουν. Ο Τσάρος τους είπε να πάνε στον πόλεμο και θα πάνε στον πόλεμο».

«Μελέτησα την ιστορία των δύο πολέμων της Τσετσενίας – το ίδιο συνέβη και εκεί. Μπορεί να μην είναι τόσο καλά εξοπλισμένοι, αλλά εξακολουθούν να αποτελούν πρόβλημα για εμάς. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, έχουν μια εφεδρεία 1,2-1,5 εκατομμυρίων ανθρώπων…

Οι Ρώσοι εκπαιδεύουν περίπου 200.000 νέους στρατιώτες. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα κάνουν άλλη μια προσπάθεια να καταλάβουν το Κίεβο», δήλωσε ο στρατηγός Ζαλούζνι.

Δείτε βίντεο από τις ετοιμασίες στην Λευκορωσία


«Χρειάζομαι 300 άρματα μάχης, 600-700 BMP και 500 πυροβόλα»

Είπε επίσης ότι κατανοεί γιατί ο ρωσικός στρατός προσπάθησε να καταλάβει το Κίεβο στην αρχή του πολέμου. Σύμφωνα με τον ίδιο, «από στρατιωτική άποψη, ήταν η σωστή απόφαση» και ο ίδιος θα έκανε το ίδιο.

Τώρα, όπως επισημαίνει ο Ζαλούζνι ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, Βαλέρι Γκεράσιμοφ , επικεντρώνει όλες τις προσπάθειές του στο Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία «για να διατηρήσει τις δυνάμεις που του έχουν απομείνει»

Ο Ουκρανός αρχιστράτηγος δήλωσε ότι είχε απολύσει δέκα στρατηγούς από την έναρξη του πολέμου και ότι ένας στρατηγός αυτοκτόνησε.

Είπε επίσης ότι ο ουκρανικός στρατός έχει ενώπιον του τώρα τρία κύρια καθήκοντα: να διατηρήσει τις θέσεις του, να συγκεντρώσει τις δυνάμεις του και να βελτιώσει το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας για την προστασία των ενεργειακών υποδομών.

«Ξέρω ότι μπορώ να νικήσω αυτόν τον εχθρό. Αλλά χρειάζομαι πόρους.

Χρειάζομαι 300 άρματα μάχης, 600-700 BMP και 500 πυροβόλα. Τότε νομίζω ότι είναι αρκετά ρεαλιστικό να φτάσουμε στις γραμμές στις 23 Φεβρουαρίου. Αλλά δεν μπορώ να το κάνω με δύο ταξιαρχίες», δήλωσε ο αρχιστράτηγος του ουκρανικού στρατού.

Διαβάστε επίσης: Κρίνεται η τύχη του Β.Πούτιν από το σχέδιο Σουροβίκιν: “Θα πετσοκόψω τους Ουκρανούς στον Δνείπερο και θα μπούμε Κίεβο” – 4.800 ΤΟΜΑ & άρματα μάχης ζητά η Ουκρανία!

Η Ρωσία συγκεντρώνει δυνάμεις για την επίθεση του 2023

Πιστεύει επίσης ότι η επόμενη φάση του πολέμου θα μπορούσε να ξεκινήσει στη χειρότερη περίπτωση τον Ιανουάριο και στην καλύτερη τον Μάρτιο.

«Συγκεντρώνει άνδρες και όπλα για μια νέα επίθεση.

Πιθανώς τον Ιανουάριο αλλά πιθανότατα την άνοιξη 2023, θα μπορούσε να εξαπολύσει μια μεγάλη επίθεση από το Donbass στα ανατολικά, από τα νότια ή ακόμα και από τη Λευκορωσία στο βορρά.

Τα ρωσικά στρατεύματα θα επιδιώξουν να απωθήσουν τις ουκρανικές δυνάμεις και θα μπορούσαν ακόμη και να πραγματοποιήσουν μια δεύτερη προσπάθεια να καταλάβουν το Κίεβο, την πρωτεύουσα», λέει χαρακτηριστικά ο Ουκρανός αρχιστράτηγος.

Δείτε βίντεο από την Λευκορωσία

Αφήστε μια απάντηση